<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
januar 14, 2020

Hva må du tenke på for å beskytte brukerne dine i Microsoft Teams?

Det er viktig å finne den riktige balansen mellom å holde brukerne våre produktive, samtidig som at synlighet og kontroll gjør det mulig å beskytte brukerne samt holde bedriften i samsvar med sikkerhetspolicyer. Som en del av Microsoft 365, gir Microsoft Teams deg en plattform for samtalebasert kommunikasjon, på topp av en sikker base basert på SharePointOneDrive og Exchange. Målet er å levere en hub for samarbeid med samtaler, møter, apper og filer - alt på samme sted

 

Når du setter opp et nytt team får du også en dedikert SharePoint-side som er automatisk satt opp for å lagre filene og innholdet i Teams. For hver chat-samtale vil filene bli lagret i senderens OneDrive, mens tekst og innhold blir lagret i Exchange. Ved å utnytte SharePoint og OneDrive sikrer man at Teams arver sikkerheten som følger disse tjenestene. Dette komplimenterer kontrollene som gjør at du kan konfigurere kjerneopplevelsen i Teams med chat, møter, samtaler og apper for interne og eksterne brukere.

 

 

Sikkerteams1

 

Filer og kontroller

Filer som opprettes og som blir delt eller lagret i et team, inkludert OneNote-filer, blir lagret i et kryptert SharePoint-bibliotek. Filer som deles eller lastes opp i en chat blir lagret i OneDrive, som også er kryptert. En av fordelen med Teams, som med resten av Microsoft 365, er at det er enkelt å holde seg oppdatert når det kommer til retningslinjer og sikkerhetsregler. Teams er bygget opp på toppen av Microsoft 365 sitt kraftige rammeverk for kontroll, som møter noen av de mest strenge sikkerhetskravene som stilles i dag.

 

Når det kommer til kontroller over chat, møter og samtaler finner du disse i administrasjonssenteret til Microsoft Teams. Disse kontrollene lar deg sette på eller skru av muligheten for ekstern tilgang til Teams, eller sette retningslinjer for spesifikke brukere. Når du setter opp disse kontrollene, er det viktig å tenke gjennom de forskjellige behovene til forskjellige grupper i bedriften. Et eksempel er om en person jobber i en researchavdeling. De trenger kanskje strengere kontroller versus en som jobber i markedsføringsavdeling.

 

Sikkerteams2

Da Teams er en del av Microsoft 365 får du et stort antall av kontroller som støtter beskyttelse av informasjon. Brukere kan for eksempel klassifisere filer ved å merke innholdet med en grad av sensitivitet. Når en bruker er inne i en chat som har sensitiv informasjon vil de få en advarsel om at innholdet er beskyttet, meldingen er blokkert og videre handlinger baseres på policyen som er satt.

 

Bedriftshemmelighet

 

Tilgang

Dersom det er nødvendig kan du begrense tilgangen for eksterne brukere og andre personer utenfor bedriften, som for eksempel eksterne møtedeltakere. Du kan for eksempel begrense skjermdeling i møter eller muligheten til å foreta en privat samtale. Under møtepolicys kan du stoppe eksterne deltakere fra å ta kontroll over møtet. Du kan også velge at eksterne brukere som ikke har verifisert seg ikke kan starte møte, og om anonyme brukere kan delta.

 

Sikkerteams3

 

Bruker du live arrangementer kan du velge hvilke typer brukere som kan delta, helt ned til spesifikke brukere. Du kan også velge hvilke apper brukerne har tilgang til.

 

 

Sikkerteams4

 

Gjestebrukere, eller eksterne brukere, vil alltid vises som gjest i Teams. Brukere kan sette om mottakeren kan lese eller dele innhold som deles i chat.

 

 

Sikkerteams5

 

Mobile enheter

Microsoft Teams blir i stor grad brukt på mobile enheter. Dersom enheten skulle bli kompromittert kan du tvinge app- eller enhetsautentisering ved å bruke Microsoft Application management (MAM) i Microsoft 365. MAM lar deg selektivt fjerne Teams og hindre kopiering av bedriftsdata til apper som ikke er styrt av bedriften, som for eksempel e-postapplikasjoner. Du kan også hindre lagring av filer til andre personlige apper.

 

Kjernen i informasjonsbeskyttelsen inkluderer en sterk identitetsbasert sikkerhet for tilgangsstyring og autentisering støttet av Azure Active Directory. Dette lar deg gi eller tilbakekalle tilgang fra brukere og beskytte mot useriøse administratorer ved å bestemme roller for administratorer. En av de mest effektive tilgangskontrollene er tofaktorautentiseing, som krever at brukerne identifiserer seg med to faktorer for å kunne logge inn i Teams. Du kan også benytte fordelene ved betinget tilgang som bestemmer tilgangen til bedriftens data basert på nettverkets plassering og enheten som brukes.

 

Sikkerteams6

 

Skadelig programvare og phishing

For å beskytte mot angrep somt retter seg mot brukere og som kan gå på akkord med dine data, som for eksempel etterligning av brukere eller phishing, er Teams integrert med de avanserte beskyttelsesevnene i Microsoft 365, som for eksempel «Safe Links». Dette gir deg tidspunktet for når en URL er blitt klikket på og lenker som er delt i en chat blir skannet for hvert klikk. Lenker som ikke anses som skadelige er tilgjengelige, mens skadelige lenker blir blokkert. På samme måte kan skadelig programvare bli oppdaget i en chat med «Safe Attachements». For å benytte seg av disse verktøyene må du skru de på i administrasjonssenteret for sikkerhet og samsvar.

 

Sikkerteams7

Oppsummering

Microsoft Teams er en plattform som gjør at vi kan samarbeide mer effektivt på en sikker måte. Dette er bare noen av måtene du kan holde deg sikker på i Microsoft Teams. Det er blitt en viktig del av hvordan vi kommuniserer på, enten det er med kolleger eller eksterne brukere. Det kan ta noe tid å få på plass all sikkerheten som følger, men når du først ser på alle kontrollene som kommer med Microsoft 365, har du god mulighet til å sikre at brukerne dine opererer i et sikkert miljø for kommunikasjon og samarbeid.

 

Kontakt oss

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar