<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Andreas Kang Schøyen
By
mars 10, 2017

LILLEVIK advarer mot falsk e-post fra "Skatteetaten"

Flere av våre kunder har mottatt falske e-poster fra "skatteetaten"

I lys av at flere av våre kunder har mottatt falske e-poster fra noen som utgir seg for å være Skatteetaten, advarer jeg våre kunder mot å åpne disse falske e-postene. Samtidig ønsker jeg å tipse dere om enkle sikkerhetstiltak i blant annet Office 365.

E24 opplyste i går om følgende:

Torsdag ettermiddag gikk skatteetaten ut med en advarsel mot falske e-poster, etter å ha fått en rekke publikumshenvendelser. Mailene er fra skatteetaten.com

De falske e-postene informerer om at du har mottatt en ny melding, og oppgir en lenke du kan klikke på for å lese denne. Du blir så sendt til en side som ser helt identisk ut med skatteetaten.no, som deretter opplyser om at du har skatterefusjon tilgjengelig.

Sikkerhet i Office 365

Ber om BankID

Du blir deretter bedt om å legge inn din kredittkortinformasjon. Straks du gjør dette har angriperen fått tak i det han trenger via et såkalt "phishing angrep" og kan misbruke ditt kredittkort.

Sikkerhet i Office 365

Hva bør jeg gjøre hvis jeg allerede har lagt inn kredittkortet mitt?

 • Da må du umiddelbart ringe banken og få sperret kortet!

Hvordan kan jeg sikre meg mot slike trusler? 

Vi i LILLEVIK mottar stadig flere bekymringmeldinger fra våre kunder, som har trykket på ymse lenker eller startet skadelige applikasjoner. I enkelte tilfeller har kundene fått kryptert alle sine egne og bedriftens data via noe som heter CryptoLocker. Det er mange måter å sikre deg og din bedrift mot slike trusler, men først og fremst er det min jobb som teknisk sjef i LILLEVIK å anbefale dere og ha følgende:

 1. Tilstrekkelig backup
  • Ikke alle vet at selv om du har Office 365, så vil ikke dette sikre deg 100% mot data-tap. Jeg mener det er helt nødvendig med en utvidet backup av hele Office 365 plattformen.
 2. Opplæring av de ansatte
  • Slike angrep er mulig å oppdage dersom mottakeren av e-posten vet hva han/hun skal se etter. Jeg anbefaler alle våre kunder å gi de ansatte kurs i det moderne trusselbildet som stadig blir mer og mer kreativt.
 3. Beskyttelse mot de moderne truslene
  • Moderne antivirusprogrammer vil bidra med å begrense dette. Jeg anbefaler alle å ha installert et moderne antivirusprogram.
  • For kunder i Office 365 er kanskje det enkleste og billigste å implementere Advanced Threat Proctection (ATP). ATP sørger blant annet får å verifisere at lenker ikke er skadelige.

Da jeg forsøkte å åpne den falske lenken med ATP aktivert fikk jeg følgende beskjed:

Sikkerhet i Office 365

For mer informasjon, help eller rådgivning, ta kontakt med oss. 

Gratis E-bok: Dette får du med Office 365

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar