<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
august 05, 2021

Har du fått med deg sommerens nyheter?

Med over 145 millioner aktive brukere daglig er Microsoft Teams blitt en helt essensiell del av arbeidsdagen til mange. I løpet av de siste 18 månedene har fler og fler tatt i bruk Teams for å kunne møtes, chatte, ringe og samarbeide. Dette har også i økende grad bidratt til enda flere automatiserte arbeidsprosesser. I løpet av sommeren er det annonsert flere nyheter til den populære appen, som blant annet flere bakgrunnsbilder og flere samarbeidsfunksjoner.

 

Møter

Finn et møteopptak basert på innholdet i møtet med Microsoft Search

Du kan nå finne et møteopptak i Microsoft Search basert på transkriptet til møtet. Denne funksjonen er tilgjengelig for alle som standard og gjør det enklere å finne tilbake til opptak du trenger. Du får tilgang til denne funksjonen via søkefeltet i Microsoft Teams:

 

Lås møtet for flere deltakere

En møtearrangør kan nå velge å låse møtene sine for å forhindre påfølgende deltakelsesforsøk. Alle som prøver å bli med i et låst møte fra en hvilken som helst enhet får da beskjed om at de ikke kan bli med i møtet da møtet er låst. Dette bidrar til å unngå distraksjoner for sene deltakelser under møtet. Du finner denne funksjonen under «Flere handlinger» i deltakerruten. Merk at denne funksjonen foreløpig bare er tilgjengelig i skrivebordapplikasjonen.

 

Teams-nyheter1

Lysbildeoversetter i PowerPoint Live i Teams

Du kan nå gjøre lysbildene mer inkluderende med lysbildeoversettelse i PowerPoint Live. Dette er en privat innstilling som gjør at du får en personlig visning av lysbildet der teksten er oversatt til ditt valgte språk. Denne funksjonen støtter 19 språk, med flere som kommer.

 

Automatisk opptak av møter

En møtearrangør kan nå sette en enkelt hendelse eller serie til å ta opp automatisk ved å aktivere innstillingen «Ta opp automatisk» fra Møtealternativer. Møtet starter opptaket automatisk når den første deltakeren fra samme organisasjon blir med i møtet. Opptak lagres på initiativtakerens OneDrive (private planlagte møter) eller i SharePoint (kanalmøter). Denne funksjonen er tilgjengelig fra skrivebord og mobil.

 

*Gjelder ikke for A1-lisens.

 

Teams-nyheter2

Bedriftsbakgrunner

Du kan nå skreddersy bakgrunnen for teams-møter. For å aktivere denne funksjonen kan en administrator enkelt laste opp bilder i administrasjonssenteret til Microsoft Teams under Møtepolicyer. De vil da bli tilgjengelige for alle brukerne. Du kan legge til opptil 50 bilder. Denne funksjonen er midlertidig tilgjengelig og krever en lisens for avansert kommunikasjon når den bli allment tilgjengelig innen utgangen av året.

Chat og samarbeid

Flere emojier 😀

Nå får du tilgang til hele 800 emojier i Microsoft Teams. Velg en kategori og finn emojien du trenger.

 

Teams-nyheter3

 

Leserstøtte på mobil

Du kan nå høre innlegg og chatmeldinger lese høyt med leserstøtte på mobilen. Denne funksjonaliteten har tidligere bare vært tilgjengelig på nett- og skrivebordsapper.

 

 

Slide1

 

Oppsummering

Teams har kommet med flere nyttige funksjoner som bidrar til mer effektiv samhandling på tvers av bedriften. Blant funksjonene som vi tidligere har skrevet om er det også kommet forbedringer til blant annet grupperom (breakout rooms), samt en helt ny webinar-funksjon. Du finner innleggene her: 

 

Møt i et grupperom (breakout room) i Microsoft Teams

Hold et webinar i Microsoft Teams

 

Mer om Microsoft Teams

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar