<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
september 24, 2019

Nyheter i Microsoft 365

Vi blir ikke lei av nyheter, snarere tvert imot. Nye funksjoner – som gjør oss mer sikre, produktive og effektive gjør at vår arbeidsdag hele tiden forbedres og forenkles. Nå har Microsoft annonsert oppdateringer til Azure Active Directory (Azure AD) og Microsoft Defender Advanced Protection. Sikkerhet er kanskje viktigere enn noen gang – og vi er nødt til å være frempå for å møte dagens trusselbilde. Vi har med all sannsynlighet nevnt det mange ganger – med digitaliseringen blir også datangripere smartere, de ligger langt fremme og kanskje foran – vi må med andre ord følge denne utviklingen for å forsikre oss om at våre sensitive bedriftsopplysinger er godt nok sikret. Med digitaliseringen krever vi også mer frihet – vi vil jobbe hvor som helst, når som helst og på hvilken som helst enhet. Da er det vel egentlig ikke noe spørsmål om hvorfor vi må øke sikkerhetsnivået? Og, i tillegg til dette vil vi ha systemer, tjenester og produkter som gjør oss effektive. Utover sikkerheten annonserer Microsoft oppdateringer til Microsoft Teams og Outlook på nettet, Desktop Analytics og Office 365 ProPlus.

 

Vi er ikke kravstore – vi er en del av en utvikling som går veldig fort – vi kan ikke stå å se på at toget kjører – vi må hoppe på!

 

La oss dykke ned i de siste oppdateringene.

 

M365 v2 forside

 

Trenger vi egentlig passord?

Her er det mange forskjellige meninger, men med de rette sikkerhetsverkøyene trenger vi nødvendigvis ikke lenger passord. Hva om vi fortalte deg at du faktisk kan redusere risiko og forbedre kontorsikkerheten uten passord? I løpet av juli annonserte Microsoft støtte for det som kalles FIDO2 sikkerhetsnøkkel i Azure AD. Enklere forklart er det pålogging via biometriske løsninger som baserer seg på solid krytpografisk sikkerhet, som for eksempel ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk. Det muliggjør derfor en passordløs tilgang til alle Azure AD-tilkoblede apper og tjenester. Utover dette kan administratorer tilordne passordløs legitimasjon til de ansatte. Microsoft har opprettet en trinnvis veiledning på hvordan du kan aktivere passordløs pålogging her.

 

 

m365 v21

 

Har vi kontroll på aktuelle sårbarheter?

Det er viktig at vi har kontroll på dette. Klarer vi å oppdage, prioritere og avdekke sårbarheter er vi på god vei. Det er her det som kalles Microsoft Threat & Vulnerability Management blir relevant – en tjeneste som leverer et nytt sett med avanserte, agentløse og skydrevne funksjoner som gir kontinuerlig, sanntids- og risikobasert sårbarhetsstyring. Dersom du allerede har Micorsoft Defender ATP, er denne løsningen nå tilgjengelig i Microsoft Defender ATP-portalen.

 

Kommunikasjon med nye spilleregler

Microsoft Teams har bidratt til at vi kan kommunisere og samarbeide både enklere og mer effektivt. Som den raskest voksende appen til Microsoft er det da ikke overraskende at det stadig dukker opp nye funksjoner. Når får den populære appen leserbekreftelse og prioriterte varsler for å sikre at viktige meldinger blir mottatt og prioritert. En annen funksjon som vi nylig har skrevet om er kunngjøringer. Denne funksjonen har som formål å løfte frem viktige nyheter. Du kan lese mer om flere nyheter i Microsoft Teams her.

 

Teamssommer1

 

Utover Microsoft Teams er det flere oppdateringer som påvirker måten vi kommuniserer på. Av og til kan det være frustrerende å sende e-post frem og tilbake for å komme frem til en dato som passer alle. Nå har Microsoft annonsert at Quick Poll kommer til Outlook – hvor det blir mulig å legge til en avstemning direkte i en Outlook-e-post. I tillegg har vi Microsoft To-Do – hvor vi nå enklere kan tilordne en oppgave til en kollega på en delt oppgaveliste for å få ferdigstilt oppgaver raskere.

 

 

Blogg forside outlook tipas

 

Avslutning

De fleste av oss er godt kjent med den «vanlige» Office-pakka. Her har vi kontorstøtte-applikasjoner som Word, Excel og PowerPoint. Med Office 365 har vi tilgang til skytjenester for samarbeid og produktivitet. Exchange sørger for e-post, kalendere og booking av møter. SharePoint organiserer dokumentene våre i biblioteker. Med OneDrive for Business har vi et hjemmeområde for filene våre. Microsoft Teams forener mye av denne funksjonaliteten og gir oss en chat-basert plattform for samhandling og kommunikasjon. Utover det finner vi et stadig voksende antall sky-apper, som Stream for publisering av videoer og Planner for planlegging av tiden vår.

 

Men – vi trenger også sikkerhet, og Microsoft 365 gir oss nettopp dette. Enkelt forklart er det en pakke fra Microsoft som gir oss alt vi finner i Office 365, og tilfører en rekke avanserte sikkerhetsfunksjoner som er nødvendig i lys av dagens trusselbilde. De beskytter brukere og enheter. Dermed hindrer vi at angripere får tilgang til dataene i virksomheten vår. Velkommen til din moderne arbeidsplass som gir en langt morsommere og mer effektiv hverdag!

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar