<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
desember 12, 2018

Hva bør du tenke på før du tar juleferie?

Vi er allerede 12 dager inn i desember, de to første adventslysene er tent, julemarkedene er fulle og butikkene er stapp fulle av shoppingglade mennesker. Ikke minst er vi glade for at snøen har lagt seg, og at vi kan kimte julelys på hvert et hjørne. Hos Lillevik er pepperkakeboksen på plass, lilla julelys blinker i vinduskarmen og kalenderen åpnes daglig. Men, vi skal også holde bedriften i gang, selv i julen – og det er flere faktorer som kan være verdt å tenke på før julen ringer inn.

Kalenderen

Skal du ha juleferie? Eller kanskje en eller to dager fri? Noter det i kalenderen så resten av bedriften får med seg at du ikke skal være på kontoret. Det er veldig enkelt å markere seg selv som «opptatt», «fraværende» og «borte» i kalenderen. Du kan også planlegge ferietid med en møteforespørsel – dette følger en to-trinns prosess.

Trinn 1

Når du markerer deg selv som «fraværende» i kalenderen vil dine kollegaer få beskjed om dette når de prøver å booke deg inn til et møte. Det er også mulig å varsle alle i forkant uten å påvirke deres kalender. Du kan gjøre dette ved å invitere til et event som varer hele dagen, uten at det vil syntes i deres kalender. De andre vil dermed fortsatt stå som tilgjengelige, og være informert om du skal på ferie.

 

god jul 1-1

 • Klikk på hjem, deretter nytt møte (snarvei: CTRL +SHIFT + Q)
 • Legg til et emne, og plassering dersom det er ønskelig
 • starttidspunkt og sluttidspunkt velger du tiden du er borte fra kontoret. Om det gjelder et event hele dagen, velger du hele dagen i egen boks.
 • I gruppen vis som, velger du ledig. Dersom du allerede har valgt at eventet skal vare hele dagen vil denne automatisk stå som ledig.
 • Legg ved informasjon som er relevant for mottakeren
 • Legg til mottakere
 • Klikk send

 

god jul 5-1

Trinn 2

Dersom du har fulgt stegene i trinn 1, har din møteforespørsel blitt markert som ledig tid i dine kollegers kalendere. Tiden er også markert som ledig i din egen kalender. Du trenger derfor å lage et egent event i din kalender så andre kan se at du ikke er tilgjengelig i det bestemte tidsrommet. En vanlig feil her er at man åpner møteforespørselselementet i kalenderen og endrer statusen til «fraværende» i stedet for «ledig» etter at du har sendt den opprinnelige forespørselen. Når du gjør dette, sendes en oppdatering til alle du sendte møteforespørselen til og endrer «ledig» til «fraværende». Du må heller lage et duplikat av forespørselen du lagde, med innstillinger for vis som satt til «ikke på kontoret».

 • I kalenderen klikker du på ny avtale
 • I emne lager du et navn for den planlagte ferien
 • Velg starttidspunkt og sluttidspunkt
 • Velg hele dagen
 • Velg lagre og lukk

 

god jul 2-1

Fraværsassistenten

I tillegg til å informere dine kollegaer om din planlagte ferie, er det også en fordel å legge inn en automatisk melding som går ut som svar til de som sender deg en e-post mens du er på ferie.

 • Klikk kategorien fil, og klikke deretter Info i menyen
 • Klikk automatiske svar (fraværende)

 

God jul 3
 • I dialogboksen automatiske svar merker du av i boksen send automatiske svar
 • Dersom du vil angi et klokkeslett- og datointervall, merker du av i boksen Bare send i dette tidsintervallet. Angi deretter starttidspunkt og sluttidspunkt.
 • I kategorien innenfor organisasjonen skriver du inn meldingen du vil sende til dine kollegaer, og i kategorien Utenfor organisasjonen skriver du inn meldingen du vil sende til eksterne. Deretter klikker du ok
 • Dersom du valgte alternativet «Bare send i dette tidsintervallet» i trinn 4, kjøres funksjonen Automatiske svar (fraværende) helt til datoen og klokkeslettet du valgte som tidspunkt i trinn 5. Dersom du valgte å ikke gjøre dette, kjøres Automatiske svar helt til du gjentar trinn 1 og velger alternativet «Ikke send automatiske svar».

 

god jul 4

Åpningstider

Vi holder åpent i romjulen. Du kan enten ringe oss på telefon 21415000 eller sende en e-post til support@lit.no. På julaften og nyttårsaften er vi tilgjengelige frem til klokken 12:00.

Våre tanker inn mot 2019

Det er ingen tvil om at sikkerhet vil fortsette å spille en stor rolle inn i 2019. Vi ser at utviklingen innen teknologi beveger seg raskt, som også gir oss muligheter til å drive med innovasjon og utvikling. Det er viktig å henge med og ikke minst holde seg oppdatert på de nyeste trendene. Vi i Lillevik er svært opptatt av å være med på denne utviklingen – og vi gleder oss allerede til et nytt og spennende år. Vi avslutter året med et webinar – kanskje du ønsker litt faglig påfyll før jul?

 

Meld deg på webinaret her

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar