<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
november 03, 2020

Flere spennende nyheter i Microsoft Teams

Nyheter i Teams er alltid spennende. Og, nå kan vi fortelle om mange nye funksjoner som nå er generelt tilgjengelige. Igjen skal disse være med på å forbedre opplevelsen når det kommer til møter, samtaler, chat og samarbeid. Noen er allerede lansert, andre kommer i nærmeste fremtid.

 

10 nyheter du kan glede deg til..

 

1. Direkte teksting og høytalertildeling

Nå som samtaler, møter og arrangementer skjer virtuelt er det viktig å sørge for at alle kan forstå diskusjonen og delta enkelt, inkludert de med funksjonsnedsettelser. Live billedtekster og transkripsjoner med høytalerattribusjon kan gjøre møtene mer inkluderende. Du kan se hvem som snakker sammen og enkelt følge med på det som blir sagt. Målet er at møter skal bli mer inkluderende og enklere å delta i.

*Funksjonen er under utvikling og lanseres i løpet av november.

 

Teams nytt1'

Bilde hentet fra https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/what-s-new-in-microsoft-teams-october-2020/ba-p/1824864

 

2. Fremhev en individuell videodeltaker

Presentatører kan nå feste en individuell videofeed som alle deltakerne kan se under et Teams-møte. Når personen er festet vil personen som er identifisert være hoved videoen som vises til alle deltakerne.

*Denne funksjonen er nå tilgjengelig.

 

Teams nytt2

 

3. Forhindre at deltakerne skrur på lyden (mute/unmute)

En møtearrangør eller en presentatør kan nå forhindre at deltakerne slår på lyden under møtet. De kan også gjøre det mulig for spesifikke deltakere å slå på lyden når de rekker opp hånda. Dette kan være nyttig for pressekonferanser og scenarier i klasserom der du vil ha kontroll over hvem som snakker.

*Denne funksjonen er tilgjengelig

 

4. Møte- og samtaleopptak lagret i OneDrive og SharePoint

Et Teams-møte og samtaleopptak kan nå lagres i OneDrive for Business eller i SharePoint. Det blir dermed mulig å dele opptak med gjester eller eksterne brukere, få raskere tilgang til møteopptak og administrere opptak med sikkerhets- og samsvarskontroller. En Teams-administrator kan velge lagringsplass for opptak ved å oppdatere policyer ved hjelp av PowerShell.

*Denne funksjonen er tilgjengelig

 

5. Oppdater funksjonalitet for nedlastning av deltakerrapport i Teams-møter

Det er tilfeller hvor vi trenger en rapport over hvem som har deltatt i et møte. Nå kan du enkelt laste ned en deltakerrapport etter møtet i møtechatten.

 

*Denne funksjonen er tilgjengelig

 

Teams nytt3

 

6. «Vis som frakoblet»

Gi andre beskjed når du ikke er tilgjengelig i Microsoft Teams. Du kan nå endre tilstedeværelse til «Frakoblet». Dette gir deg full tilgang til Teams, samtidig som at du signaliserer til kollegaene dine at du ikke er tilgjengelig.

 

*Denne funksjonen er tilgjengelig

 

Teams nytt4

 

7. Språkbevisst korrektur

Kommuniser ved hjelp av flere språk i Microsoft Teams. Dersom du skriver forskjellige meldinger på forskjellige språk ser du nå en stavekontroll som er relevant for språket du bruker du når du skriver en melding.

 

*Denne funksjonen er tilgengelig.

 

8. Maler for oppretting av nye Team

Når du oppretter et nytt team kan du nå velge mellom en rekke tilpassbare maler som for eksempel krisehåndtering og bransjespesifikke maler som sykehusavdeling og bankfilial. Du kan også lage egne tilpassede maler for bedriften din. Du kan dermed standardisere teams-strukturer med for eksempel relevante apper.

 

*Denne funksjonen er under utrulling og blir snart tilgjengelig.

 

9. Ny fildelingsopplevelse

Team-medlemmer deler og jobber sammen om innhold fra en enkelt kilde i Teams. Du kan nå opprette en delbar lenke for alle filer som er lagret i Teams og direkte angi passende tillatelser. I tillegg kan du også angi tillatelser for filer som er lagret i SharePoint eller OneDrive i en privat chat eller kanalsamtale.

 

*Denne funksjonen er under utrulling og blir snart tilgengelig.

 

10. Nye og forenklede varslingsinnstillinger

Som bruker kan du nå konfigurere og tilpasse varslingsinnstillingene dine gjennom en nylig utformet seksjon for varslingsinnstillinger. Denne nye opplevelsen gjør det letter å finne de nøyaktige varslene du ønsker. Gå til profilbildet ditt og velg Innstillinger og Varsler. Det er også mulig å skru av forhåndsvisning av meldinger i varsler.

 

*Denne funksjonen er tilgjengelig.

 

 

New call-to-action

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar