<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Lillevik IT
By
desember 28, 2018

Godt Nyttår!

  Aktuelt

Gikk du glipp av disse innleggene? Her er de 10 mest leste blogginnleggene i 2018.

1. Gratis verktøy for å arbeide mer effektivt

1Pomodoro

Det store spørsmålet i dagens arbeidsliv er hvordan man jobber mest mulig effektivt. Hvis du har lest om life hacks eller tidsstyring er sannsynligheten stor for at du har hørt om Pomodoro-teknikken tidligere. Formålet med teknikken er å redusere interne og eksterne forstyrrelser som påvirker oss når vi må fokusere, samt hjelpe oss å holde flyten i arbeidet. Pomodoro-appen er helt gratis å laste ned. Den er nå i første utgave, og er kontinuerlig under utvikling.

Les mer om Pomodoro her.

 

2. Hvordan unngå at e-post automatisk blir markert som «lest»

2epost

Har du noen gang opplevd at du ikke har fått med deg innholdet i en e-post, fordi den - uten at du faktisk har lest den - plutselig er blitt markert som lest? Outlook har en standardinnstilling som gjør at en e-post blir markert som lest dersom du klikker på den,tett etterfulgt av at du klikker på en annen e-post. Dette skjer selv om du faktisk ikke har lest gjennom hele e-posten du først klikket på.

Ler mer om hvordan du enkelt kan få bedre kontroll over din innboks her.

 

 

3. En arbeidsdag med Office 365

3Jannie.jpg
Både i møter, på telefon og hjemme blir vi i Lillevik IT daglig spurt om hva Office 365 egentlig er, og hvordan vi selv benytter oss av de ulike verktøyene. Det er så mye mer enn e-post og kjente Office programmer! I dette innlegget har jeg, Jannie - prosjektleder i Lillevik IT, prøvd å forklare hvordan en typisk arbeidshverdag er for meg med Office 365. Dette er ingen fasit til hvordan du burde arbeide, men kan kanskje det kan gi deg noen tips.

Se arbeidsdagen til Jannie her.

 

4. Slik løser du synkroniseringsproblemer i OneDrive

4synk.jpg

OneDrive er en enkel, og trygg måte for deg å lagre dine dokumenter, filer og bilder i skyen. Skulle noe skje med mobilen, nettbrettet eller datamaskinen, trenger du ikke å bekymre deg for å miste data – dine filer og bilder er alltid trygt lagret i din OneDrive, som du har tilgang til hvor som helst - når som helst. Med OneDrive kan du i tillegg være produktiv selv om du ikke er på nett, for alle endringer vil automatisk synkroniseres neste gang enheten kobler seg til internett.

Se fremgangsmåten her.

 

5. Sikker e-post med tvungen Transport Layer Security

5TLS.jpg

I dette blogginnlegget ser vi nærmere på tvungen Transport Layer Security (TLS) og hvordan den forenkler kommunikasjonen mellom samarbeidspartnere. Når vi bruker nettbanken vår, tar vi det som en selvfølge at ingen uvedkommende tredjepart kan avlytte sesjonen. Samme garanti har vi dessverre ikke med elektronisk post over nettet. Stadig flere e-postsystemer forsøker riktig nok å opprette en kryptert kommunikasjonskanal, men om de ikke lykkes, sender de meldingene i klartekst.

Les mer om TLS her.

7. ServerFri - Neste generasjons IT-løsning

6serverfri.jpgEgentlig trenger du ingenting – ingen servere, ingen infrastruktur. Med ServerFri kan du flytte samtlige av virksomhetens tjenester opp i skyen, og heller fokusere på kjernekompetanse og forretningsbehov. Med ServerFri vil du få mer forutsigbare kostnader, og du vil være minst like godt beskyttet som på lokalt nettverk.

Vil du vite mer om ServerFri?

 

 

7. Sikker e-post med Office 365-meldingskryptering

7kryptering.jpg

Annen generasjon av Office 365-meldingskryptering setter en helt ny standard for sikker ende-til-ende-kommunikasjon. Naturlig nok er den tett integrert med Office 365 og krever verken programutvidelser, tilleggsmoduler eller sertifikater - Den gjør det lekende lett å håndtere kryptert e-post. Du kan sende sikre meldinger både innenfor og utenfor bedriften, samt til privatpersoner.

Les mer om hvordan du kan sikre din e-post her.

 

8. Bedre samhandling med Microsoft Teams

8teams.jpg

Alle brikker falt på plass da Microsoft i mars 2017 lanserte Microsoft Teams: Endelig kom funksjonen som samlet alle de ulike komponentene i Office 365, og viste hva optimal samhandling virkelig handler om. I dette innlegget får du en rask innføring i de mest brukte funksjonene i Microsoft Teams, samt noen tips og triks.

Se tipsene her.

 

 

9. Back-up av Office 365

9backup.jpg

Enhver bedrift bør ha solide og godt testede rutiner for sikkerhetskopiering og gjenoppretting. Hvorfor? Fordi brukere enkelt kan slette viktige meldinger og dokumenter – som oftest utilsiktet, enkelte ganger med hensikt. Office 365 har flere mekanismer for å gjenopprette tapte data i Exchange, SharePoint og OneDrive for Business, men en fullgod beskyttelse får man først med en dedikert backup-løsning.

Ler mer om innebygde funksjoner i Office 365 her.

 

10. Nye sikkerhetsfunksjoner i Microsoft OneDrive

10sikkerhet.jpg

Microsoft har lansert nye funksjoner i Microsoft OneDrive som skal beskytte mot løsepengevirus (ransomware). Tidligere har dette kun vært tilgjengelig for OneDrive for Buiness-kunder, men nå skal også privatpersoner få tilgang til å gjenopprette filer som er skadet av løsepengevirus. Funksjonene vil sikre at informasjon holdes privat, samt gi beskyttelse mot virus og cybercrime.

Les mer om de nye funksjonene her.

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar