<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
desember 11, 2020

Julemoro med Microsoft Teams

Julebordsesongen ser annerledes ut i år. Veldig mange ser etter andre måter å feire høytiden på, selv digitalt. For å gjøre virtuelle sammenkomster mer festlige har Microsoft kunngjort nye opplevelser i Microsoft Teams, som inkluderer nye bakgrunner i sammen-modus med blant annet juletema og tilpasset bakgrunn. Tilgjengeligheten av den etterlengtede breakout-rooms funksjonen er også annonsert, som gjør det enklere å mingle under en høytidsfest. I dette innlegget gir vi deg også enkle tips til hvordan dere kan gjøre den virtuelle julefesten enda litt morsommere 😊

 

«Hvert år samler vi hele gjengen til en uforglemmelig julefest. Dette er også noe de ansatte ser frem til, og som gir oss muligheten til å være sosiale sammen utenfor kontoret. I år, er det kanskje viktigere enn noen gang at vi får muligheten til å smile, le og prate sammen. I Lillevik IT har vi valgt å lage en virtuell juleavslutning – her skal vi oppsummere hvordan året har gått, vi skal ha quiz og gruppeoppgaver, julelunsj og overraskelser. Først møtes vi på Teams – deretter fortsetter vi på en virtuell plattform med pyntede avatarer med både møterom, lunsjrom og en scene. Dette for å at vi få en følelse av å være sammen i en virtuell verden»

 

Andreas Schøyen, Teknisk sjef

Nye temaer i sammen-modus

Sammen modus i Microsoft Teams har som formål om at vi skal føle at vi er nærmere hverandre når vi er i virtuelle møter. Det har også som formål om at møter ikke skal bli kjedelige eller tunge å være med i. Nå er det kommet nye landskap i sammen-modus som skal gi oss en feriefølelse, og som egner seg for en høytidfest – som et virtuelt julebord.

 

Together mode 2

 

I tillegg til nye vinterscener rulles det også ut flere nye temaer som kaffebar, konferanserom og mer. Sammen-modus finner du under de tre prikkene øverst i møtet, og deretter klikker du på den lille blyanten i venstre hjørne av skjermen for å velge en scene. Husk at sammen modus krever at minst 5 personer er med i møtet ditt.

 

Nye tilpassede bakgrunner

Microsoft har laget et sett med nye tilpassede bakgrunner med høytidstemaer for standardmøter og videosamtaler. For å legge til en ny tilpasset bakgrunn kan du laste ned bakgrunnene her. Velg deretter bakgrunnseffekter, klikk på legg til ny, og velg bakgrunnen du vil laste opp fra datamaskinen. Her finner du en mer detaljert veiledning på hvordan du gjør dette.

 

Bakgrunnsbilder2

 

Breakout rooms

Endelig er breakout rooms generelt tilgjengelig i Microsoft Teams. Det gjør det enklere å dele møtene dine inn i undergrupper som også legger til rette for mindre diskusjoner, idemyldringer og læringsgrupper. Her kan møtearrangøren hoppe mellom møtene, gjøre kunngjøringer til alle rommene samtidig og bringe alle tilbake til hovedmøtet når som helst. Breakout rooms kan startes både i kanaler og i møter. Dette gjør det også mulig og for eksempel spille spill under et julebord eller en juleavslutning.

 

Break out rooms

 

Tips til julefesten

Dersom du planlegger en juleavslutning eller et julebord i Microsoft Teams kommer også her noen tips til hvordan dette kan utføres.

 

Festantrekk:

En del av moroa med en høytidsfest er jo nettopp å kle seg ut. Julegenser, en fin kjole eller dress? Dette trener ikke glemmes selv om det er en virtuell samling. Foreslå gjerne kleskode i invitasjonen din.

 

Mat og drikke:

Her kan du for eksempel sende de ansatte en oppskrift på forhånd – enten det er til mat, cocktail eller mocktail. Det kan også gjøres til en aktivitet hvor man lager maten sammen over Microsoft Teams, ledet av en talentfull kokk.

 

Photoboot:

Her kan man be de ansatte om å finne frem effekter de har hjemme, som for eksempel en hatt, solbriller, tiara – hva det enn måtte være. Her kan hver ansatt posere og dele et bilde med resten. For et sammenhengene utseende kan alle skru på samme bakgrunn i Teams.

 

Spill: Det finnes en rekke online festspill som er enkle å spille med skjermdeling i Microsoft Teams. Kahoot tilbyr engasjerende quizer og utfordringer. Her kan man også teste ut Jackbox games.

 

Bruk breakout rooms: Juleavslutninger og julebord handler mye om å mingle. For å gjøre dette virtuelt som kan du bruke den nye grupperoms-funksjonen til å dele opp i mindre grupper. Her kan man også teste ut en ny populær trend – PowerPoint party. Del de ansatte i grupper på tre eller fire og be dem lage den mest morsomme, mest innsiktsfulle eller mest interessante PowerPoint-presentasjonen de kan tenke seg på 15 minutter. Så presenterer de for resten på bare 3 minutter.

 

Du kan lese mer om dette her.

 

Kontakt oss

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar