<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Marianne Aarhus
By
august 02, 2017

10 grunner til å prøve Office 365

Skytjenester generelt, og især Office 365, gir små og mellomstore bedrifter mulighet til å vokse og effektivisere måten de jobber på. Mange bedrifter benytter seg allerede av skytjenester, men har kanskje til gode å få fullt utbytte av kraften i skyen. Eller så har de kanskje ikke funnet en løsning som passer til akkurat deres bedrift.

Kvier du deg litt for tanken på å legge over store deler av virksomheten i et nytt system? Senk skuldrene. Bedriften din får flust av fordeler. Får du dessuten hjelp og veiledning av en erfaren skytjenesteleverandør, vil prosessen gå knirkefritt.


Ikke helt overbevist? Her kommer 10 argumenter som trolig vil få deg på andre tanker:

 

01.png Kostnadseffektivitet

Ved å bytte til en skytjeneste som Office 365 kan du spare inn på flere områder. Du slipper selv å måtte ta hånd om IT-driften og betale for maskinvare, siden alt er inkludert i skytjenesten. Det som din egen IT-avdeling tidligere har sørget for, slik som backup-løsninger, oppdateringer eller installasjon av programvare, håndteres nå av skytjenesteleverandøren. Dermed får du tid til overs og kan fokusere på driften, noe som gir økt produktivitet og lønnsomhet. Dessuten får du ingen uforutsigbare eller skjulte kostnader. Du betaler en fast månedspris – enkelt, tydelig og lett å budsjettere.

 

02.png Økt tilgjengelighet

Du og dine ansatte får tilgang til alt, hvor enn dere befinner dere, og fra alle typer enheter. Med Office Web Apps kan du jobbe fra hvor som helst, når som helst.

skypemobil.pngSe for deg at du kan sitte hjemme, på toget eller ute hos kunden og jobbe, med tilgang på akkurat det samme som på kontoret. Du får dessuten tilgang til teamet ditt, siden Office 365 har en komplett møteløsning (Skype for Business), hvor dine medarbeidere med ett klikk kan bli med i et nettbasert møte – fra alle enheter. Med Skype for Business kan du ha møte med opptil 250 personer, også med dem som ikke selv bruker tjenesten. Alt de behøver, er en telefon eller internett-tilkobling.

Tilgjengelighet er jo også oppetid, det vil si hvor stabil løsningen er. Stans i driften koster penger. Skytjenester har betydelig høyere oppetid enn hva du selv vil oppnå med en egen løsning.

 

03.png Sikrere enn hjemme

En innvending mange har mot å benytte skytjenester er nettopp sikkerhet. Faktum er likevel at de etablerte skytjenestene som finnes i dag, inklusive Office 365, har mye høyere sikkerhet enn de fleste andre løsninger. Å beskytte dine data er førstepri for leverandører av skytjenester.

Bedrifter med egne servere løper som regel en langt høyere risiko for datatap som følge av menneskelig svikt, maskinfeil, brann eller innbrudd. Med skytjenester er du sikret i tilfelle du for eksempel mister din bærbare jobb-PC og de sensitive dataene du har lagret på den. Dataene dine ligger trygt lagret i skyen, og dermed har du tilgang på dem selv om datamaskinen skulle komme på avveie.

Eventbyrået Medvind, som er vår kunde, er et typisk eksempel på en bedrift som var avhengig av et internt nettverk med den server de hadde kjøpt inn selv. Før de kom til oss og flyttet IT-løsningen sin ut i skyen, tok de hver dag back-up av alt – for deretter å ta med backup-disken hjem i tilfelle det for eksempel skulle oppstå brann på kontoret.

 

04.png Enkelt og fleksibelt

woman2.pngSkytjenester er enkle å ta i bruk, og alle ansatte kan raskt lære seg hvordan de fungerer. I Office 365 er mye kjent fra før. Her finner du klassikere som Word, Excel og PowerPoint, som er verktøy de fleste har kjennskap til og bruker allerede. Det fine er at du får så mye mer, og alt er tilgjengelig på nett.

Også fleksibilitet er skytjenester bedre på enn egendriftede løsninger. Med en skytjeneste har du alltid den lagringsplassen du behøver, og det er enkelt å skalere opp eller ned. Får du behov for mer kapasitet eller nye applikasjoner, er det bare å oppgradere kontoen.

 

05.png Effektivt samarbeid

En av de aller største fordelene med skytjenester som Office 365 er at samarbeidet mellom kolleger, og eksternt med kunder og samarbeidspartnere, blir mye mer effektivt. Du vil fort merke at det ikke bare sparer deg tid når alle enkelt kan dele sine dokumenter eller holde nettmøter, men også at samarbeidet fører til økt og mer produktiv samhandling, som igjen kan resultere i vekst.

 

06.png Alt-i-ett-system

o365-stuff.jpgOffice 365 gir din bedrift produkter og produktivitetsverktøy fra øverste hylle. Enten du og dine ansatte er hjemme eller på kontoret, arbeider på datamaskinen eller på annen enhet, vil dere alltid ha Office-verktøyene dere trenger for å få jobben gjort. Kommunikasjonsverktøy som videokonferanse og chat, e-post, kalender og applikasjoner for tekstbehandling, kalkyler, presentasjoner og video gjør Office 365 til en komplett samarbeidsplattform for enhver bedrift.

Mange betaler ekstra kun for e-post alene. Med Office 365 får du Exchange Online, som gir deg sikker og pålitelig e-post i bedriftsklasse.

Dessuten får du full kompatibilitet: Du kan installere Office 365 på tvers av flere enheter, inkludert PC-er, Mac-maskiner, Android-nettbrett, Android-telefoner, iPad og iPhone.

 

07.png Trygghet

Trygghet er mer enn bare sikker lagring av dine data i skyen. Trygghet er kompetanse. Ikke alle små eller mellomstore bedrifter har lyst eller råd til å ansette en IT-ekspert i heltidsstilling. Med en skytjeneste er det leverandøren som tar seg av løsningen eller applikasjonen, og du har full tilgang på onboarding, support og en dedikert kontaktperson som følger deg hele veien frem.

Bruker du en skytjeneste som Office 365 gjennom en profesjonell leverandør av IT-tjenester, er du ikke overlatt til deg selv når det dukker opp utfordringer. Du får lynrask hjelp fra fagfolk som jobber i løsningen hver eneste dag. Kundestøtte og kompetanse er aldri mer enn en samtale unna.


08.png Alltid oppdatert

refresh2.pngMed en skytjeneste som Office 365 får din bedrift til enhver tid tilgang til siste versjon av applikasjonene og verktøyene som inngår i pakken. Det innebærer også at alle i bedriften bruker samme versjon, noe som minimerer problemer med kompatibilitet og deling av filer. Du slipper store, tungvinte og kostbare oppgraderingsprosjekter. Alt foregår kontinuerlig og i mindre steg, noe som gjør det betydelig enklere for deg som bruker.

 

09.png Økt konkurransekraft

Med skytjenester får du samme forutsetninger og muligheter som større bedrifter. Skytjenesteleverandøren tilbyr systemer med mye høyere ytelse, tilgjengelighet og sikkerhet enn hva din egen bedrift har ressurser til. Det samme gjelder de applikasjoner og produktivitetsverktøy som medfølger. Som liten eller mellomstor bedrift kan det bli dyrt alltid å skulle ha de siste versjoner selv. Du får ganske enkelt verktøy som fremmer vekst, konkurransekraft og lønnsomhet – til en lavere kostnad.

 

10.png Office 365 som produktivitetsbooster

woman3.png

En del bedrifter er skeptisk til å la sine ansatte jobbe hjemmefra, i den tro at det går ut over produktiviteten. Tvert imot viser studier at mange ansatte blir mer produktive når de får bedre balanse mellom jobb og privatliv. Må den ansatte gjøre et ærend på dagtid, eller være hjemme sammen med et sykt barn, kan det kompenseres med et par-tre timers arbeid på kveldstid. Den ansatte kan også jobbe på reisefot, for eksempel på toget, og likevel ha full tilgang til e-post, kalendrer, felles dokumenter, nettmøter via Skype for Business, med mer.

 

 

Signalet til kunder, leverandører og samarbeidspartnere

Skytjenester er kommet for å bli, og Office 365 har alle verktøyene som du trenger for å få jobben gjort. Utnytt kraften som Office 365 kan gi deg og din bedrift, og få hjelp av en leverandør av IT-tjenester – det vil så absolutt lønne seg i lengden! For å sitere eieren av Medvind:

«Om du sitter i dag og jobber med systemer lagd for 1999, kommer du til å jobbe som de gjorde i 1999. Ikke bare går det kraftig utover produktiviteten til de ansatte, men det sender også et uheldig signal til kunder, leverandører og samarbeidspartnere.»

 

Det er enkelt å sette i gang med Office 365. Lilleviks migrasjonsprosess er enkel, kjapp og kostnadsfri – vi har etablering inkludert for alle kunder som velger å ha sine Office 365-lisenser hos oss, og vi flytter deg sømløst og trygt over på en ny løsning. Du får naturligvis med all e-post-historikk, om ønskelig.

 

Gratis E-bok: Dette får du med Office 365

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar