<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Lillevik IT
By
mai 25, 2021

Cybersikkerhet i en post-pandemisk verden

Munnbind, stengte barnehager og skoler, og daglig bruk av Microsoft Teams. Det er ingen tvil om at den siste tiden har vært annerledes. Både nasjonale og globale selskaper i alle former og størrelser migrerte raskt til skyen for å få mulighet til å jobbe hjemmefra da Covid-19 traff oss.

Etter over et år med en annerledes jobbhverdag som nå begynner å bli den nye normalen, ser det ut til at fjernarbeid, eller i det minste hybridarbeid er kommet for å bli. Spørsmålet er likevel om hastverket med å transformere seg digitalt gikk på bekostning av å sikre selskapene, deres ansatte og data, og om man er godt nok beskyttet mot cyberangrep og andre lignende trusler.

 

Trygghet?

De fleste bedrifter er klar over behovet for å beskytte seg mot eksterne sikkerhetsrisikoer. Problemet er likevel at hackere har blitt smartere. Det er ikke bare store selskaper som er i faresonen - faktisk er mindre selskaper ofte enda mer sårbare, fordi det er mer sannsynlig at de ikke har tilstrekkelig beskyttelse.

Slik som millioner av kontorarbeidere over hele verden, tok heller ikke cyberkriminelle fri fra jobb da pandemien traff oss. Mens angrep som databrudd er allment kjent, fins det i tillegg en rekke mindre kjente og synlige trusler. I løpet av første kvartal 2020 utløste COVID-19 en flom av nye datasikkerhetstrusler, inkludert:

  • 220 ganger så mye spam fra februar til mars 2020
  • 907,000 spam-meldinger relatert til COVID-19
  • 737 malware-angrep som utnyttet krisen
  • 260% økning i skadelige URL-treff i februar

Dette kun i USA.

Selv om cyberkriminelle har utnyttet seg av bekymringene knyttet til pandemien, eksisterte de likevel lenge før den brøt ut. Fremveksten av moderne praksis på arbeidsplassen med blant annet “Bring your own device”, ekstern tilgang, bruk av offentlig WiFi, delte passord og mangel på autentisering - har vært en bekymring en stund. Tilgjengelighet har vært det viktigste for mange arbeidsgivere og ansatte, og behovet for bedre sikkerhet har i beste fall blitt behandlet som et sekundært, snarere enn et like viktig tema.

Det må endres.

Likevel er det mange bedrifter som unngår å ha robust cybersikkerhetsprogramvare på plass. Hvorfor? Mange sier at det fra før av tar for lang tid å administrere sin nåværende IT-infrastruktur. Noen syns det er uklart hva som trengs og hvilke kostnader det medfører, mens andre igjen er fornøyde med 'gode nok' løsninger - noe som betyr at de har det de trenger for å løse de mest pressende problemene.

New call-to-action

Rask handling 

Det er liten tvil om at cybersikkerhet har flyttet fokus fra intern serverproblematikk, til ekstern enhetsproblematikk.

Selv om bevisstgjøring og opplæring av ansatte er viktig, gjør den kombinerte bruken av private enheter og bedriftsutstyr at tilleggstiltak og ekstra kontroller er viktigere enn noen gang. Standard antivirusbeskyttelse og totrinnsautentisering (MFA) er de desidert enkleste sikkerhetstiltakene selskap i dag kan implementere. Men det er viktig å bemerke seg at med de de nye verktøyene og metodene som nettkriminelle bruker, kreves også bedre og mer sofistikerte verktøy og løsninger. 

Dersom organisasjonen din kjører Windows 10 har dere tilgang til toppmoderne sikkerhetsmekanismer som biometrisk pålogging og omfattende antivirusbeskyttelse. Det kan også være at dere har lisens for å aktivere Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP), som som kommer med viktige sikkerhets- og undersøkelsesfunksjoner som holder dine enheter trygge.

Ulike trusler krever imidlertid forskjellige verktøy. Ta phishing, for eksempel. Microsoft bruker Attack Simulation for Microsoft 365, et programvaresystem som trener brukere ved å lage og sende nøye simulerte phising-e-post basert på virkelige data. 

Det finnes også lignende verktøy som sikkerhetsvarsler fra Microsoft 365, som kan overvåke og redusere aktive trusler. Det er også programmer som kan oppdage mistenkelige appinstallasjoner for å forhindre bruk av "skygge-IT", klassifisere og kryptere brukerdata, og skanne alt innhold før det kommer til e-postkassen.

Mange av løsningene som er tilgjengelige i dag, lar brukere iverksette raskere tiltak enn mange bedrifter før trodde var mulig.

 

Hva skjer fremover?

Uansett hva som er den moderne arbeidsplassens fremtid, er det et faktum at det vil være et behov for stadig utvikling av mer robust sikkerhet. Selv om tilgang til de riktige verktøyene er avgjørende, er det like viktig at selskaper velger en IT-partner de kan stole på at beskytter de ansatte mot mot dataangrep. 

En kvalifisert partner vil sørge for at deres virksomhet har de nyeste sikkerhetsverktøyene på plass.

 

Dette kan vi i Lillevik IT tilby dere

Samtlige av våre konsulenter er Microsoft-sertifiserte, og som Microsoft Gold Partner kan vi dokumentere høy kompetanse og et høyt antall aktive og tilfredse kunder. Det betyr at vi har et utmerket samarbeidsforhold med Microsoft i Norge.

 

I dag avhenger ikke suksess bare av å kunne tilby bransjens beste produkter og løsninger, men også å kunne gjøre det i et digitalt format som gir en bedre kundeopplevelse, økt effektivitet og optimal IT-drift – alt i et trygt miljø som fremmer produktivitet. Det er en stor oppgave som Lillevik IT kan ta på seg uten at virksomheten må opprette en ny fulltidsstilling eller finne snarveier andre steder.

 

TBF_6541_web-4

Som prisvinnende Microsoft-partner støttes Lillevik IT av verdensledende produktivitets- og sikkerhetsløsninger fra Microsoft 365 for å dekke alle disse behovene. I tillegg til at bedriften din får de beste løsningene Microsoft kan tilby, får den tilgang til Lillevik ITs egne støttefunksjoner, tekniske konsulenter og omfattende erfaring på feltet.

 


 

Du kan høre mer om hvordan vi jobber i vår helt nye podcast:

Lettskyet iT og teknologi – en podcast om den morderne arbeidsplassen og sikkerhet i skyen.

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar