<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
desember 15, 2020

Møt i et grupperom (Breakout rooms) i Microsoft Teams

Grupperom har nå blitt tilgjengelig i Microsoft Teams. Her kan en møtearrangør dele et møte i undergrupper for å åpne opp for lettere diskusjoner og idemyldringer.

 

Funksjonen ble nylig tilgjengelig og har vært svært etterlengtet av mange. Forrige uke skrev vi blant annet om hvordan man bruke denne funksjonen til selve julefesten.

 

Hvordan fungerer det?

En møtearrangør kan opprette hele 50 grupperom, og også velge å tildele deltakere automatisk eller manuelt i et rom. Det er mulig å opprette grupperom både i et møte eller et kanalmøte.

 

grupperom1

I innstillingene for grupperom kan møtearrangøren velge om deltakerne når som helst kan komme tilbake til hovedmøtet, og deretter gå tilbake til det tildelte grupperommet. På denne måten kan deltakerne stille avklarende spørsmål uten å forstyrre diskusjonen i grupperommet. Arrangøren kan også bruke innstillingen til å opprette pauserom. Dette gjøre at man kan tilordne deltakerne til nye romoppsett.

 

grupperom2

Møtearrangøren kan også opprette, gi nytt navn og slette rom etter behov:

 

grupperom3

Når et grupperom er åpent kan møtearrangøren delta i de ulike møtene/sesjonene. Det er også mulig å flytte deltakerne til nye rom. Eventuelle filer fra et grupperom kan også deles i hovedmøtet når alle er sammen igjen. De vil også være tilgjengelige i møtechatten.

Vi har testet grupperom:

Break out rooms

 

Flere nyheter

Grupperom er en av flere nyheter til Microsoft Teams. Det er en innovasjon med formål om å gjøre møter mer inkluderende, interaktive og intelligente. I tillegg til dette er det også nå mulig for deltakerne å diskutere et emne i et grupperom mens de også er i en virtuell kaffebar i sammen-modus. Man kan også ta opp et Whiteboard og tegne ideene sine direkte i møtet.

Vi har testet sammen-modus:

Together mode 2

 

Spørsmål?

Hvem kan starte et grupperom?

Det er bare møtearrangøren som kan starte et grupperom

Hvordan kan du bruke grupperom?

En møtearrangør kan kun starte et grupperom ned desktop-klienten til Teams. Deltakerne kan bli med i et grupperom fra både skrivebordsappen, web eller mobil.

Hvordan kan jeg starte med å bruke grupperom?

Forsikre deg om at du har den nye møteromsopplevelsen aktivert. Det gjør du ved å klikke på avatarbildet av deg selv øverst til høyre, velg Innstillinger, Generelt og merk av for Slå på ny møteopplevelse.

Du kan også sjekke om du har de nyeste Microsoft Teams-oppdateringene.

 

Kontakt oss

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar