<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
januar 22, 2020

Microsoft 365 Business – Samarbeid og sikkerhet

Microsoft 365 Business er den sikre versjonen av Office 365 Business Premium, beregnet på små og mellomstore bedrifter. Den gir deg alt du trenger for å øke produktiviteten, effektivisere forretningsprosesser og forbedre sikkerheten i virksomheten din. Her er det verktøy for å beskytte firmadata på personlige og bedriftseide enheter. Du kan sørge for trygg tilgang til virksomheten med brukergodkjenning og policybaserte regler.

 

Du får skjermet deg mot cybertrusler, som usikre vedlegg, mistenkelig koblinger og annen skadelig programvare. Office 365-opplevelsen er den samme som før, med tjenestene og programmene du er vant til. Du har e-post og kalendre, skylagring for dokumentene dine og din chattbaserte arbeidsflate for nettmøter, anrop og videokonferanser. Men nå er det tryggere å koble seg til organisasjonen, kommunisere med omverden og dele bedriftsdata.

 

Sikker produktivitet

MBusiness

Dette er sikkerhetsmekanismene i Microsoft 365 Business utover det som er standard i Office 365. Avanserte funksjoner i Microsoft 365 Business hjelper deg med å skjerme bedriften mot cybertrusler og beskytte sensitiv informasjon. Disse innstillingene administreres via administrasjonssenteret. Det gir deg en enkel metode for å aktivere og deaktivere sikkerhetsinnstillingene som er nødvendige for din bedrift. Du kan blant annet angi innstillinger for programbehandling for Android- og iOS-enheter. Du kan sette opp applikasjons- og enhetsbeskyttelse for Windows 10-enheter, fjerne firmadata fra enheter og tilbakestille enhetene til fabrikkinnstillinger.

 

Bedriftsdata kan bli kompromittert på flere måter. Dersom en bruker logger på med legitimasjon som er kommet på avveie, eller viser bedriftsdata på flere enheter eller i flere programmer, kan en bruker potensielt ødelegge for bedriftens sikkerhet. Microsoft 365 Business bidrar nettopp til å beskytte dataene dine i slike tilfeller. Sikkerhetsfunksjonene som beskytter disse dataene, er som beskrevet i bilde ovenfor.

 

Slik beskytter du dataene dine

Med Microsoft 365 Business vil bedriften få de nødvendige sikkerhetsfunksjonene som skal til for å beskytte bedriften mot trusler. Dette inkluderer blant annet:

 

Sikker e-post

For alle Office 365-abonnementer som inkluderer postbokser, skjermer Exchange Online Protection mot skadelig programvare og søppelpost. I Microsoft 365 Business følger det med Office 365 Advanced Threat Protection, som beskytter mot skadelige vedlegg og koblinger i e-postmeldinger – en beskyttelse som er utvidet til Teams, OneDrive og SharePoint. Her er det også mulig å analysere e-postvedlegg i et sandkassemiljø for å oppdage nylig utviklet skadevare. I tillegg kan du aktivere policyer for anti-phishing som garderer deg mot mer avanserte angrep.

 

MBusiness 2

Sikre identiteter

I Office 365 har du en funksjon for selvbetjent endring av passord for skybrukere, men da må du huske ditt gamle. I Microsoft 365 Business får du selvbetjent tilbakestilling, endring og opplåsing av passord med lokal tilbakeskriving til Windows Active Directory.

 

Office 365 inkluderer også godkjenning med flere faktorer. Men her får du utvidet multifaktor-autentisering (MFA). Du kan sette opp MFA sånn at den ikke kreves på lokalnettet ditt, men må brukes utenfor. Betinget tilgang er basert på gruppe, plassering og enhetsstatus og utdypes lenger ned.

 

Bedriftsdata er også beskyttet ved hjelp av automatisk gjenkjenning som hindrer sensitiv informasjon som personnummer og kredittkort fra å komme på avveie. Kryptering av sensitiv e-post bidrar til at du sikkert kan kommunisere med kunder eller andre personer utenfor bedriften.

 

 

MBusiness 3

Sikre enheter

Flere Office 365-abonnementer kommer med Enhetsbehandling for administrasjon av mobilenheter. Funksjonene her er begrenset i forhold til Microsoft Intune, som følger med Microsoft 365 Business. I Office 365 er det ingen Windows 10-administrasjon.

 

Med Microsoft 365 Business kan du sikre enhetene i bedriften ved å kontrollere hvilke enheter og brukere som har tilgang til Office 365-data. Det følger også med alternativer for å hindre brukere i å logge seg på personlige enheter, benytte apper som ikke er godkjente, eller stenge adgang utenfor arbeidstiden. Ved å bruke sikkerhetspolicyer for å beskytte bedriftsdata på Android- og iOS-enheter kan du også kreve at brukerne oppgir en PIN-kode eller et fingeravtrykk for å få tilgang til bedriftens data, samt holde disse dataene innenfor godkjente apper som hindrer at ansatte lagrer dem i uautoriserte apper eller på andre plasseringer.

 

MBusiness 4

 

Aktiver multi-faktorautentisering

Multifaktor-autentisering (MFA) er en enkel og effektiv løsning som tilfører et annet lag med sikkerhet for pålogginger for å redusere faren for identitetstyveri. Implementering av MFA betyr at hvis brukeropplysninger kompromitteres, kan dataene dine fremdeles ikke bli aksessert. MFA kan implementeres for brukerne dine ved å velge mobilapp, telefonsamtale, SMS-tekst eller fysiske token-nøkler som annen faktor.

 

Øk sikkerheten ytterligere med betinget tilgang

Betinget tilgang er en funksjon i Azure Active Directory som lar deg ta i bruk en nulltillitstilnærming til identitets- og tilgangsstyring. Med betinget tilgang kan du implementere forhåndsinnstilte retningslinjer med automatiserte tilgangsvedtak for å kontrollere hvem som har tilgang til appene og dataene dine. Dette tillater tett kontrollerte sikkerhetstiltak som gir en optimal brukeropplevelse.

 

MBusiness 5

Intune utvider mekanismene i Azure AD med omfattende funksjoner for enhets- og appbasert betinget tilgang.

De betingede tilgangsfunksjonene som er inkludert i Microsoft 365 Business er:

  • Tilgang basert på brukernavn, gruppe og rolle
  • Tilgang basert på en app
  • Tilgang basert på plassering
  • Tilgang dersom multifaktor-autentisering er aktivert
  • Blokkering av tilgang til apper som trenger godkjenning

 

Funksjoner for samsvar

Som del av sikkerheten i Microsoft 365 Business følger det med funksjoner som bidrar til å opprettholde samsvar og forskriftsmessige standarder. Exchange Online har i utgangspunktet mekanismer for å hindre datatap, data loss prevention (DLP). Dette er nå utvidet til å omfatte andre lagringsområder i Microsoft 365. Det er funksjoner for arkivering og kryptering. Microsoft 365 inneholder alle funksjonene som kommer med Azure Information Protection – som følsomhetsetiketter. På denne måten kan du kontrollere tilgang til sensitiv informasjon i dokumenter og e-post, med kontroller som «ikke videresend» og «ikke kopier». Her er det også muligheter for å klassifisere innholdet som «konfidensielt».

 

MBusiness 6

 

Konklusjon

Microsoft 365 Business gir de beste produktivitetsverktøyene du trenger for samarbeid med utvidet enhetsstyring og sikkerhet som gjør at informasjonen flyter på en intelligent måte. Intelligent sikkerhet beskytter de ansatte og bedriftens sensitive data proaktivt.

 

Business-modellen gjør at du hele tiden er oppdatert med de siste versjonene av Word, Excel og PowerPoint, du kan samarbeide både internt og eksternt med Outlook, Exchange og Microsoft Teams, du kan håndtere filer og dokumenter hvor som helst og når som helst med OneDrive, du kan beskytte bedriften mot avanserte dataangrep som phishing og løsepengevirus, du kan kontrollere sensitiv informasjon med kryptering og du kan sikre at alle enheter som er koblet til bedriften er trygge og oppdaterte.

 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon om Microsoft 365 Business.

 

Kontakt oss

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar