<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
mars 13, 2020

Hold et møte med Microsoft Teams

Det er ingen tvil om at vi stadig holder møter via Microsoft Teams, hvor vi også har muligheten til å delta på nettbaserte arrangementer. Enten om du er ny til Microsoft Teams eller om du er en av de som til daglig gjennomfører møter via Teams – gir vi deg her tips til hvordan du kan få den beste nettbaserte møteopplevelsen.

 

Tips 1: Kommuniser med interne og eksterne

Med Teams kan du holde nettbaserte møter med personer både i og utenfor bedriften. Neste gang du planlegger et møte i enten Teams eller i Outlook trenger du kun å legge inn e-postadressen til den eksterne gjesten. Teams tar seg av resten og sender en e-postinvitasjon med instruksjoner om hvordan man blir med i møtet. Møtegjesten kan enkelt klikke på lenken i e-posten, oppgi navnet sitt og bli med i møtet fra nettleseren. Gjesten trenger dermed ikke installere eller laste ned Teams-klienten.

 

Teammøte1

Tips 2: Hold kontroll over møtet ditt

Teams gir møtearrangøren mange alternativer når det gjelder å definere roller og tillatelser for deltakerne. Du kan for eksempel velge å aktivere en møtelobby som lar arrangøren definere når og hvem som skal få bli med inn i møtet. Du kan også utpeke hvem som presenterer, dempe deltakere og starte eller stoppe innspillinger.

 

 

Teammøte2

Tips 3: Møte ansikt-til-ansikt med video

Dersom du ikke kan møte personlig, kan du fortsatt møtes over nette med video. Dersom du har et team-møte, kan du dermed oppfordre de andre deltakerne til å slå på video. Sitter du et sted hvor bakgrunnen ikke egner seg kan du velge å gjøre bakgrunnen uskarp.

 

 

Teammøte3

Tips 4: Del bare det du trenger

Når du deler innhold i et Teams-møte, kan du kontrollere hva andre kan se. Du kan bestemme om du trenger å vise hele skrivebordet, eller bare et bestemt vindu. Hvis noen deler skrivebordet eller et program, kan du også be arrangøren om å gi deg kontroll.

 

 

Teammøte4

Tips 5: Bruk digitalt blekk

Selv i et nettbasert møte har du muligheten til å brainstorme på en tavle. Microsoft Whiteboard er integrert i hvert Teams-møte, og gjør det dermed mulig for møtedeltakeren å delta med berøring eller med mus. Whiteboard-økter lagres som en del av hvert møte og blir tilgjengelig for fremtidig bruk og referanse.

 

 

Teammøte5

Tips 6: Gikk du glipp av et møte?

Enten du kommer et par minutter for sent, eller dobbelt booker deg selv, kan det være at man går glipp av viktig informasjon i et møte. Det er mulig å ta opptak av møtet hvor innspillingen lagres rett i skyen. En kobling deles også i samtalen til møtet. Det er også mulig å søke i møtetranskriptet og hoppe til tidspunktet du ønsker.

 

 

Teammøte6

Oppsummering

Hverdagen blir enklere når vi kan ta med oss møte ut av kontoret. Som vi skrev i forrige blogginnlegg åpner det opp for en effektiv og sikker måte å kunne jobber hjemmefra på. Skyen muliggjør at vi kan kommunisere, jobbe sammen i dokumenter og få tilgang til bedriftens informasjon – hvor Microsoft Teams gjør at vi kan samle alt på et sted.

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar