<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
februar 07, 2020

Microsoft 365 Business – spørsmål og svar

Microsoft 365 Business er den sikre versjonen av Office 365 Business Premium, beregnet til små og mellomstore bedrifter. Det gir deg alt du trenger for å øke produktiviteten, effektivisere forretningsprosesser og forbedre sikkerheten i virksomheten din. I dette innlegget reflekterer vi rundt noen av de mest vanlige spørsmålene som stilles til Microsoft 365 Business. Finner du ikke det du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss ved å fylle ut kontaktskjemaet på vår hjemmeside:

 

Kontakt oss

 

Hvorfor bør min bedrift vurdere Microsoft 365 Business?

Microsoft 365 Business er en omfattende skybasert sikkerhetsløsning som inkluderer følgende:

 • Tjenester som forsvarer bedriften mot cybertrusler, med beskyttelse mot løsepengevirus og nettfiske.
 • Kryptering som gjør at du kan kontrollere tilgangen til sensitiv informasjon og dermed hindre at data ved uhell deles med uvedkommende eller noen som ikke er autorisert til å se et bestemt innhold.
 • Muligheten til å sikre enhetene som kobles til bedriften, samt holde dataene på alle enheter sikre.

Hva koster Microsoft 365 Business?

Kjøper du Microsoft 365 Business via Lillevik IT koster dette kr 162,- pr bruker i måneden. Dette inkludere følgende:

 • Nett- og mobilversjoner av Office-programmer
 • E-post og kalendre
 • Fillagring og -deling
 • Sikkerhet og samsvar med regler og standarder
 • Støtte og distribuering
 • Skrivebordsversjoner av Office-programmer for PC og Mac
 • Verktøy for å bygge og administrere bedriften
 • Avansert sikkerhet
 • Enhetsbehandling

Hvordan bidrar Microsoft 365 Business til å støtte Bring Your Own Device (BYOD)?

I dag foretrekker mange ansatte å bruke sine egne mobiltelefoner og nettbrett. Dette øker også risikoen for at forretningsinformasjon kan ende opp i feil hender. Med Microsoft 365 Business kan ansatte fortsatt bruke sine egne enheter, samtidig som bedriften får muligheten til å hindre at disse enhetene enten får tilgang til, beholder og/eller deler bedriftens informasjon.

Dette inkluderer følgende:

 • Appbeskyttelse for Office-mobilapper: Med appbeskyttelse beskyttes Office-dataene, inkludert e-post, kalender, kontakter og dokumenter på iOS- og Android-enheter. Med ulike retningslinjer kan man dermed sørge for automatisk sletting av forretningsdata etter en bestemt tid for å deretter ikke kunne koble seg til tjenesten. Dette krever at informasjonen blir lagret i OneDrive for Business, som igjen krever identifisering med pin eller fingeravtrykk. Med appbeskyttelsen kan man også hindre at firmadata blir kopiert til personlige apper.
 • Enhetsbehandling for Windows 10-PCer: Enhetsbehandling gjør at bedriften kan skru på funksjoner som Windows Defender-beskyttelse for skadelig programvare, automatiske oppdateringer og slå av skjermer etter en bestemt tidsperiode. I tillegg kan mistede eller tapte enheter fjernslettes via administrasjonssenteret til Microsoft 365.

BYOD

 

Hvordan få tilgang til dokumenter fra flere enheter?

Tilgang via mobil fungerer også for Office-programmene Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Du kan lagre et dokument i OneDrive, deretter redigere det på smarttelefonen og fullføre det hele på laptopen hjemme. Takket være OneDrive blir filer synkronisert slik at ansatte har tilgang til den nyeste versjonen av hvert dokument, uansett hvor de er. Ansatte kan også dele filer eller mapper med bestemte personer, sende linker som gjør det mulig å få tilgang i eller utenfor bedriften, og enkelt endre og se tillatelser som de har gitt. Dersom du skal reise ut til et eksternt møte, kan du med Exchange Online og Outlook kommunisere i sanntid på farten.

 

 

Onedrive tips 2

 

Hvordan administrere ansattes mobile enheter?

Intune er en løsning for mobil enhetsbehandling (MDM) og mobil applikasjonsbehandling (MAM) – en type tjenester som dukket opp i kjølvannet av trenden «ta med din egen enhet». I stedet for å forby mobilenheter på arbeidsplassen gir mange organisasjoner denne fleksibiliteten, samtidig som IT-avdelingen beholder kontrollen. Hensikten med MDM er å støtte og beskytte mobile brukere med utgangspunkt i funksjoner som er innebygd i enhetene for å sikre dem. Med MAM administrerer du applikasjoner og tilganger for brukerne dine. Intune er dessuten et administrasjonsverktøy for Windows 10 med egenskaper som kan minne om gruppepolicyer i Windows AD og mekanismer i Configuration Manager.

 

Hva er forskjellen mellom Office 365 Business Premium, Microsoft 365 Business og Microsoft 365 Enterprise?

Microsoft har ulike tilbud som små og mellomstore bedrifter kan vurdere når de skal oppgradere infrastrukturen.

 

Med Office 365 Business Premium får du best mulig produktivitet med Office 365-apper og -tjenester, men det inkluderer ikke programbeskyttelse og enhetsadministrasjon som du får med Microsoft 365 Business.

 

Med Microsoft 365 Business får du Office-appene du kjenner fra før, inkludert avanserte sikkerhetsfunksjoner for å beskytte mot avanserte cybertrusler, beskyttelse mot data og enheter. Med en enkel administrasjonskontroll kan policyer for enheter og data administreres.

 

Med Microsoft 365 Enterprise får du et sett med lisensieringsplaner med økt nivå for samsvar og sikkerhetsadministrasjon. Enterprise er utformet for bedriftskunder med over 300 brukere.

 

Microsoft 365 - Velg riktig versjon

 

Hvordan beskyttes dataene og enhetene?

De ulike beskyttelsesmekanismene som kommer med Microsoft 365 Business er:

 • Skanning av koblinger i e-post og dokumenter for å blokkere usikre nettsteder. Dette kalles ATP Safe Links.
 • Avansert analyse av e-postvedlegg i et såkalt sandkassemiljø som oppdager nyutviklet skadelig programvare. Dette kalles ATP Safe Attachments.
 • Anti-phishingpolicyer bruker maskinlæringsmodeller for å tilføre beskyttelse mot avanserte angrep.
 • Muligheten til å definere avanserte policyer som kan deaktivere tilgang fra ikke-klarerte plasseringer – som tofaktorautentisering.
 • Muligheten til å beskytte mot skadelig programvare på tvers av bedriftens enheter, samt beskytte filer i viktige systemmapper mot endringer som kan ha bli gjort av løsepengevirus.

security-265130_960_720

Når bidrar Microsoft 365 business til å beskytte forretningsdata?

Forretningsdata kan kompromitteres på mange måter:

 • Kompromittert eller svak påloggingsinformasjon
 • Kompromittert enhet med en svak pin-kode
 • Brukere som kan kopiere, lime inn og lagre bedriftens data i personlige apper
 • Brukere som installerer og bruker tredjepartsapper med svar sikkerhet
 • E-postsårbarheter, inkludert deling av sensitive data, phishing-forsøk og skadelig programvare
 • Når personer som ikke skal kan få tilgang til dokumenter med sensitiv informasjon

Microsoft 365 Business bidrar til å beskytte dataene i hver av disse tilfellene.

 

Ser du etter et sted du enkelt kan konfigurere bedriftens sikkerhetspolicyer?

Administrasjonssenteret til Microsoft fungerer som ditt kontrollsenter for Microsoft 365 Business. Du kan sette retningslinjer for både bedriften og spesifikke grupper. Du kan for eksempel administrere tilgangen til Office-filer for mobile enheter ved å kreve en kode eller fingeravtrykk, eller hindre en bruker i å kopiere innhold fra Office-apper til personlige apper. På Windows 10-siden kan du sikre at Windows Defender antivirus alltid er aktiv og at alle enheter oppdateres automatisk. Det er også mulig å installere Office på Windows 10-enheter automatisk.

 

Er passordet ditt lett å gjette, og bruker du flere faktorer for autentisering?

Med Microsoft 365 har du mulighet til å skru på to-faktor autentisering (MFA, multifaktorautentisering). Det kan sammenlignes med bank-ID eller som en passkontroll på flyplassen. Det er et ekstra sikkerhetsledd for å bekrefte at du faktisk er du når du logger på. Med multifaktor-autentisering (MFA) gjør du det betydelig vanskeligere for en angriper å komme seg inn i kontoen din, for så i neste omgang å kartlegge svake punkter i virksomheten og legge ut på en angrepskjede.

 

 

New call-to-action

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar