<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Vidar Glosimot
By
mars 08, 2019

Hvordan unngå at e-post automatisk blir markert som "lest"

Har du noen gang opplevd at du ikke har fått med deg innholdet i en e-post, fordi den - uten at du faktisk har lest den - plutselig er blitt markert som lest? I dette innlegget gir vi deg et tips til hvordan du enkelt kan få bedre kontroll over din innboks.  

Standardinnstilling i Outlook

Outlook har en standardinnstilling som gjør at en e-post blir markert som lest dersom du klikker på den,tett etterfulgt av at du klikker på en annen e-post. Dette skjer selv om du faktisk ikke har lest gjennom hele e-posten du først klikket på.

 

Dersom du er en av mange som ønsker å få bedre kontroll over hvilke mailer som faktisk er lest (og ulest), kan du følge guiden nedenfor.

 

Gå til Outlook -> Fil -> Alternativer -> E-post -> Leserute (Se bildet under):

 

Leserute.png

Dersom du ønsker å fjerne funksjonen nevnt i innledningen huker du av for de to øverste alternativene i vinduet som åpner seg. Du får i tillegg mulighet til å aktivere tidsbestemt lesing, som vil si at du kan velge antall sekunder du må være inne i en e-post før den blir markert som lest.

 

 Alternativer.png

Hvordan markere som (u)lest

Når overnevte innstilling er aktivert kan du manuelt markere e-posten som lest ved å raskt trykke "CTRL + Q". Ønsker du å se mer på e-posten senere kan du trykke "CTRL + U" for å markere den som ulest. Det er også mulig å venstreklikke på selve e-posten og manuelt velge marker som lest eller ulest om du skulle glemme hurtigtastene:

 

Marker som lest (002).png

 

Konklusjon

Det finnes mange spennende funksjoner i Outlook som kan bidra til å gi deg en bedre oversikt, samt gjøre deg mer effektiv når det kommer til håndtering av e-post. Markering av lest og ulest e-post er en av disse. Følg med på bloggen for flere nyttige tips og triks. 

 

 Kontakt oss

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar