<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
september 08, 2020

Nyhet – Microsoft Lists i Microsoft Teams

Microsoft har lansert en helt ny app – Microsoft Lists. Denne er nå tilgjengelig i Microsoft Teams. Formålet med appen er at den skal hjelpe oss med å spore informasjon og organisere arbeidet vårt enda bedre. Disse listene er enkle, smarte og fleksible, og kommer med maler som gjør at listene kan opprettes raskt direkte i Teams. Enten vi skal lage rutiner, arbeidsplaner, ha en oversikt over eiendeler eller kontakter – kan vi med Microsoft Lists lage tilpassbare visninger, regler og varsler som gjør at vi kan holde alle oppdatert og synkronisert.

 

Visjonen til denne appen er at den skal bringe alle samarbeids- og kommunikasjonsmuligheter sammen i egne lister og listelementer.

 

Lists1

Hentet fra Microsoft: https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/microsoft-lists-in-microsoft-teams-is-now-generally-available/ba-p/1621979

 

Lister i Teams finner vi som en faneapp. Vi kan velge mellom 8 standardmaler og 3 bransjespesifikke; Pasienter, lån og hendelser. Vi kan også bruke en eksisterende Excel-tabell eller en eksisterende liste. Det vil også være mulig å opprette en liste uten mal. Vi kan importere eksisterende teamlister som nye faner, og vi får alle standardlistefunksjoner som vi har tilgang til i SharePoint; kolonnetyper, visningsformattering, hurtigredigering, eksport til Excel, sortering, filtrering osv. Vi kan også ha en kanalsamtale som et listeelement. Alle brukerhandlinger på listen blir til slutt revidert og tilgjengelig i sikkerhets- og compliance-senterets revisjonslogg.

 

Slik fungerer det:

For å komme i gang går vi til hvilken som helst kanal og velger +-tegnet i menyen. Vi får da opp en ny dialogboks med tilgjengelige apper. Vi velger Lists-appen. Når fanen er lagt til, kan vi enten velge en ny liste fra bunnen av, hente en eksisterende liste eller bruke en mal.

 

Lists1

 

Maler

Her er noen eksempler på hvilke maler som er tilgjengelige:

 

lists2
  • Helseorganisasjoner kan bruke Lists-appen til for eksempel pasientrunder og utskrivningsplanlegging. Pasientmalen er en enkel måte for alle helseteam å spore pasientens fremgangs samt holde kontakt med andre ansatte.
  • Offentlige etater kan også bruke Lists-appen til å spore hendelser og koordinere respons.
  • Låneansvarlige i en bank kan bruke Lists-appen til å spre et sett med lån og uformelt samarbeide om å godkjenne lånet. Lånemalen hjelper med å komme i gang med låneprosessen.

Prat sammen

Når vi har konfigurert fanen og har en liste med listeelementer kan vi starte en samtale om et enkelt listeelement. Vi går da til detaljvisningen for listelementet og klikker i tittelfeltet og deretter på samtalen for å starte en samtale i kanalen. Med denne funksjonen kan vi samarbeide med teamene våre om et listelement.

 

Lists2

 

Til slutt..

Microsoft har laget en klikk-igjennom demo som kan hjelpe deg med å kommer i gang med lister i Teams. Du finner den her.

 

Test også Lists-appen i mobilappen til Microsoft Teams. På samme måte går du til kanalen listen er opprettet i og klikker på mer og kategorinavnet for å åpne listen.

 

Les mer om flere nyheter her:

Mange spennende nyheter i Mirosoft Teams

 

 

Microsoft Teams

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar