<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
juni 23, 2020

Gjenopprett slettede filer eller mapper i OneDrive

Det kan fort skje, at en fil eller mappe blir slettet ved en feil. Kanskje man har vært for rask på tastaturet, eller kanskje man har slettet feil fil. Dersom også mange av OneDrive-filene blir slettet, overskrevet, ødelagt eller infisert av malware, kan man gjenopprette hele OneDrive-enheten til en tidligere tid.

 

Files Restore hjelper Microsoft 365-abonnenter med å kunne angre alle handlinger som har skjedd både på filer og mapper i løpet av de siste 30 dagene.

 

Gjenopprett OneDrive til et tidligere tidspunkt

  • Gå til OneDrive via office.com.
  • Dersom du er logget på OneDrive med en personlig konto, velger du Innstillinger på toppen av siden, Alternativer og Gjenopprett OneDrive i venstre menyen.

 

gjenopprett1

 

 

 

  • Dersom du er logget inn med arbeids- eller skolekonto, velger du Innstillinger og Gjenopprett OneDrive

 

 

gjenopprett2

 

*Files Restore er kun tilgjengelig med et Microsoft 365-abonnement

 

På gjenopprettingssiden velger du en dato fra nedtrekkslisten, for eksempel i går, eller så kan du velge tilpasset dato og tid. Dersom du gjenoppretter filene dine etter automatisk gjenkjenning av løsepengevirus (ransomware), vil en foreslått gjenopprettingsdato fylles ut for deg.

 

 

Gjenopprett3

 

 

  • Bruk deretter aktivitetsdiagrammet og aktivitetsfeeden for å se de siste aktivitetene du vil angre.

 

 

Gjenopprett4

 

 

Aktivitetsdiagrammet viser volumet av filaktiviteter hver dag de siste 30 dagene. Det gir deg en oversikt over hva som har skjedd med OneDrive over tid og kan hjelpe deg med å oppdage uvanlige aktiviteter, for eksempel når OneDrive ble infisert med skadelig programvare.

 

Dersom du velger en tilpasset dato og tid, velger du den tidligste aktiviteten du vil endre. Når du velger en aktivitet, blir alle andre aktiviteter som har skjedd etter denne datoen valgt automatisk.

 

Når du er klar til å gjenopprette OneDrive, klikker du Gjenopprett for å angre alle aktivitetene som er valgt. OneDrive blir da gjenopprettet til den tilstanden den var i før den første aktiviteten som ble valgt. Dersom du angrer eller ombestemmer deg, kan du angre gjenoppretting ved å klikke Gjenopprett OneDrive igjen og velge gjenopprettingshandlingen du nettopp utførte.

 

Gjenopprett filer i Microsoft Teams og SharePoint

Gjenoppretting av filer er også mulig i Microsoft Teams og SharePoint, hvor man også her kan gjenopprette filer og mapper som er slettet i løpet av de siste 30 dagene. De bruker de samme gjenopprettingsfunksjonene som i OneDrive for Business.

 

Begrensninger og feilsøking

Files Restore bruker versjonshistorikk og papirkurven for å gjenopprette OneDrive, så den er underlagt de samme begrensningene som disse funksjonene. Når versjonshistorikk er slått av, vil ikke Files Restore kunne gjenopprette filer til en tidligere versjon.

 

Slettede filer kan ikke gjenopprettes etter at de er fjernet fra papirkurven, enten ved manuell sletting eller ved å tømme papirkurven. Album kan heller ikke gjenopprettes.

 

Dersom du laster opp en fil eller mappe igjen etter å ha slettet den, vil Files Restore hoppe over gjenpopprettingsoperasjonene for den filen eller mappen. Og, dersom noen filer eller mapper ikke kan gjenopprettes, genereres en loggfil i rotmappen til OneDrive for å fange opp feilene. Navnet på filen begynnet med «RestoreLog» og etterfulgt av en ID, for eksempel RestoreLog-e8b977ee-e059-454d-8117-569b380eed67.log.

 

 

Vi har skrevet flere innlegg om sikkerhetsfunksjoner i OneDrive. Ta en titt her:

 

Nye sikkerhetsfunksjoner i Microsoft OneDrive

OneDrive Files On Demand

Synkroniser filene dine i OneDrive - 5 fordeler

Jobb hjemmefra med OneDrive

 

 

Kontakt oss

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar