<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
By
juni 30, 2016

Hvorfor du bør oppgradere til Windows 10

  Aktuelt

Vi mener du bør oppgradere til Windows 10 både hjemme og på jobb. Først og fremst pga sikkerhet men det er også mange nyttige funksjoner, og før eller siden må du oppgradere uansett. Og nå er det jo gratis frem til 29 juli også:-)

Her er Microsoft sin egen post ang oppgradering til Windows 10 fra 8 juni 2016:

Windows 10 har nå vært på markedet i snart ett år, og mer enn 300 millioner mennesker bruker i skrivende stund Windows 10. Denne veksten overgår Windows 7, og så langt ligger Windows 10 godt an til å bli det mest populære operativsystemet fra Microsoft noensinne! En av grunnene til det er nok at Microsoft har latt brukere av Windows 7, 8 og 8.1 oppgradere kostnadsfritt til Windows 10. Dette tilbudet opphører den 29. juli 2016 så det begynner å haste om du ennå ikke har oppgradert.
 
Personlig mener jeg at sikkerheten i Windows 10 er den viktigste grunnen til å oppgradere, og alene grunn nok til å oppgradere. Sikkerhet er like viktig om man bruker PC til hjemmebruk eller på jobb. Om du bruker Windows 7 har du en sikkerhet som er tilpasset de truslene som fantes på internett da Windows 7 ble lansert i 2009. Dette er ikke tilstrekkelig i dag – kriminelle på internett er blitt veldig sofistikerte og de sikkerhetstruslene som finnes der ute krever et moderne og oppdatert operativsystem. Oppdatert antivirus er selvsagt viktig, men på langt nær nok. I Windows 10 er det kommet mange nye sikkerhetsfunksjoner som beskytter både brukeren og dataene. En av de mest iøynefallende funksjonene er Windows Hello som gjør det mulig å logge på PC’en uten bruk av passord. Windows 10 kan benytte såkalt biometrisk pålogging som i praksis betyr at du logger på med fingeravtrykk, iris- eller ansiktsgjenkjenning. Din biometriske id er låst til din PC slik at det blir bortimot umulig for en hacker å stjele ditt brukernavn og passord.
 
Det er også viktig å alltid ha et oppdatert system, og siden vi lanserte Windows 10 i fjor har vi kommet med flere oppdateringer. Windows 10 er på dette området forskjellig fra tidligere versjoner, og vi vil jevnlig komme med større og mindre oppdateringer. Det betyr at Windows 10 vil bedre over tid med ny funksjonalitet, bedre sikkerhet og endringer i brukeropplevelsen. Det betyr også at om du bruker Windows 10 vil du aldri føle at du har et gammelt operativsystem, og du vil alltid ha tilgang til de nyeste funksjonene og den beste sikkerheten. Alle oppdateringene kommer ut via Windows Update, og vil installeres automatisk. Den neste store oppdateringen til Windows 10 vil komme i løpet av sommeren 2016 og kalles «Anniversary Update» og vil som navnet tilsier komme omtrent et år etter lansering. Denne vil inneholde en rekke forbedringer og nye funksjoner. Om du er nysgjerrig på hva disse er kan du lese mer her.

Forøvrig er det greit å huske på at Windows 10 også er enkelt å bruke og enkelt å lære – uansett om du er vant til Windows 7, 8 eller 8.1 vil du kjenne deg igjen og komme raskt i gang. Du kan også være trygg på at alle dine data og programmer blir med videre når du oppgraderer. Og skulle du likevel ikke være fornøyd med Windows 10 kan du innen 30 dager angre, og gå tilbake til den versjonen du oppgraderte fra!
 
Vi håper du velger å oppgradere til Windows 10 før 29. juli og vi er sikre på at det er riktig for de aller fleste, enten man er opptatt av sikkerhet, brukervennlighet, tilgang til de nyeste funksjonene eller rett og slett ønsker å gi en gammel PC nytt liv!

- Arne Hartmann, Produktsjef for Windows.
 
 
Gratis E-bok: Dette får du med Office 365
Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar