<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
november 27, 2020

Nyheter i Microsoft 365

I løpet av året av mange bedrifter adoptert ny digital teknologi, transformert forretningsprosesser og endret måten man samarbeider på. I tillegg har også leverandørene av de ulike tjenestene som muliggjør at arbeid kan utføres på andre steder enn kontoret, måtte utvikle sine tjenester for å møte det økende behovet. Microsoft har fulgt opp dette og har kommet med mange nyheter i løpet av kort tid. Nå kommer også enda flere etterspurte funksjoner, som blant annet støydemping under møter og nyheter til OneNote.

 

New call-to-action

 

Gjør møteopplevelsen mer spennende med apper

Vi er vært vant med å måtte dele skjerm i et møte for å kunne samarbeide i en app, som for eksempel å oppdatere oppgaver, angi påminnelser og administrere forespørsler. Nå får vi funksjonene til mange av appene som er tilgjengelig i Microsoft Teams som en del av selve møteopplevelsen. Blant annet gjelder dette kjente apper bygget av Microsoft, som for eksempel Forms.

 

Raske tilbakemelding med avstemninger

Dersom du trenger å holde en avstemning kan du bruke Forms – som også er en fin måte å gjøre passive lyttere til aktive i et møte. Det at Microsoft Forms nå er integrert med Teams gjør at du enkelt kan holde an avstemning i et møte – og dermed gjøre møtet mer engasjerende, informativt og produktivt. Disse avstemningene kan forberedes på forhånd og startes når møte holdes.

 

*Merk at denne tjenesten er under utrulling. Så, dersom du ikke har fått den enda, vil du snart få den.

 

Bakgrunnsstøy i Teams-møter

Tidligere i år fikk vi muligheten til å minimere bakgrunnsstøy i Microsoft Stream. Nå kommer også denne teknologien til Microsoft Teams-møter. Denne støydempingen skal bidra til å fjerne uvelkommen bakgrunnsstøy under møtene dine.

 

*Denne funksjonen rulles nå ut til alle brukere.

 

Finn og del informasjon mer effektivt

Nå skal det blir enklere å finne notater mens du jobber på tvers av Microsoft 365 – samt fange og dele innhold, og fortsette der du slapp.

 

Bruk informasjon fra notatene dine

OneNote feeden på nettet kombinerer notatene dine med klistremerker, nylige brukte OneNote-sider og også Samsung Notes. Dette gjør det enkelt å bruke notatene dine når du jobber i en OneNote-side. Denne OneNote-feeden er tilgjengelig i OneNote, OneNote på nettet, OneNote for Windows 10, Outlook på nettet og Outlook.com. Klikk på Åpne feed-ikonet øverst til høyre i OneNote-appvinduet for å vise feed-ruten:

 

News1

 

Deling av webinnhold i Microsoft Edge

Nå kommer to nye funksjoner som skal gjøre det enklere å finne informasjon du trenger. Med Web Capture i Microsoft Edge kan du enkelt fange opp og merke nettinnhold, og deretter lagre og dele det. Det er også lagt til nyheter og informasjon fra dine favorittinnholdsleverandører in en ny «Min feed»-del på siden for en ny fane. Denne tilpassbare feeden sitter ved siden av Office 365-innholdet og er designet for å holde deg koblet til informasjon som er mest relevant for din bransje eller din bedrift.

 

Fortsett der du slapp

En ny opplevelse på iOS-mobilappen for OneDrive hjelper deg raskt med å hente frem hvor du slapp på nylige filer og gjenoppdage det du har jobbet med tidligere. I tillegg kan du nå legge til en OneDrive-widget på iPhone-startskjermen som viser tidligere bilder.

 

Få Office-dokumenter lest høyt

Nå kan du bruke Les høyt på en Android telefon. Nye stemmer gir en mer naturlig og behagelig lytteopplevelse. Du kan enkelt stoppe og gjenoppta Les høyt, samt justere stemmehastigheten. For å komme i gang åpner du Word- eller Office-appen på Android telefonen, gå til kategorien Gjennomgang, og trykk deretter Les høyt.

 

news2

 

 

Forhindre datatap

Nye funksjoner gjør det nå lettere å hindra datatap på bedriftens enheter. Tilbake i juni annonserte Microsoft en offentlig forhåndsvisning av Microsoft Endpoint Data Loss Prevention, også kalt DLP, som gir bedre databeskyttelsesfunksjoner. Endpoint DLP er nå tilgjengelig, og gjør det dermed mulig for bedrifter å opprette policyer som identifiserer og forhindrer risikofylt- eller upassende deling, overføring eller bruk av sensitiv informasjon konsekvent på tvers av skyen og lokale endepunkter.

 

Til slutt

Nå som vi beveger oss mot en mer bærekraftig og hybrid arbeidsplass trenger vi teknologier som gjør at vi kan uføre arbeidet vårt enkelt og effektivt. Oppdateringene som stadig kommer er rettet mot mer produktivt samarbeid, samt at sikkerheten er ivaretatt. Flere av disse funksjonene er kanskje ikke tilgjengelige helt enda – men de vil snart være tilgjengelige for Microsoft 365-abonnenter.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål om sikkerhet og Microsoft 365.

 

 

Kontakt oss

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar