<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
mai 31, 2018

Har du møtt T-Bot?

Har du og din bedrift en kundeserviceavdeling? Eller kanskje dere har en chat-funksjon på hjemmesiden deres? En chatbot kan være med på å effektivisere kommunikasjonen mellom din bedrift og dine kunder, ved at kundene enkelt kan få hjelp av en automatisert robot som gir svar på spørsmål de måtte ha. Det finnes mange forskjellige bots på internett. For å forklare hvordan en bot kan anvendes skal vi vise deg T-Bot, en bot du kan samhandle med ved å stille spørsmål om hvordan man skal bruke Microsoft Teams. I dag fikk jeg nemlig en melding av T-Bot i Microsoft Teams appen:

 

T-bot 1

 

Det er verdt å merke seg at en bot kan brukes i flere sammenhenger. Enkelt forklart er en chatbot et dataprogram som mennesker kan samhandle med ved hjelp av språk, både skriftlig og muntlig. Det er et resultat av digitalisering og automatisering av prosesser hvor et økende antall bedrifter tar i bruk kunstig intelligens når de skal kommunisere med sine kunder, som ønsker og forventer svar i løpet av få sekunder.

 

En chatbot kan bidra med følgende:

  • Finne informasjon – En bot kan finne referanser, lete og søke etter informasjon om ulike scenarioer basert på en datakilde. For eksempel: Hvilke kurs er tilgjengelige for kunder av Microsoft? Eller, når går toget til Trondheim på fredag?
  • Handlinger og transaksjoner – En bot kan lete etter informasjon, samt utføre ulike handlinger basert på en datakilde. For eksempel å oppdatere til Windows 10, eller bestille to kinobilletter med et kredittkort.
  • Rådgivning – En bot kan gi normativ veiledning via ‘ekspertsystemer’ som er basert på input fra brukere. For eksempel: Passer disse skoene til dette antrekket? Burde jeg legge til flere komponenter til mitt mobilabonnement?
  • Sosiale samtaler: En bot har evnen til å kjenne igjen følelser og engasjere seg i en åpen samtale innenfor botens kompetanseområde. For eksempel: Jeg liker ikke produktet ditt, kan jeg få pengene tilbake? Jeg har dessverre hatt en dårlig erfaring, hvem burde jeg prate med?

 

Bots kan brukes til så mangt og utover nevnte scenarioer kan de også brukes når man ønsker å legge inn en forespørsel på nett, oversette en tekst, eller dersom man har HR-relaterte spørsmål i bedriften. Det finnes mange forskjellige bots på internett, og det er relativt enkelt å finne eller lage en bot som tilfredsstiller dine behov.

 

T-bot 2

 

Azure Bot Service

Ønsker du å bygge en samtalepartner? Da kan vi anbefale Azure Bot Service. Denne løsningen gir deg mulighet til å bygge, koble til, distribuere og administrere intelligente roboter for bedre samhandling i for eksempel Microsoft Teams og Skype for Business. Med akselerert utvikling kan du som utvikler kommer i gang med ferdiglagde maler for scenarioer sammen med enkle skjema, språkforståelse, spørsmål og svar og intelligente roboter. Et eksempel er Murphy Bot. Dette er en Azure chatbot som drives av intelligens og Microsoft sine kognitive programmer. Du kan chatte med Murphy via for eksempel Skype og stille hypotetiske spørsmål som for eksempel: Kan jeg bli en prins/prinsesse? Murphy vil deretter prøve å respondere med et bilde som visualiserer et svar. Det er viktig å bemerke seg at Murphy er relativt ny, og lærer fortsatt. Murphy vil bli mer intelligent ved at flere tar boten i bruk, og med dette vil svarene blir mer korrekte. Høres det interessant ut kan du lese mer om dette på Microsoft sine hjemmesider.

 

Murphy

Bilde hentet fra: https://blogs.msdn.microsoft.com/education/2018/03/29/how-to-build-a-chat-bot-in-10-minutes/?_lrsc=f3082063-acfc-42e4-9b24-e137a916f6b

 

Robot med superkrefter

En chatbot kan gjenkjenne brukere fra bilder, moderere innhold, komme med smarte anbefalinger, oversette språk og mye mer. Det er det som gjør bots spesielt egnet for kundeservice eller andre flater hvor vi mennesker søker informasjon. En bot kan i tillegg høre og tolke på menneskelige måter å snakke på. En samtale kan defineres som en serie av meldinger som sendes mellom din bot og en til flere brukere. I Microsoft Teams defineres disse i to grupper:

  • Teams – samtaler gjennom kanaler
  • Personlig– 1:1 samtaler

Du kan for eksempel skrive @t-bot for å få den med i en samtale. Dersom det er en 1:1 samtale trenger du ikke bruke @, der trenger du bare skrive som vanlig da dette er en samtale med en individuell bruker.

 
T-bot 5

 

En chatbot med kunstig intelligens prøver å forstå hva brukeren spør om basert på hva du har lært den og hvilken data den har tilgjengelig for å forstå hva du mener.

 

T-bot 3

 

3 forskjellige scenarioer

En bot egner seg spesielt for banktjenester, reiser og underholdning, hvor kognitive tjenester kan brukes til prosessen rundt kundeforespørsler via tekst og tale. Azure Bot Service kan enkelt kombineres med språkforståelse for å utvikle roboter, og integrere eksterne systemer som for eksempel Office 365-kalenderen. Som forklart kan en bot bidra på forskjellige områder. Med Azure Bot Service kan du tilpasse den etter følgende scenarioer:

1. Handel: Sammen med Azure Bot Service og forståelse av språk kan man lage et grensesnitt for samtaler for ulike scenarioer som bank, reise og underholdning. En hotel portier kan for eksempel bruke en bot til å forbedre tradisjonell kommunikasjon vi a e-post og telefon ved å validere en kunde via Azure Active Directory, og samtidig bruke kognitive tjenester for å behandle kundeforespørsler med tekst og stemme.

2. Informasjon: En informasjonsbot kan svare på spørsmål basert på kunnskap den har tilegnet seg via FAQ ved å bruke kognitive tjenester for å svare på åpne spørsmål.

3. Bedrift: Azure Bot service kan enkelt kombineres med språkforståelse for å bygge bots som er mer produktive. Organisasjoner kan på denne måten vise arbeidsaktiviteter ved å intergrere eksterne systemer, som for eksempel Office 365-kalender.

bot 4

Bilde hentet fra: https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/t-bot

 

Avslutning

Kunstig intelligens har åpnet for at bedrifter har mulighet til å kommunisere med kunder når de vil og hvor de vil. En chatbot kan effektivisere mye av kommunikasjonsarbeidet og forenkle prosessen rundt kundehenvendelser. Det finnes mange, utfordringen er derfor å finne den som passer din bedrift best. I de aller fleste tilfeller har man mulighet til å selv tilpasse en bot til å passe de behovene som er nødvendige. Våre brukere snakker i mange kanaler, vi må derfor engasjere publikum uansett hvor de er.

 

Kilde: https://blogs.msdn.microsoft.com/education/2018/03/29/how-to-build-a-chat-bot-in-10-minutes/?_lrsc=f3082063-acfc-42e4-9b24-e137a916f6be

New Call-to-action

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar