<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
august 06, 2020

Mange spennende nyheter i Microsoft Teams

I løpet av sommeren har vi kunnet lese om flere nyheter i Microsoft Teams – blant annet har virtuelle funksjoner blitt mer engasjerende og inkluderende. Disse nye funksjonene omhandler blant annet møter, samtaler, enheter, chat og samarbeid og administrasjon – designet for å effektivisere arbeidsflyten vår, automatisering av prosesser og beskyttelse av data.

 

Vi har trukket frem 6 nyheter du som bruker av Teams vil like:

1. Nye samtaleopplevelser med eget vindu for møter

Utrullingen av nye møte-funksjoner er allerede i gang. Dette gjelder blant annet pop-out møter og samtaler, sammen-modus og stort galleri for større møter. For å aktivere dette må man i mellomtiden gjøre dette selv.

  • Klikk på avatar-bilde av deg selv øverst til høyre i Teams
  • Velg Innstillinger og Generelt
  • Huk av for: Slå på en ny møteopplevelse (nye møter og samtaler åpnes i egne vinduer. Krever omstart av Teams.)

Her ser du hvordan:

 

Togethermode_v7

Sammen modus

Nå som flere og flere av oss benytter oss av virtuelle møter trenger vi også å føle at vi er koblet sammen. Sammen modus er en ny møteopplevelse i Teams som bruker en segmenteringsteknologi basert på kunstig intelligens som plasserer deltakerne digitalt i en delt bakgrunn. Hensikten er at vi skal kunne føle at vi sitter sammen – vi kan fokusere på andres ansikt og kroppsspråk og letter kunne plukke opp de ikke-verbale signalene som er viktig for god samhandling. Sammen modus med auditoriumsvisning er nå tilgjengelig, og det kommer flere visninger fremover.

Dynamisk visning

Mens sammen modus gir en ekstraordinær møteopplevelse, kan det være at det ikke alltid passer seg. Tradisjonelle videomøter kan også være engasjerende og dynamiske. Et sett forbedringer som kalles dynamisk visning gir oss mer kontroll over hvordan vi ser delt innhold sammen med andre deltakere i møtet. Nye kontroller inkluderer også muligheten for å vise delt innhold og spesifikke deltakere side om side. Vi kan tilpasse visningen så det passer våre egne preferanser og behov. Denne opplevelsen inkluderer også det som heter stort galleri, hvor vi kan se opptil 49 personer i et møte samtidig.

Video-filter (kommer)

Vi har alle blitt godt kjent med videofiltre som brukes i apper for fotografering og sosiale medier. Nå kommer også dette til Teams. Før vi skal delta i et møte vil vi snart kunne bruke filtre til å justere lysnivået og gjøre kameraets fokus mykere for å tilpasse utseende.

Levende reaksjoner

Ikke-verbale signaler som smil og nikk kan være vanskelig å legge merke til når man deltar i et nettmøte. For en presentatør kan dette være utfordrende når man ikke ser reksjonene til publikumet. Snart vil vi også kunne sende en reaksjon under et møte som en emoji som vises til alle deltakerne.

Chatbobler

Under et møte fungerer chatten som et rom for samtale og idédeling, og gjør at vi kan delta i en diskusjon uten å måtte hoppe inn muntlig. Snart vil chat som sendes under et Teams-møte komme til syne på skjermbildene til deltakerne som en boble. På denne måten vil chatten bli mer sentral.

 

2. Nye lobbyinnstillinger under møtealternativer

En ny lobbyinnstilling er kommet til Alternativer for møter som gir oss bedre kontroll over hvem som kan delta i møtet. Nå kan vi velge «Bare meg» som et alternativ til «Hvem kan omgå lobbyen?» Når dette er aktivert er det bare arrangøren som kan delta direkte i møtet. Alle andre, inkludert personer fra samme bedrift vil bli sendt til lobbyen.

 

teamsnyhetersommer1

3. Nye innholdssøk

Nå kan vi finne informasjon raskere i Teams ved å foreta kontekstuelt søk. Vi kan søke etter innhold i en bestemt kanal eller chat ved å trykke CTRL+F. Søkeresultatet vil da bare inneholde meldinger og filer som er funnet i den valgte kanalen eller chatten. Denne funksjonen er generelt tilgjengelig.

 

teamsnyhetersommer2

4. Ny fildelingsopplevelse

Microsoft har lansert en ny konsistent fildelings- og tilgangskontrollopplevelse i Teams som vi allerede er kjent med fra andre Microsoft 365-apper, inkludert OneDrive, Outlook og Office. Når man nå deler en fil fra Teams kan man opprette delingslenker som gir tilgang til hvem som helst, personer i organisasjonen, personer med eksisterende tilgang eller bestemte personer, inkludert personer i en privat- eller gruppe-chat. Denne funksjonen blir snart tilgjengelig.

 

5. Oppgaver i Teams

Oppgaver i Teams (lanseres denne måneden) gir en helt ny helhetlig oversikt over oppgaver fra hele Microsoft To Do, Planner og Outlook. Smarte lister som «Tilordnet meg» samler oppgaver på tvers av forskjellige delte planer, enten det er på stasjonær PC, nett eller mobil.

 

6. Forslåtte svar

Send en melding med bare et tastetrykk. Mange er kanskje kjent med funksjonen fra blant annet LinkedIn. Foreslåtte svar i en Teams-chat bruker kunstig intelligens til å lage korte svar basert på konteksten i forrige melding. Neste gang du mottar en melding som sier «Har du tid til å møtes i dag?» «Kan du svare?» «Det kan jeg sikkert», uten å bruke tastaturet. Denne funksjonen blir lansert denne måneden.

 

Oppsummering 

Når vi skal navigere i et hybrid modus med arbeid, skole og private gjøremål trenger vi teknologi som gjør dette enklere og effektivt. De nye funksjonene i Teams er med på å gjøre samarbeidet bedre, det skal øke produktiviteten, enten om vi jobber på kontoret eller hjemmefra. 

 

Flere Teams-tips og nyheter?

 

Microsoft Teams

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar