<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Lillevik IT
By
desember 22, 2020

En julehilsen fra Lillevik IT - med våre tanker om året som har gått og året som kommer

  Aktuelt

Juleferien er like rundt hjørnet. I den forbindelse vil vi i Lillevik IT gjerne takke våre kunder, samarbeidspartnere, leverandører og alle våre følgere på sosiale medier for et spennende, innholdsrikt og annerledes år. For vår del har det gitt følgende høydepunkter:

  • Vi har en kundetilfredshet på 97,5%.
  • Våre konsulenter har tatt elleve nye sertifiseringer.
  • Vi ble utnevnt til finalist i to av Microsoft sine partnerpriser «Årets Sikkerhetspartner» og «Årets Digitaliseringspartner for SMB».
  • I løpet av sommeren ble vi Miljøfyrtårn-sertifisert. Dette innebærer at Lillevik IT tar aktivt miljøansvar og bidrar til en grønn omstilling.
  • Vi er blitt 25 ansatte.
  • Vi har gjennomgått en intern omstrukturering hvor vi har organisert oss i tre team basert på våre satsningsområder: sikkerhet, samhandling og Azure. Med dette vil vi kunne yte enda bedre service og rådgivning til våre kunder.
  • Vi kan vise til solide veksttall til tross for unntakstilstanden relatert til Covid-19.

Selv om flere tar ut sine siste feriedager, vil våre arbeidstider være som vanlig i julen, og vi vil stå klare til å hjelpe dere dersom dere skulle trenge oss.

 

Vi ønsker dere en riktig god jul og et godt nyttår!

Juleblogg forside

 

Hva har skjedd i 2020?

Mye av det vi spådde, har preget året som har gått. Blant annet har kunstig intelligens påvirket mye av arbeidet vårt og måten vi jobber på. Fokuset på sikkerhet er blitt viktigere enn noensinne, og hjemmekontor har skapt nye utfordringer.

 

2020 markerer begynnelsen på et nytt tiår, ikke minst med en ny bølge av teknologier og trender. Skyplattformer, tingenes Internett (IoT), cybersikkerhet, stordata og analyse blir mer og mer vanlig etter hvert som stadig flere deltar i den digitale transformasjonsbølgen.

 

De siste to årene er kunstig intelligens og maskinlæring blitt en av de viktigste teknologiene. De kommer til å sørge for økt produktivitet og sikkerhet og åpne for helt nye muligheter. Her er Microsoft Azure en av verdens ledende skyplattformer. I Lillevik IT har vi et eget dedikert Azure-team som hjelper eksisterende og nye kunder til å se hvordan og på hvilke områder de kan dra fordeler av Azure.

 

Fokus på sikkerhet har vært svært viktig i 2020. Spesielt i år har det vært en stor utfordring å sikre hjemmekontor. Mange bedrifter har nå bestemt seg for å gå over til løsninger som ikke er knyttet til kontorets fire vegger. Spørsmålet er hvordan bedrifter kan sørge for full produktivitet for de ansatte på hjemmekontoret, samtidig som virksomhetens data er trygge.

 

Avansert beskyttelse mot phishing og nulldagers trusler er blitt helt nødvendig. Stortinget og flere kommuner i Innlandet ble i 2020 hacket via e-post. Fra før vet vi at e-postangrep er den mest utbredte metoden for å bryte seg inn i virksomheter. Det starter gjerne med usikre vedlegg, skadelige koblinger og målrettede former for phishing.

 

Sentralt for hjemmekontor og samarbeid er videomøter. Her er det mange produkter å velge mellom. Zoom kan egne seg godt for fjernundervisning på universiteter. Apple Facetime gjør det enkelt å sette opp ad hoc-møter for folk på farten. Men i likhet med osloskolene og et stadig økende antall virksomheter holder vi en knapp på Microsoft Teams, selve knutepunktet for gruppearbeid i Microsoft 365.

 

Microsoft Teams er blitt det ideelle verktøyet for å jobbe hjemmefra. Teams har tatt opp i seg alle funksjoner fra Skype for Business, innbefattet telefoni, og er langt mer enn et system for lynmeldinger og konferanser. Det bidrar til effektive samarbeidsformer og styrker informasjonsflyten internt. Du kan jobbe fjerntilkoblet, samtidig som du føler at du er del av kontorfellesskapet. Du finner alle tjenester på ett sted.

 

Med Microsofts Power Plattform kan vi analysere data, bygge løsninger og automatisere prosesser. Power BI gir business-intelligens med datadreven innsikt og visualisering av bedriftsinformasjon. Power Apps gjør det mulig å enkelt bygge tilpassede apper som forenkler arbeidet. Power Automate lar oss automatisere forretningsprosesser. Med Power Virtual Agents kan vi bygge enkle chatbots for å samhandle med kunder og ansatte.

 

Power-plattformen er lagt opp til at det krever lite eller ingen kjennskap til programmering for å utvikle effektive løsninger. Om du kombinerer dette med ferdige maskinlæringsmoduler etter dra- og slipp-metoden er du i gang med å ta i bruk uhyre kraftige verktøy.

 

 

New call-to-action

 

Hva tror vi om 2021?

«Ingen vet hva fremtiden bringer,» heter det. Men om vi skal se i krystallkulen er det enkelte ting vi mest sannsynlig vil ser mer av:

 

Hjemmekontor er kommet for å bli, uavhengig av epidemier og smittevern. Det åpner for mer fleksible arbeidsformer der ansatte alternerer mellom kontor og hjem. Undersøkelser har vist at det faktisk kan gjøre ansatte mer produktive. Samtidig må det gis rom for fysiske sammenkomster som styrker jobbtilhørigheten og åpner for uformelle samtaler som i neste omgang kan føre til nye forretningsideer.

 

Mobil sikkerhet og trygg tilgang til bedriftsdata over et fiendtlig Internett blir enda viktigere. Det markerer en overgang fra tradisjonell nettverksbeskyttelse til en sikkerhetsmodell basert på Ingen klarering (Zero Trust).

 

En enda tettere integrasjon av enheter, applikasjoner og skytjenester på tvers av plattformer. Nå kan du for alvor jobbe hvor som helst, på hva som helst, når som helst. Du logger deg på med et sett av legitimasjon og får tilgang til alle data du trenger.

 

Kunstig intelligens (KI) med maskinlæring vil fortsatt være det viktigste satsningsområdet for de største aktørene. Disse teknologiene kommer til å erobre stadig nye bruksområder. Virksomheter kan ta i bruk et gigantisk utvalg av ferdige moduler og tilpasse dem til sine behov. Sluttbrukere får flere muligheter til å benytte seg av KI.

 

Automatisering og arbeidsflyter overtar for ensformig og repeterende arbeid. Virksomheter vil utnytte Microsofts Power Platform bedre for å opprette automatiske sekvenser av prosesser og bygge egne apper, uten at det er behov for særlig kompetanse på programmering.

 

Økt bruk av skytjenester fører til at serverrom med lokale tjenester avvikles, noe som forenkler drift og vedlikehold. Det gir forutsigbare IT-utgifter, økt sikkerhet og datakraft ved behov. Samtidig kan bedrifter omstille seg i en håndvending for å tilpasse seg endringer i markedet.

 

Kunsten å slappe av blir enda viktigere. Teknologiene i skyen gjør at du alltid er på. Fleksible arbeidsformer truer med at fritid og jobb flyter over i hverandre. Microsoft-sjef Satya Nadella la i sin åpningstale om nye teknologier på Ignite 2020 vekt på hvor viktig det er å koble av.

 

Hva betyr det for deg?

Det er liten tvil om at vi fremover vil veksle mellom kontor og hjemmekontor, og at den fleksible arbeidshverdagen vil bli mer og mer synlig for de aller fleste bedrifter utover 2021. Hjemmekontoret gjør også at du da må sikre at du har de riktige rutinene på plass – spesielt med tanke på sikkerhet. Du blir med ett mer sårbar når du tar med deg bedriftens enheter ut fra kontornettverket.

 

Det at du kan jobbe hvor som helst, når som helst vil bli enda mer aktuelt. Det er derfor viktig å ha god integrasjon mellom enheter, apper og skytjenester. Kunstig intelligens gjør at du kan jobbe enda mer effektivt, og automatiserte arbeidsflyter vil bidra til at du kan eliminere enkelte rutineoppgaver. Skyen gjør at du kan jobbe der du er, med sikkerheten ivaretatt og forutsigbare kostnader.

 

Med stadig flere selvkjørende biler, smarte løsninger for hus og hjem, roboter som tar over mange arbeidsoppgaver, datamaskiner som har begynt å tenke selv og ikke minst tale-til-tekst ser vi at 2021 kommer til å bli nok et spennende år. Digitaliseringen er i full sving, vi lever i en æra full av digitaliserte tjenester, nye oppdagelser og en utvikling som går veldig fort.

 

Året 2020 har vært et innholdsrikt år med mye fart og spenning. Vi i Lillevik IT gleder oss til fortsettelsen i 2021.

 

Kontakt oss

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar