<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
oktober 26, 2018

Finn, oppdag og naviger med Microsoft Search

Syntes du av og til at det kan være vanskelig å finne enkelte dokumenter i appene dine? Microsoft Search gjør det mulig å gjøre et enkelt søk inne i alle apper, inkludert Bing.com og Windows. For å forbedre denne opplevelsen kommer nå Microsoft med oppdateringer som skal gjøre det enklere å kommunisere på tvers av bedriftens datanettverk. Du kan nå søke både i og utenfor Microsoft 365. Funksjonen baseres på kunstig intelligens fra Bing og tilpasset innsikt fra Microsoft Graph som gjør at det blir enklere å søke etter det du måtte ønske.

Hva ligger i begrepet søk?

Vi ønsker ikke flere sider med resultater, fulle av hyperkoblinger eller resultater som ikke relaterer seg til det vi ønsker å finne. Det er klart at det kan være vanskelig for søkemotorer å finne rett svar med en så stor datamengde som ligger til grunn. Hvordan kan vi få disse til å levere svar på spørsmålene våre, foreslå innsikt og hvordan kan en datamaskin sørge for at du kommer i gang med oppgavene dine? Vi trenger en kraftig funksjon som klarer å utnytte den kollektive kunnskapen i bedriften. Vi trenger en søkefunksjon som er enhetlig og sammenhengende, som gir en fremtredende opplevelse – en måte å søke i alle dataene i bedriften på, både i og utenfor Microsoft 365.

 

search5

 

Microsoft annonserer 5 steg som skal gjøre søk enklere og bedre for deg som bruker:

  • Søk får en fast plassering på tvers av appene dine; Outlook, PowerPoint, Excel, Sway, OneNote, Microsoft Teams, Office.com og SharePoint. Søkefeltet vil være på samme sted, enten du søker på datamaskin, mobil eller på nettet.
  • Du vil få resultater som er tilpasset ditt bruk, som for eksempel personen du deler flest dokumenter med og dokumenter du nylig har jobbet med.
  • Søkeboksen blir en kommando. Du kan for eksempel skrive «til» i Word og du vil få opp ulike forslag: «tillat redigering» eller «tilgjengelighetskontroll». Du trenger dermed ikke lete gjennom hele verktøylinjen for å finne en kommando.
  • Søkeresultater omfatter hele bedriften. Du får nødvendigvis ikke bare opp andre Word-dokumenter ved å søke inne i Word, du får også opp andre presentasjoner, og du kan også gå til et enkelt lysbilde fra filen direkte i dokumentet ditt.
  • Søkeopplevelsen utvides på alle flater, uansett hvor du arbeider, enten det er i Bing.com (gjelder dersom du er logget på din Office 365-konto), Edge eller Windows.

 

Search4
 

 

Resultater uansett hvor du søker

Microsoft Search gjør det mulig å få et konsekvent omfang av resultater uansett hvor du søker. Det skal ikke lenger ha noe å si hvor du søker, målet med funksjonen er å få den samme opplevelsen, tilpasset stedet for samhandling. La oss se nærmere på de ulike søkefunksjonene.

Microsoft Search i Bing.com

Logger du inn med din Office 365-konto på Bing.com får du bedriftsbaserte og nettbaserte søkeresultater. Du får mer ut av arbeidet og sikrere søk. En offentlig forhåndsversjon er rullet ut hvor tenantadministratorer må konfigurere Microsoft Search i Bing.

Microsoft Search i Office.com

Med søk på Office.com får du det samme søkeomfanget på tvers av Microsoft 365. Du kan enkelt finne dokumenter du nylig har jobbet med, finne anbefalte dokumenter som dine kollegaer har omtalt deg i og samtidig holde deg oppdatert på arbeid som er gjort.

 

Search1

 

 

Microsoft Search i SharePoint-mobilappen

På mobilappen er søk satt som standardopplevelse når du åpner apper. Her får du opp vanlige spørsmål som stilles i bedriften din og tilpassede resultater.

 

search3

 

 

Microsoft Search i Outlook Mobile

Også her er søk blitt et viktig element. Det gir tilgang til kommandoer, innhold og personer. Ved å plassere markøren i søkeboksen (uten å skrive noe) får du opp anbefalinger basert på kunstig intelligens og Microsoft Graph.

Avslutning

Microsoft Graph gjør det mulig å snappe opp innsikt fra personer, områder, enheter og dokumenter du daglig jobber med. Det fører til at læring på tvers av bedriften blir enklere, mer informativ og mer relevant. Søkeresultater vil derfor rangeres etter hva som er relevant for dine behov. Microsoft Graph og AI-teknologi fra Bing gjør at vi kan bruke teknologi til å enklere stille spørsmål uten avbrudd.

Kilde: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2018/09/24/microsoft-search-cohesive-search-that-intelligently-helps-you-find-discover-command-and-navigate/

 

Kontakt oss

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar