<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
juni 18, 2020

Bakgrunnsbilder i Microsoft Teams – morsommere og mer personlig

Det som tidligere var en såkalt «fint å ha», har blitt en viktig del av samarbeidet – nemlig videomøter. For kort tid siden fikk vi også muligheten til å legge til bakgrunnsbilder i Teams-møter, noe som er spesielt nyttig dersom man jobber utenfor kontorets fire vegger.

 

Når vi blir med i et Teams-møte ønsker vi at fokuset skal ligge på oss – ikke den rotete bokhyllen man ser i bakgrunnen. Tidligere har vi kunnet skru på en «blur»-funksjon som gjør bakgrunnen uskarp. Så kom det også en samling av forhåndsinnstilte bilder som et moderne kontor og et strandbilde. Her kunne vi også legge til egne bilder ved å legge de i en spesifikk mappe. Nå utvides også disse alternativene slik at vi kan tilpasse bakgrunnen ved å laste opp egne bilder eller velge en av samlingene med bakgrunn som nå er tilgjengelig online. Vi trenger ikke en grønn rullgardin eller en tom vegg for at dette skal fungere. Teams bruker en modell som skiller emnet fra bakgrunnen og kan dermed pålegge en tilpasset bakgrunn over alt annet.

 

I stedet for å legge til dine egne bilder i denne mappen: %AppData% \Microsoft\Teams\Backgrounds, kan du nå legge bilder i hvilken som helst av dine egne plasseringer og laste opp direkte fra bakgrunninnstillinger i Teams. Her ser du hvordan: 

 

Nye bakgrunnbilder 3

 

Det finnes flere bakgrunnssamlinger for Teams

Flere samlinger av bakgrunner er nå tilgjengelige på nett. Blant annet har FOX lagt ved en samling av bakgrunnsbilder av kjente TV-serier tilpasset for Teams, og man finner også en større samling av andre bakgrunnsbilder her. Her er et lite utvalg:

 

ANIDOM_TheSimpsons_4096x2160_01

 

LM_03_BG

 

mgzx2mopr-s-1

 

office-background-1

 

office-background-3

 

w-jddheosyy

 

Nye funksjoner også tilgengelig i gratisversjonen til Microsoft Teams

Ettersom Microsoft Teams nå blir brukt av mange flere, har gratisversjonen blitt viktig for mange. Brukere av gratisversjonen kan nå planlegge møter og sende ute møteinnkallelser. Dette bygger på den eksisterende funksjonen «Møt nå». En møteplanlegger kan kopiere møtelinken for sende direkte til andre deltakere eller sende en invitasjon via Outlook- eller Google-kalender. Det er heller ikke lenger en tidsbegrensning for møter som kjøres via gratisversjonen.

Gratisversjonen kommer nå med følgende:

  • Ubegrenset chat og søk
  • Lyd- og videosamtaler
  • Planlagte møter
  • 10 GB lagring og 2GB personlig fillagring pr person
  • Mulighet for å bruke Office-appene Word, Excel, PowerPoint og OneNote
  • Ubegrenset app-integrasjon

Det hele støttes av Microsofts sikre og globale infrastruktur slik at alle brukere kan ha tillitt til en sikker og pålitelig tjeneste.

 

Oppsummering

Det er liten tvil om at video nå er blitt en stor del av vår daglige hverdag. Tilpassede bakgrunnseffekter hjelper oss med å designe den videoopplevelsen som er best for oss selv. Enten om man bare vil skjule rot eller om man bare vil ha en morsom bakgrunn.

 

Det at også gratisversjonen til Teams nå får flere funksjoner gir enkeltpersoner og alle bedrifter gode muligheter for samarbeid.

 

Kontakt oss

 

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar