<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Lillevik IT
By
juli 01, 2021

God sommer fra Lillevik IT

  Aktuelt

Nå er vi på den tiden av året – hvor vi lener oss tilbake i solveggen (forhåpentligvis), mingler ute med venner og bekjente, og forbereder oss på nok en Norgesferie. Vi vil benytte denne sjansen til å takke alle våre følgere, abonnenter, kunder og samarbeidspartnere for halvåret som er gått – et halvår som igjen har vært preget av sikkerhetsutfordringer og nye metoder for samarbeid.

 

Om du bare skal være hjemme, dra på Norgesferie eller krysse landets grenser kan det være en fordel å tenke på hvilke enheter du skal bruke og ikke minst ta med deg. Det er ingen hemmelighet at angripere bruker ferietider til sin fordel, særlig med tanke på svindel av bankkontoer. Her er noen enkle tips til hva du selv kan gjøre for å sikre deg enda bedre.

 

 

Ferievettregler4

 

Bloggen tar ikke sommerferie helt enda. La oss benytte anledningen til å se på de viktigste sakene som har preget første halvdel av 2021 ⭐️

 

 

ferievett1

Hvordan legge til eksterne deltaker i Teams?

Hvem som helst kan delta i et Teams møte, og du kan fint dele en lenke til et møte med en ekstern e-postadresse. Det er akkurat likt som du er vant til fra Skype. Følg oppskrift her for å invitere en ekstern deltaker til et møte.

 

Les mer her.

 

 

ferievett2

Slik deler du innhold i et Teams-møte?

Når du skal dele innhold i Microsoft Teams velger du ikonet for å dele innhold som du finner i møtekontrollene helt på toppen av vinduet. Velg deretter om du vil dele hele skrivebordet, et vindu, en PowerPoint-presentasjon eller et Whiteboard.

Les mer her. 

 

 

ferievett3

Bakgrunnsbilder i Teams - morsommere og mer personlig

Det som tidligere var en såkalt «fint å ha», har blitt en viktig del av samarbeidet – nemlig videomøter. For kort tid siden fikk vi også muligheten til å legge til bakgrunnsbilder i Teams-møter, noe som er spesielt nyttig dersom man jobber utenfor kontorets fire vegger.

Les mer her.

 

 

ferievett4Slik løser du synkroniseringsproblemer i OneDrive

OneDrive er en enkel, og trygg måte for deg å lagre dine dokumenter, filer og bilder i skyen. Skulle noe skje med mobilen, nettbrettet eller datamaskinen, trenger du ikke å bekymre deg for å miste data. 

 

Les mer her.

 

 

ferievett5

Hvordan unngå at e-post automatisk blir markert som "lest"

Har du noen gang opplevd at du ikke har fått med deg innholdet i en e-post, fordi den - uten at du faktisk har lest den - plutselig er blitt markert som lest? I dette innlegget gir vi deg et tips til hvordan du enkelt kan få bedre kontroll over din innboks.  

Les mer her.

 

 

ferievett6Delta i et Teams-møte uten å ha Teams installert

Man kan enkelt delta i et Teams-møte når som helst, fra alle enheter, uansett om du har en Teams-konto eller ikke. Dersom du ikke har en Teams-konto kan du følge disse trinnene.

 

Les mer her.

 

 

ferievett7

Slik kan du enkelt lage spørreundersøkelser og quiz

Microsoft Forms gir deg mulighet til å lage undersøkelser, quizer og avstemminger, og presenterer resultatene i en enkel oversikt med innebygget analyse av svarene. Dersom du ønsker å utføre videre analyse kan du eksportere resultatene til Excel. 

Les mer her.

 

 

ferievett8

Begrensninger og spesifikasjoner i Teams

Her kan du lese mer om noen av begrensingene, spesifikasjonene og andre krav som gjelder Microsoft Teams.

 

Les mer her.

 

 

 

ferievett9

Møte i et grupperom (breakout room) i Teams

Grupperom har nå blitt tilgjengelig i Microsoft Teams. Her kan en møtearrangør dele et møte i undergrupper for å åpne opp for lettere diskusjoner og idemyldringer.

 

Les mer her.

 

 

 

ferievett10

Synkroniseringsproblemer i OneDrive?

OneDrive er en enkel og trygg måte for deg å lagre dine dokumenter, filer og bilder i skyen. Skulle du være så uheldig å miste eller ødelegge enten mobiltelefonen, nettbrettet eller PC’en trenger du ikke bekymre deg for å miste data. 

 

Les mer her. 

 

 

 

New call-to-action

 

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar