<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
april 22, 2021

Kjør en quiz direkte i et Teams-møte

Forrige uke skrev vi om tre geniale apper vi kan bruke i Microsoft Teams – og en av de vi likte aller best er Polly i Teams-møter. Det er Forms-integrasjonen som gjør at vi kan bruke Polly direkte i et Teams-møte. Enten det er i et større møte, eller i et lite klasserom, åpner dette for at vi kan få tilbakemeldinger i sanntid og dermed gjøre deltakerne til aktive deltakere. La oss se på hvordan vi gjør dette.

 

Engasjerende møte

Dersom du er presentatør eller arrangør av et møte kan du forberede Polly på forhånd – om dette skal være en quiz eller en avstemning kan du velge i veilederen.

 

Gå til møte-chatten eller til Møtedetaljer i Teams-kalenderen og velg +-knappen. Velg Polly under apper og opprett ny.

 

Polly2-3

 

I møtechatten kan du dermed velger «Rediger». Her vil du kunne velge hva du ønsker å lage:

  • Spørsmål
  • Quiz
  • Trivia
  • Q&A

Det finnes også flere templates du kan velge mellom:

 

 

Polly4-3

 

 

 

Med mindre du er møte-presentatør eller arrangør av møte, vil du ikke har mulighet til å legge til Polly-appen om en fane eller opprette og administrere avstemninger. Dermed får presentatøren mer kontroll over selve møteopplevelsen, ettersom deltakerne bare kan svare på avstemningene.

 

*Merk at du bare kan svare på disse i desktop-appen til Microsoft Teams. Bruker du web-applikasjonen kan du svare i selve møte-chatten.

 

En interaktiv møteopplevelse

Under et møte kan presentatøren eller arrangøren starte en avstemning uten å forlate møtevinduet ved å først klikke på Forms-ikonet øverst i Teams-vinduet.

 

Polly1-2

 

Alle forhåndslagde avstemninger eller quizzer vil dermed vises i høyre rute, og du kan velge hvilken du ønsker å starte.

 

Polly2-1

Hvis du har nye spørsmål som du ønsker å stille mens møte foregår kan du enkelt gå tilbake til den opprinnelige fanen med Polly i møte-chatten og deretter opprette og starte avstemningen. Når du er ferdig med å samle inn svar kan du enkelt lukke avstemningen.

 

Deltakerne vil motta en popup-boble med spørsmålet fra Polly. De kan svare direkte i boblen eller via chat-ruten. Dersom presentatøren har ikke har aktivert anonyme svar, kan også deltakerne se disse resultatene i chatten.

 

Polly3

En mulighet for evaluering

Etter at møte er ferdig kan du evaluere resultatene direkte i Polly-fanen. Du kan også eksportere dem til en Excel-arbeidsbok for kjøre hvilken som helst analyse eller dele med kollegaer. Du kan også svarene i web via Forms-appen.

 

Polly5

 

Gjør ditt neste møte interaktivt?

Test dette ut ved neste anledning og få med deltakerne i interaktive aktiviteter direkte i Teams.

 

Les mer om Microsoft Teams - samarbeid og kommunikasjon her!

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar