<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Lillevik IT
By
juli 01, 2019

God sommer fra Lillevik IT

Nå er vi på den tiden av året – tiden hvor vi lener oss tilbake i solveggen (forhåpentligvis), mingler ute med venner og bekjente og krysser landets grenser for enda mere sol. Vi vil benytte denne sjansen til å takke alle våre lesere, kunder og samarbeidspartnere for halvåret som er gått – et halvår som har vært preget av sikkerhetsutfordringer og nye metoder for samarbeid. Bloggen kan ikke ta sommerferie helt enda. La oss benytte anledningen til å se på de viktigste sakene som har preget første halvdel av 2019.

 

Dere elsker tips og triks

Det er ingen tvil om at vi stadig ser etter nye måter for å effektivisere arbeidshverdagen vår på, og vi ser også stadig etter løsninger på problemer som oppstår på arbeidsplassen. Her er de 5 mest leste innleggene som handler om nettopp dette:

 

epost sommer

1. Hvordan unngå at e-post automatisk markeres som lest? Har du for eksempel opplevd at du ikke har fått med deg innholdet i en e-post, fordi den – faktisk uten at du har lest den – plutselig blir markert som lest? I dette innlegget gir vi deg et tips til hvordan du enkelt kan få bedre kontroll over din innboks.  

 

 

 

Onedrive sommer2. Slik løser du synkroniseringsproblemer i OneDrive Utfordringer med å synkronisere filer og mapper i OneDrive har vært en kjent utfordring, og Microsoft har lansert flere oppdateringer for å bedre dette. Imidlertid kan enkelte brukere fortsatt oppleve synkroniseringsproblemer.

Her kan du lese mer om hvordan du løser dette. 

 

 

 

Onenote sommer

3. Få en bedre arbeidshverdag med OneNote

Om du er opptatt av struktur og organisering kan OneNote raskt bli en av dine favorittkomponenter i Microsoft 365.Med mulighet til å lagre alle notater, referater, huskelister og bilder, i ulike notatblokker med tilhørende seksjoner og sider, kan du endelig samle hele ditt liv - både personlig og profesjonelt - på ett og samme sted. 

 

 

Teams sommer4. Bedre samhandling med Microsoft Teams

Alle brikker falt på plass da Microsoft i mars 2017 lanserte Microsoft Teams: Endelig kom funksjonen som samlet alle de ulike komponentene i Office 365, og viste hva optimal samhandling virkelig handler om. I dette innlegget får du en rask innføring i de mest brukte funksjonene i Microsoft Teams, samt noen tips og triks.

 

 

Powerpoint sommer5. Kreative presentasjoner i PowerPoint

Har du gjort deg kjent med de nyeste oppdateringene til PowerPoint? Microsoft har introdusert nye verktøy som gjør at vi kan lage presentasjoner med penn og 3D. Legger du med effekter i presentasjonen din kan den plutselig bli litt mer interessant.

 

 

 

 

 

#sikkerIT

Sikkerhet er viktigere enn noen gang!

I mai startet vi sikkerhetskampanjen «Hadde det ikke vært kjekt..» med hasthtaggen #sikkerIT. Nettopp fordi vi syntes det er viktig å spre budskapet om sikker IT på arbeidsplassen. Bakgrunnen for dette ligger i en klar økning av virksomheter som er vært utsatt for virus- og malwareinfeksjon. Det arbeides kontinuerlig med utvikling av nye metoder som kan avdekke cyberkriminalitet i tidlig fase, og det er i stor grad de cyberkriminelle som styrer denne utviklingen. Vi må derfor følge opp dette med å tilegne oss kunnskap, jobbe med forebyggende tiltak og iverksette smarte løsninger.

 

 

Hadde det ikke vært kjekt med en slik kontroll før noen får tilgang til dine data?

 

Betinget tilgang sommer.jpg

Du må innfri en rekke krav for å gå om bord i et fly. På samme måte kan bedriften sette opp ulike krav for at ansatte skal få tilgang.

Les mer om betinget tilgang her.

 

 

Hadde det ikke vært kjekt om det var enkelt for deg å få tilgang til fine filer og data, men utrolig vanskelig for alle andre?

 

tofaktor sommer.jpg

Du må sørge for å ha et ekstra hinder for å beskytte deg mot inntrengere.

 

Les mer om tofaktorautentisering her.

 

 

Hadde det ikke vært kjekt med en løsning som kunne fjernet alt innhold når uhellet først har skjedd?

 

remote wipe sommer.jpg

Tenk om du kunne sørget for at lommeboken du mistet var tom når noen fant den?

 

Les mer om fjernsletting her.

 

 

Hadde det ikke vært kjekt med en slik kontroll på bedriftens mail og dokumenter?

 

ATP sommer.jpg

Tradisjonelt sikrer vi data ved å beskytte lagringsområdene. Straks vi kopierer filer til andre media eller sender dem som vedlegg, er de fullstendig ubeskyttet.

Les mer om klassifisering og kryptering av dokumenter her.

 

 

Hadde det ikke vært kjekt med en vakthund som oppdager og blokkerer mulige trusler?

 

AIp sommer.jpgNår du har e-post via Office 365 er du godt dekket for kjente trusler. Utfordringen i dag ligger i at nye angrepsmetoder stadig dukker opp.

Les mer om avansert trusselbeskyttelse her.

 

 

 

Se hele kampanjen her:

 

Alle videoene

 

 

Og, ikke minst..

Husk og noter ferien i kalenderen så resten av bedriften får med seg at du ikke skal være på kontoret. Det er veldig enkelt å markere seg selv som «opptatt», «fraværende» og «borte» i kalenderen. Er du usikker på hvordan du setter deg på "fraværende" kan du følgende stegene i dette innlegget.

 

God sommer!🌞

Vi ønsker alle lesere en god sommer og ser frem til å skrive enda flere innlegg om nyheter, oppdateringer og ikke minst nyttige tips og triks det neste halvåret.

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar