<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
september 09, 2019

Fikk du med deg disse nye funksjonene i OneNote?

OneNote er din digitale notatblokk. Uansett om du har tusenvis av ideer eller ting du må gjøre og huske, er OneNote den appen som gjør det enkelt å skrible ned ideer og referater. Du kan skrive eller tegne i et fritt dokument, samt legge inn bilder fra filer, programmer eller rett fra kamerarullen på mobilen. I løpet av året har Microsoft annonsert nye funksjoner – med hensikt om å gjøre OneNote enda enklere å bruke, samtidig som vi kan opprettholde en ryddig notatblokk.


Mørk modus

OneNote1-1Du kan nå velge mellom lyse og mørke elementer i OneNote – enten som fargepreferanse eller funksjonelle årsaker. For eksempel syntes enkelte at det kan være enklere for øynene med mørk modus – og gjør notatene enklere å lese i miljøer med lite lys, det øker lesbarheten for brukergrensesnittet, gir bedre kontrast og reduserer øyeanstrengelsen.

 

 

 

Utskrift av Office-filer

OneNote2.jpg-1Du kan enkelt sette inn Word-dokumenter, Excel-regneark og PowerPoint-presentasjoner som en virtuell utskrift for å inkludere bildene i notatene dine. Klikk på Sett inn -> Fil og velg en Office-fil som skal settes inn. Velg deretter Sett inn som utskrift. Du kan også flytte, endre, slette og kommentere hvilket som helst av utskriftsbildene som vises.

 

 

 

Navigering

OneNote3.jpgApp-vinduet til OneNote for Windows 10 gir deg nå mer plass til å ta notater ved å enklere kunne kontrollere navigasjonsgrensesnittet. Du kan velge mellom å vise notatblokker, inndelinger og sidenavigasjonsruter, samtidig som du alltid vil ha tilgangen til områdene for Søk og Nylige brukte notater.

 

 

 

Utskrift

OneNote4.jpg

Du kan velge OneNote som standard-printer i Windows 10-innstillingene, og har da muligheten til å skrive ut fra hvilken som helst Office-app. I stedet for å skrive ut informasjon på papir blir utskriften sendt direkte til OneNote, og du kan velge hvor du vil at utskriften skal ligge. 

 

 

 

Egendefinerte merker

OneNote5.jpg

Ved å bruke merker kan du enklere kategorisere viktige notater for oppfølging. For å opprette et merke klikker du på rullegardinmenyen for Merker og deretter Opprett nytt merke. Du kan også bruke søkefunksjonen til å søke etter merker. Resultatene vil da vises i en separat rute. Det blir dermed enklere å følge opp viktige notater.

 

 

 

Rediger innebygde filer

OneNote6.jpg

Etter at du har satt inn en fil i OneNote kan du dobbeltklikke på filen og redigere i enten Word, Excel eller PowerPoint. Alle endringene som gjøres lagres automatisk i det opprinnelige vedlegget uten at du trenger å sette inn filen på nytt.

 

 

 

 

 

Oppsummering

Merk deg at disse funksjonene gjelder for OneNote for Windows 10. Denne er forhåndsinstallert på alle versjoner av Windows 10, men den kan også lastes ned gratis via Microsoft Store. Nye og oppdaterte funksjoner for OneNote rulles ut gradvis, noe som i praksis betyr at du kanskje ikke har fått alle funksjonene. Dersom dette er tilfelle kan du oppdatere manuelt via Microsoft Store. Under Nedlastninger og oppdateringer kan du velge Få oppdateringer.

 

Vil lese mer om OneNote?

Få en bedre arbeidshverdag med OneNote

OneNote skilles ut fra Office-pakken. Hva betyr det?

 

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål.

 

Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar