<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
november 27, 2018

Kom i gang med Microsoft Teams 3/4

Vi har i løpet av de siste ukene skrevet om hvordan man enkelt kan komme i gang med Microsoft Teams. Nå skal vi bevege oss videre fra grupper og kanaler og se på hvordan du på best mulig måte kan bli en superbruker i Teams. Vi blir dermed nødt til å lære oss hvordan vi kan øke fokustiden vår, samarbeide bedre med andre, holde oss organisert og ikke minst ha det gøy med Microsoft Teams.

Fokustid

Filtrer aktivitet ved å bruke @omtaler

Fordelen ved dette er at aktivitetsfeeden holder deg oppdatert om de siste samtalene og oppdateringene som skjer i Teams. Det gjør at du kan filtrere personlige gjøremål fra generelle oppdateringer og dermed fokusere på de viktigste samtalene. Dette gjør du ved å klikke på aktivitet, deretter filter og velg omtaler.

 Super1-1

  

Lagre meldinger og innhold

Du kan lagre en melding eller et vedlegg dersom det er innhold du vil se på senere, eller dersom det er innhold du ofte bruker. Dersom du er inne i en chat, klikker du på bokmerke-ikonet. For å finne meldingene og innholdet skriver du /lagret i søkeboksen.

 

super2

 

Merk en melding som ulest

Ser du en melding eller en aktivitet rettet mot deg, men har ikke tid til å gjøre noe med det med en gang? Du kan markere en melding som ulest og dermed enklere gå tilbake på et senere tidspunkt. Når du er inne på en melding eller en aktivitet klikker du på ellipsen i popup-vinduet og klikker merk som ulest. Du kan kontrollere uleste meldinger i aktivitetsfeeden eller ved å skrive /ulest  i søkeboksen.

 

 
super4

 

Ikke forstyrr

Du kan arbeide mer fokusert ved å bruke «ikke forstyrr» statusen. Dette gjør at pop-ups og andre forstyrrelser ikke dukker opp og du kan dermed få arbeid gjort uten å bli forstyrret. Dette gjør du ved å skrive inne /ikkeforstyrr i søkeboksen. Statusen vil da endres. Du endrer tilbake ved å skrive /tilgjengelig. Du kan lese mer om denne funksjoner her.

 

Ikke forstyrr
 

Kommando

Fordelene ved å bruke kommandoer er at du raskere kan navigere gjennom appen ved å bruke enkle snarveier. Ved å skrive «/» i søkeboksen vil alle kommandoer og snarveier vises.

 

Super 6

 

 

Samarbeid med andre

@omtaler

Bruk @ direkte i søkeboksen for å sende en melding direkte via søkefunksjonen. Teams vil automatisk gjenkjenne personer. Dette gjør det det enklere å sende raske meldinger til andre.

 

Super 8

 

Oversettelse av meldinger

Du kan oversette meldingene i Teams. Når du er inne i en melding klikker du på ellipsen, deretter oversett.

 

super10

 

Holde deg organisert

Dra og dropp

Du kan dra og droppe alle gruppene etter ditt eget ønske. Dette er nyttig dersom prosjekter endrer status og prioriteringene blir endret. Ved å forandre på rekkefølgen kan du legge de gruppene med høyest prioritet øverst og flytte dem når du vil. Dette gjør du ved å klikke på gruppene du vil flytte, deretter flytte gruppen opp eller ned.

Vi har tidligere skrevet et innlegg om grupper og kanaler. Du kan lese mer om dette her.

 

Ha det gøy med Teams!

GIFs

Del følelser, stemninger og leksjoner i korte utrtykksfulle klipp. Dette gjør du ved å klikke på GIF symbolet i meldingsfeltet.

 

super11

 

Klistremerker

Skap god stemning på kontoret ved å sende et hurrarop til en kollega, eller tilpass et klistremerke for å skape en perfekt melding til en kollega. Klikke på det «morsomme» smilefjeset i meldingsfeltet, velg tema og tilpass innholdet.

 

Video12

 

Avslutning

Microsoft Teams kommer med mange funksjoner som gjør at vi kan arbeide mer fokusert, samarbeide bedre og ikke minst ha det gøy på kontoret.

 

Gå ikke glipp av dette webinaret for mer informasjon om Microsoft Teams.

 

New call-to-action

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar