<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
august 28, 2018

Book et møte med Microsoft Teams!

Skype for Business er allerede implementert i chat-funksjonen i Microsoft Teams – men nå har også møtevirksomhet kommet til den populære appen. Vi tar gjerne et møte der det måtte passe oss, enten det er på et møterom, på vei ut døra, hjemme eller mens vi er ute og går en tur. Med oppdateringen skal møter startes raskere, de skal bli enkle å planlegge, og de skal være helt uten problemer når møtet faktisk starter.

 

training-3207841_1920

 

5 oppdateringer som bidrar til enklere møtevirksomhet

  1. Forberedelser før møtet startet – Du kan velge enheter og endre på lydkonfigurasjonen før du er i samtalen. Du kan også velge video forhåndsvisning som gir et raskt overblikk og du sikrer at du er klar for møtet. Dersom du velger å bli med i møte og kobler til med din personlige enhet, kan du velge å se kun innhold, uten lyd. Dette forhindrer ekko. Dersom det også oppstår problemer vil klienten minne deg på dette.
  2. Hvem er det som prøver å koble seg til møtet? – I tillegg til eksterne gjester, støtter Teams nå innkommende brukere via lydkonferanse. Både anonyme og kjente brukere som ringer inn venter i en «lobby» inntil en deltaker i møtet godkjenner innringeren. «Lobbyen» har også et ekstra lag med sikkerhet og tillitt som bare deltakerne i møte kan se.
  3. Møtevirksomhet på tvers av virksomheter – Det kreves ingen ekstra skritt for å bli med i for eksempel partnermøter med din opprinnelige bedriftsidentitet. Dette er i tillegg til gjestemuligheter, som å møte med Teams gjester eller bli med i et anonymt møte.
  4. Ett rom for alle – Det finnes flere alternativer for teknologi på møterommet, enten det kun er lyd eller videooptimalisert, som skal kunne gi en best-mulig-opplevelse med Teams.
  5. Møtevirksomhet for større grupper – Teams støtter nå opptil 250 møtedeltakere for større gruppemøter.

 

Teams7

 

Kvalitet og pålitelighet

Microsoft Teams støttes av en moderne infrastruktur, bygget for skyen. Som et resultat av dette vil deltakere raskere kunne bli med i et møte og få en bedre samlet opplevelse. Dersom det oppstår problemer kan Teams raskt oppdage og sikre at arbeidet fortsetter som det skal.

Intelligent varsling

Teams kan nå oppdage dersom en situasjon fører til at møtet blir avbrutt og vil proaktivt informere deg om hvordan du kan løse problemet. Dette gjelder for eksempel dårlige nettverksforbindelser, eller dersom du har glemt å skru av eller på mikrofonen.

Nettverksfeil

Enten du bruker Teams appen, Teams på mobilen eller webklienten vil samtalen raskt kobles til igjen dersom en samtale avbrytes ved en feil. Teams overvåker og reagerer dersom nettverket forsvinner og vil også da prøve å koble til på nytt. Dersom du bruker Teams på mobilen kan du også velge å få anropet tilbake.

Bedre kontroll

Du kan velge å slå av video dersom du heller vil kommunisere med lyd, spesielt i situasjoner med lav båndbredde.

 

Teams3

 

Produktive møter med Teams

Det blir nå mulig å ta avgjørelser raskere ved å snu presentasjoner om til diskusjoner. Møter skal ikke lenger bare være et «øyeblikk», men det skal også være mulig å dele materiale før møtet, kommunisere effektivt og diskutere beslutninger og resultater etter møtet.

 

Teams2-1

Presentasjoner – Formelle presentasjoner kan deles med PowerPoint. Det er også mulig å se på presentasjonen i privat visning hvor du kan velge å se på ett lysbilde eller hoppe fremover. Teams bruker også signaler – og vil enkelt prioritere de nyeste filene dine fra Office 365, som gjør det enkelt å velge PowerPoint presentasjon for å komme i gang.

Whiteboard – Det er mulig å jobbe mer kreativt ved å bruke tredjeparts whiteboard-applikasjoner.

Deling med mobil – Ikke alle møter skjer på skrivebordet. Deltakere til et møte kan nå dele bilder, PowerPoint-filer, live video og mobilt skrivebord dersom du er på farten eller oppholder deg på en annen lokasjon uten tilgang til PC.

Møtenotater – Det blir enklere å dele notater under hele møtet. Du kan enten dele et notat før møtet, ta notater under møtet, samt finne notatene etter at møtet er ferdig. Notatene kan redigeres av forskjellige deltakere, og du kan også bruk @ for å nevne personer du ønsker skal se et bestem notat. Møtenotater er også tilgjengelig på mobil.

 

Teams6

 

Møteopptak – Teams og Microsoft Stream gjør at møtene kan bli tatt opp og lagret i Office 365. Opptaket vil være tilgjengelig i møtets chathistorie så opptaket enkelt kan spilles av og vurderes senere. Møteopptaket gir også brukere tilgang til å søke etter nøkkelord eller setninger som ble talt under møtet.

 

Teams4

 

Avslutning

Alle de nye funksjonene kan konfigureres etter din egen organisasjons krav. Microsoft skriver at de jobber med konstant, pågående arbeid for å legge til enda flere innovasjoner til møtevirksomhet i Microsoft Teams. Du kan lese mer om oppdateringene her.

 

Ønsker du mer informasjon om Microsoft Teams?

 

Kontakt oss 

Kilde: https://techcommunity.microsoft.com/t5/Microsoft-Teams-Blog/Microsoft-Teams-is-now-a-complete-meeting-and-calling-solution/ba-p/236042

 

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar