<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
juni 08, 2021

Hold et webinar med Microsoft Teams

En måte vi kan skape engasjerende og virtuelle opplevelser på er å enten holde et webinar eller bli med i et webinar – et digitalt foredrag. Det siste året har vi også forvandlet hjemmene våre til kontorer, vi har blitt veldig mye flinkere på digitalt samarbeid, og mange har tatt i bruk ny teknologi for å kunne jobbe hjemme. Webinar har blitt en utrolig viktig læringsplattform, hvor seminarer har blitt erstattet av et digitalt forum. Vi har lenge hatt webinar, men det er først det siste året ordet virkelig har fått sin popularitet.

 

En plattform for alt – det er det mange som liker å si. Det er faktisk en hel del enklere når vi kan bruke de plattformene vi allerede har tilgjengelige, uten å måtte gå til anskaffelse av nye. Det er plattformer vi kjenner og bruker fra før. Derfor er det nå veldig gøy at Teams kommer med webinar-funksjon. Vi har tidligere kunnet holde direktesendte arrangementer (live events), men vi har savnet påmeldingsfunksjonen. Dermed kan vi nå levere profesjonelle presentasjoner med PowerPoint Live i møter i alle størrelser – alt fra små interne møter til store kundevendte webinarer og arrangementer, fra en og samme applikasjon.

 

webinar1

Enda bedre – du trenger ikke kjøpe ny lisens eller et nytt produkt. Disse nye funksjonene er inkludert i mange av Microsoft sine lisenser som bedriften din allerede har i dag. Det er ingen skjulte kostnader eller gebyrer for å ta i bruk disse nye funksjonene. Du kan organisere og holde interaktive møter og webinarer med opptil 1000 deltakere. Det er like enkelt sette opp som et Teams-møte, og inkluderer registreringssider, e-post til deltakerne, omfattende presentasjonsalternativer, kontroller for arrangøren, som for eksempel muligheten til å deaktivere deltakernes chat og video, og rapportering med deltakerliste.

 

Presenter som en proff

Med PowerPoint Live og Presentasjonsmodus i Microsoft Teams vil alle få muligheten til å levere mer innflytelsesrike presentasjoner som kan vises på en mer profesjonell måte. Nå kan presentatører se kommende lysbilder, notater, møtechat og publikum i en enkelt visning mens du presenterer.

 

Powerpointlive3-1

 

Deltakeren kan tilpasse opplevelsen ved å navigere privat mellom innholdet i sitt eget tempo eller bruke høy kontrastmodus og skjermlesere for å gjøre innholdet tilgjengelig. Det vil også snart bli mulig for deltakerne å velge morsmål og automatisk få oversatt lysbilder, uten å endre visningen for andre deltakere.

 

Powerpointlive4-1

Etter webinaret er ferdig

Etter at webinaret er avsluttet kan du enkelt få tilgang til rapportering for videre håndtering og oppfølging av deltakerne. På denne måten kan du fortsette å drive engasjement, øke konverteringer og bygge lojalitet med deltakerne.

 

webinar2

 

Slik oppretter du et webinar:

1. Velg rullegardinpilen ved siden av Nytt møte, og velg deretter Webinar.

* Når webinaret starter vil deltakerinnstillingene som standard være at lyd og video er slått på for deltakerne. Disse innstillingene kan administreres etter at webinaret er opprettet under «Endre alternativer».

 

 

2. Konfigurer invitasjonen ved å velge presentatører og fyll ut møtedetaljene. Du kan velge Krev registrering: Dette for at alle utenfor organisasjonen skal kunne registrere seg for webinaret.

3. Hvis du vil redigere skjemaet, kan du velge Vis registreringskjema.

 

 

4. Legg til hendelsesdetaljer, et topptekstbilde og egendefinerte spørsmål i registreringskjema.

 

5. Inviter andre til å registrere seg for webinaret ditt ved å velge Kopier registreringslenke og del en via e-post og/eller sosiale medier.

MicrosoftTeams-image (16)

6. Når lenken er delt, kan den inviterte registrere seg via skjemaet som er opprettet. Hendelsen vil bli lagt til i kalenderen i Outlook. 

 

MicrosoftTeams-image (17)

En helt ny opplevelse

Webinar i Teams, sammen med PowerPoint Live og andre apper som Polly  - gjør det mulig å holde interaktive foredrag eller presentasjoner. Det kan for eksempel hende at du ønsker en undersøkelse eller stille et annet spørsmål under webinarert. Det er nettopp her Polly kommer inn som en genial funksjon. Du kan lese mer om dette her: 

 

- PowerPoint Live endrer presentasjonsopplevelsen i Microsoft Teams 

- Kjør en quiz direkte i et Teams-møte

 

 

Kontakt oss

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar