<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
juni 25, 2019

Bruk Microsoft Planner med Microsoft To-Do

Integrasjonen mellom Planner og To-Do ble introdusert tidligere i mai år – en mer sammenhengende oppgavebehandling på tvers av appene. Dersom du allerede bruker Planner vil du kjapt se at dette er en fin måte for resten av teamet å lage visualiserte planbrett, tildele oppgaver og å samarbeide på. To-Do er et enkelt verktøy som hjelper deg med å oppnå det du trenger å gjøre i løpet av en dag. Sammen forenkler de to verktøyene arbeidsadministrasjonen ved å gi deg fleksibilitet til å bruke det beste verktøyet du foretrekker uten å manuelt synkronisere individuelle oppgaver.

 

Alle oppgaver på et sted

Har du en travel dag med mange prosjekter, en innboks som er langt fra Inbox Zero, og en bunke med daglige oppgaver du trenger å utføre? Slår du på Planner-integrasjonen (sammen med integrert flagg-e-postintegrasjon) vil du kunne se alle oppgavene dine samlet i To-Do.

 

Planner-oppgaver som er Tilordnet deg vil dukke opp i en spesiell Tilordnet meg liste. Dersom du ønsker å jobbe med disse oppgavene i dag kan du legge de til i Min Dag, sammen med oppgaver fra andre lister i To-Do. Dette gir deg full oversikt over hva du skal gjøre i dag. Dersom du ønsker å se detaljene i den tilordnede oppgaven, kan du gå inn i detaljert visning og velge Åpne i Planner. Du kan også bryte ned oppgaven i mindre trinn inne i To-Do, og den vil deretter synkroniseres med sjekklisten i Planner.

 

todo1

Få bedre oversikt

I tillegg til listen over oppgaver som er tilordnet deg, har du også en liste som heter Planlagt. Der vil du se en liste over oppgaver som er planlagt i morgen eller for resten av uken. Dersom datoene for når oppgaven skal utføres ikke passer kan du endre dem, og dermed synkroniseres også denne tilbake til Planner.

 

 

todo2

Kom i gang

For å komme i gang må du aktivere Planner-tilkoblingen i To-Do. Den enkleste måten å gjøre dette på er å klikke på den blå banneren som dukker opp nederst i venstre hjørne. Klikk Vis liste og du er i gang. Vær oppmerksom på at du kun ser denne banneren første gangen du åpner To-Do etter integrasjonen.

 

 

todo3

 

Dersom du ved uhell har klikket vekk disse bannerene, kan du også aktivere integrasjonen ved å gjøre følgende:

 • Gå til To-Do, enten via skrivebordsappen til Office 365, office.com eller via Windows, Android eller iOS-appen din.
 • Velg tannhjulet øverst til høyre, og deretter To-Do-innstillinger.
 • I pop-up vinduet blar du ned til «Tilkoblinger»-delen og kontrollerer at «Oppgaver fra Planner» er slått på.

 

 

Todo3

 

Jobbe med oppgaver i Planner på tvers av flere lister i To-Do

Oppgaver som er tilordnet fra Planner blir automatisk lagt til i en oppgavedatabase, i listen Tilordnet meg. De kan også legges i flere lister dersom du ønsker det. Disse listene inkluderer:

 • Tilordnet meg: Dette er standardlisten der alle oppgavene du har tildelt i Planner vil vises. Fra denne listen kan du:
  • Redigere oppgavetittel og beskrivelse
  • Se og redigere sjekklisteelemeneter og forfallsdato
  • Merke en oppgave som fullført eller ikke under arbeid
  • Se planleggerens plannavn og oppdragsgivere
  • Åpne oppgaven i Planner
 • Planlagt: Enhver Planner-oppgave med forfallsdato vises i din Planlagt-liste
 • Min dag: Planner-oppgaver kan også vises som forslag i listen Min dag. Fra «Forslag» kan du legge til oppgaver som er Tilordnet deg til Min dag-listen.

 

Todo2

 

Oppsummering

Integrasjonen er tilgjengelig for alle med et Office 365 Enterprise- eller Office 365 Education abonnement. Integrasjonen adresserer også en svært populær etterspørsel; integrering med Outlook-oppgaver. Målet med integrasjonen er at du skal kunne jobbe mer sømløst med oppgavebehandling mellom Planner og andre Microsoft 365-verktøy - noe vi allerede ser i både Microsoft Teams, Microsoft Flow og SharePoint.

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar