<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Marianne Aarhus
By
juni 08, 2017

Hvorfor flytte til skyen? 8 grunner til å velge skytjenester

Sliter du litt med å få helt taket på hva skytjenester egentlig er? Enkelt forklart er skytjenester (fra engelsk cloud computing) en betegnelse for programvare eller applikasjoner levert som tjenester via nettet – og maskinvaren i datasentre som leverer tjenestene. Tjenestene er også kjent som Software as a Service (SaaS). Nettskyen eller bare skyen er datasenterets maskinvare og programvare, og samhandlingen mellom disse.

 

Med andre ord: Programvaren du bruker, leveres og administreres eksternt av en leverandør, og du får tilgang via din nettleser.

 

Mens du før i tiden brukte programvare som var lastet ned på lokal maskinvare, har du med skytjenester tilgang til akkurat de samme applikasjonene eller programmene via nettet. Det eneste du behøver er nettforbindelse og en nettleser.

 

Skytjenester brer om seg

Når du publiserer noe på Facebook bruker du skytjenester. Er du innom nettbanken på mobilen? Igjen i skyen. Antagelig bruker du skytjenester i jobbhverdagen – hver gang du sender ut e-poster mens du er på farten, eller bruker apper som hjelper deg med å få jobben gjort.

 

Andre eksempler på skytjenester folk flest bruker i hverdagen – og som fungerer både på PC og mobil – er OneDrive, Google Drive og Dropbox.

 

Kort sagt er skytjenester i ferd med å bli dominerende. Bedrifter flytter til skyen som aldri før. Hvorfor er det slik? Jo, fordi skytjenester gir økt effektivitet, er kostnadsbesparende, gir høy datasikkerhet, samt flere andre fordeler.

 

La oss ta en titt på de 8 største fordelene din bedrift kan ha ved å gå for en skyløsning:

 

01.png Større fleksibilitet

En skyløsning er ideell for virksomheter med voksende eller varierende behov for lagringsplass eller antall brukere. Hvis du behøver større kapasitet, kan det lett skaleres opp. Du blir ikke nødt til å oppgradere maskinvare eller installere ekstra programvare internt. Du endrer bare skytjeneste-abonnementet, og vips – så har flere brukere tilgang til løsningen. Det samme gjelder dersom du må skalere ned igjen.

 

Denne fleksibiliteten via nettskyen kan gi bedrifter som bruker skytjenester, et viktig fortrinn overfor konkurrentene. Prosessen blir ikke langdryg og kostbar. Faktisk er driftsfleksibilitet en av de fremste grunnene til at flere og flere selskaper flytter til skyen.

 

02.png Automatisk oppgradering og vedlikehold

Det vakre med nettskytjenester er at du ikke må ha maskinvarepark og lokale servere installert – du blir mindre avhengig av fysisk maskinvare der du er. Nettskyleverandøren tar seg av alle oppgraderinger, sikkerhet og alt av vedlikehold. Dermed trenger du ikke å ansette IT-personell til å ta seg av den biten – leverandøren blir IT-avdelingen dere ikke har selv.

 

Besparelsene og forenklingen dette innebærer, er tungtveiende argumenter for å velge skybaserte tjenester.

 

03.png Lettere å samarbeide

Med nettskytjenester har dine ansatte tilgang til, og kan redigere og dele, dokumenter når som helst og fra hvor som helst. Dermed får de gjort mer sammen, og de får gjort det på en bedre måte. Skybaserte applikasjoner gjør det enklere for dine ansatte å dele filer seg imellom og ha en sømløs workflow. Alt er oppdatert i sanntid, og alle har til enhver tid full oversikt over og innsyn i felles oppgaver og samarbeidsprosjekter.

 

04.png Du kan jobbe fra hvor som helst

Med SaaS-modellen er internettforbindelse og en nettleser alt du behøver for å kunne jobbe. Og det er det samme om du befinner deg på PC, mobil eller nettbrett.

 

Resultatet? Ansatte får en mer fleksibel jobbhverdag og kan legge opp arbeidsdagen mer etter eget behov – uten at det går ut over produktiviteten. En nettskyløsning er for eksempel veldig praktisk for selgere, håndverkere eller konsulenter som er ute hos kunder store deler av dagen.

 

05.png Du slipper store oppstartsinvesteringer

Med nettskytjenester betaler du bare en månedlig abonnementsavgift. Dessuten slipper du å investere i maskinvarepark og utrulling av programvare internt. Penger spart! Å ta i bruk nettskyen er kostnadsbesparende også fordi dere som bedrift får mindre behov for stor prosessorkraft og mye lagringskapasitet – alt dette gjøres i datasentre, og ikke på din lokale datamaskin.

 

Disse besparelsene er en av grunnene til at mindre bedrifter foretrekker nettskyløsninger.

 

06.png Katastrofegjenopprettelse (Disaster Recovery)

Både små og større virksomheter skal ha på plass en plan for katastrofegjenopprettelse. Men for mindre bedrifter som ikke har økonomi og ressurser til å ha en DR-plan, er dette gjerne mer et ideal enn realitet. Men skytjenester gjør det nå lettere for virksomheter å ha en plan for Disaster Recovery, ved at man kan velge Disaster Recovery som en tjeneste. Det er tidsbesparende, og eliminerer behovet for store investeringer.

 

07.png Bedre datasikkerhet

Bærbare PC-er som havner på avveie eller blir stjålet, er et alvorlig problem i næringslivet. Én ting er å miste kostbart datautstyr. Verre er det å miste de sensitive dataene som er lagret på det. Med skytjenester er du sikret i tilfelle uhellet er ute. Ettersom dataene dine ligger trygt lagret i skyen, har du tilgang til dem uavhengig av hva som skjer med datamaskinen din.

 

Siden SaaS-leverandøren har ansvar for vedlikeholdet av dataene som kundene betror dem med, er sikkerhet viktig, og kundedata blir svært godt beskyttet. Nettskyleverandører har serverne plassert på flere geografiske steder, og sikkerhetsnivået de tilbyr er dermed betydelig høyere enn din egen bedrift kan få til.

 

08.png Mer konkurransedyktig

Skulle du ønske at det fantes en enkel måte å øke bedriftens konkurranseevne på? Ved å flytte bedriften til skyen får du tilgang til førsteklasses IT-tjenester, for alle. Det gir mindre virksomheter muligheten til å hive seg rundt og utvikle seg raskere enn store, etablerte konkurrenter i bransjen. Pay-as-you-go-systemet som nettskytjenester innebærer, gjør at bedrifter i SMB-markedet kan vise muskler og gjøre vei i vellinga, og fremdeles holde seg små og smidige. Med skytjenester kan David slå fra seg like godt som Goliat!

 

Vurderer du å flytte til skyen?

Som du ser, er det mange fordeler med å velge nettskytjenester. Hver og én av de ovennevnte grunnene kunne være nok til å overbevise mange bedrifter om å flytte til skyen og få en problemfri IT-hverdag. Men når man legger sammen alle 8 grunnene? Da er det ikke noe å lure på, egentlig. Lillevik IT kan hjelpe deg med dette, og leverer Office 365 i Norge.

 

Gratis E-bok: Dette får du med Office 365

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar