<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
By
august 31, 2018

Økt sikkerhet på mobile enheter med F-Secure's Freedome for Business

Mange av oss har mer sensitiv informasjon på mobilen enn noe annet sted, eksempelvis jobb- og privat mail, sosiale medier, kontaktinformasjon, bilder og videoer. Likevel tenker de færreste av oss på å beskytte telefonen på lik linje som vi gjør med våre datamaskiner. Det er vanlig å ha fingeravtrykk og/eller skjermlås-kode, men dette alene holder dessverre ikke lenger. Selv om det er mulig å skifte kode eller slette en enhet fra en mail-server, vil dette fortsatt ikke beskytte enheten mot hacking, overvåkning, ondsinnet nettsider osv.

Mange bedrifter sponser de ansatte med mobiltelefoner, og dersom innholdet på telefonen faller i feil hender utgjør det ikke bare stor risiko for selskapet, men også for brukeren. Vi hører fra en tid til annen om kjendiser som får telefonen eller iCloud-kontoen hacket, og at privat bildene havner på nettet. Når det kommer til bedriftsinformasjon, havner dette som regel bak lukkede dører, hos konkurrenter, tidligere ansatte med et ondsinnet motiv, eller hackere som bruker det som utpressing.

Det finnes forskjellige måter å angripe en mobiltelefon på:

 • Gratis Wifi nettverk som egentlig går via en hackers maskin. Han/hun kan i klar tekst se alt som kommer inn til og ut av mobilen
 • Apper som henter ut mer informasjon enn det de oppgir
 • Ondsinnet nettsider som injiserer mobilen ved besøk
 • Krypto-minere på mobilen
 • Falske nettverksstasjoner
 • Phishing (digital snoking etter sensitiv informasjon, som passord eller kredittkortnummer)

Ikke bare kan hackere hente ut innholdet på telefonen, men de kan også finne lokasjonen som forteller hvor telefonen befinner seg. Mange av oss bruker Google Maps fremfor innebygde GPSer i bilen ettersom at den er oppdatert til enhver tid. Men visste du at måten Google gir deg detaljert info om sakte gående trafikk er ved å spore enheten? Google ser hvor fort en enheten flytter seg, og benytter denne informasjonen til å gi deg tidsestimater og ulike ruter. Nylig ble det kjent at Google sporet enheter selv om lokalisering var skrudd av. Ved å skru av lokaliseringshistorikken stoppet Google å lagre historiske data om dine bevegelser, men de fortsatte å spore enheten. Selskapet er ikke det eneste som sporer deg, kun de som har blitt tatt på det. Du kan lese mer om hvordan Google sporer enheten din her.

Visste du at det du søker etter på nettet blir delt med andre? Du har kanskje opplevd å søke på et spesielt klesplagg, en reise eller et par sko én dag, for deretter å se reklame for akkurat det samme produktet på andre nettsider? Dette er fordi applikasjoner på mobilen har plukket opp at du søkte på akkurat det.

Hvordan kan vi best beskytte våre mobile enheter?

De fleste selskaper har retningslinjer/policies på hvordan de ansatte skal bruke mobile enheter. Men hvor mange følger disse til punkt og prikke? Det kan være lurt å kjenne til hvordan du selv best kan beskytte dine mobile enheter.

I samarbeid med F-Secure leverer Lillevik IT økt sikkerhet for mobile enheter. F-Secure's Freedome For Business er en app som gir beskyttelse mot ondsinnede apper, sporing og surfing, uten å påvirke ytelse eller batterikapasiteten på enheten.

 

F-secure

 

 

Fordeler med løsningen er at den gir deg følgende:

 • Sporingsbeskyttelse – Blokkerer mesteparten av sporingsforsøk, noe som kan føre til raskere surfing
 • Nettleserbeskyttelse – Blokkerer malware og annet ondsinnet programvare. Advarer deg også om ondsinnet/suspekte nettsider og blokkerer disse.
 • Tilkoblingsbeskyttelse – Skjuler din identitet ved å kryptere og rute trafikken via et annet punkt.
 • Applikasjonsbeskyttelse (kun for Android) – Skanner installerte apper og nye apper for sårbarheter før du installerer de.

Tilkoblingsbeskyttelse

Tilkoblingsbeskyttelsen gjøres via en VPN-server hvor trafikken er kryptert og rutet via en annen lokasjon. Dette hindrer at hackere eller myndigheter kan overvåke din aktivitet, da den lager en sikker tunnel mellom deg og VPN serveren. Din IP adresse og lokasjon blir byttet ut med VPN-serverens info. Med det kan du låse opp lokasjonslåst-innhold som Nett-tv osv.

 

VPN norsk

 

F-secure2

Sporingsbeskyttelse

Samtidig som tilkoblingsbeskyttelsen skjuler din lokasjon, så kan applikasjonen gi deg en overblikk over alle forsøk via innebygde "Tracker Mapper". Den følger med på alle sporingsforsøk lokalt på enheten og legger det frem som et kart.

 

tracker-mapper

Nettleserbeskyttelse

Nettleserbeskyttelse er et viktig sikkerhetslag som proaktivt hindrer at sluttbrukere besøker skadelige nettsteder. Dette er særlig effektivt siden tidlig intervensjon reduserer eksponering for skadelig innhold og påfølgende angrep betydelig. For eksempel vil Nettleserbeskyttelse hindre at sluttbrukere blir lurt til å åpne phishing-nettsteder som ser ut som legitime nettsteder, åpne skadelige nettsteder gjennom lenker i e-post eller bli infisert gjennom skadelige tredjepartsannonser på ellers legitime nettsteder.

 

protection-status3

Funksjonen fungerer ved å hente den nyeste omdømmesjekken av nettstedene og deres filer fra F-Secures Security Cloud, basert på forskjellige datapunkter som IP-adresser, URL-nøkkelord og virkemåte. Nettleserbeskyttelse er fullt nettleseragnostisk fordi det fungerer på nettverksnivået. Det sikrer at det beskytter uansett nettleser.

 

protection-history2


Om F-Secure

F-Secure har et av verdens strengeste personvernspolicy. Vår Privacy Policy sier følgende:

 • Vi respekterer din rett til personvern.
 • VI krypterer data trafikken din.
 • Vi verken deler eller selger trafikken din.
 • Vi leser ikke trafikken din.
 • Vi vet ikke hvilken trafikk som tilhører deg.
 • Vi kan sikkerhet.
 • Vi har ingen bakdører.

Avslutning

Sikkerhet på mobile enheter er viktig for enhver bedrift. Vi bruker telefonen nesten overalt, og vi er mer mobile enn vi noen gang har vært. Ønsker du å teste appen? Vi kan tilby en 30 dagers prøveperiode av Freedome for Business.

 

Trenger du mer informasjon om løsningen?

 

Kontakt oss

Du kan også lese mer om F-Secure sine løsninger her.

Dette innelegget er skrevet i samarbeid med Lillevik IT og F-Secure.

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar