<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
april 24, 2018

OneNote skilles ut fra Office-pakken. Hva betyr det?

OneNote er et fantastisk produkt for å samle notater i en egen eller delt digital notatblokk. Du kan skrive eller tegne i et fritt dokument, og legge inn bilder fra filer, programmer eller nettsider. OneNote gir deg også muligheten til å få tilgang til tekst og innhold uansett hvor du er, med eller uten tilgang til internett. Verktøyet fungerer like bra i skrivebords-utgaven som på din telefon, samtidig som det finnes som en app i Windows Store. I forrige uke slapp Microsoft nyheten om at OneNote skal skilles ut fra Office-pakken.

Nå skal OneNote tilbys som en "Windows 10-applikasjon" og det vil ikke komme en utgave av OneNote 2019 når Office 2019 kommer senere i år. Den nye applikasjonen er å finne i Microsoft Store, og har bedre ytelse og pålitelighet, samtidig som den drives av en helt ny synkroniseringsopplevelse. Man trenger dermed ikke være avhengig av å ha den eldste versjonen, da den alltid vil oppdateres via Microsoft Store.

 

onenoe

Bilde hentet fra: https://techcommunity.microsoft.com/t5/Office-365-Blog/The-best-version-of-OneNote-on-Windows/ba-p/183974

 

Hva gjør jeg dersom jeg bruker OneNote 2016?

Det vil fortsatt være mulig å bruke OneNote 2016, men det er utgaven som følger Windows 10 som vil bli videreutviklet av Microsoft. Dersom du bruker OneNote 2016 vil du ikke merke noen forandringer når du oppdaterer til Office 2019. Support, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer vil fortsatt være tilgjengelige. Det gjelder også om du benytter deg av OneNote 2016 gjennom et Office 365 abonnement.

Hva får jeg med OneNote for Windows 10?

Microsoft skriver i et blogginnlegg at de legger vekt på feedback de har fått det siste året, og tatt i betraktning hva brukerne ønsker og ikke ønsker. OneNote for Windows 10 er i hovedsak designet for bedre inngangsmetoder, alt fra mus og tastatur til penn og trykk, og tilbyr også forbedringer når det kommer til bedre ytelse, pålitelighet og batterilevetid. Det er lagt vekt på funksjoner som ikke er tilgjengelig i OneNote 2016, som for eksempel blekk-effekter og et varslingssenter som er integrert med Windows 10.

Her er noen av egenskapene som lanseres med OneNote for Windows 10

  • "Sett inn" og "søk etter merker": En av egenskapene til OneNote 2016 er at du kan merke andre personer når du skriver. I den nye versjonen vil du også få muligheten til å sette inn, opprette og søke etter definerte merker. Denne funksjonen vil gjøre det enklere å søke etter nøkkelinformasjon ved et senere tidspunkt. I tillegg vil OneNote vise deg merker som andre har laget eller delt, du vil derfor ikke trenge å lage disse på nytt. Denne funksjonen vil ifølge Microsoft være tilgjengelig nærmere sommeren 2018.

 

  • "Se" og "redigere" filer: En annen egenskap er at du nå kan se forhåndsvisninger av Office filer og dokumenter i OneNote, og kan dermed arbeide sammen i filene som er vedlagt. Du får dermed de samme egenskapene som i OneDrive med innhold og tilgjengelighet.

 

  • OneNote 2016-tillegget «Class Notebook» får flere funksjoner: Funksjonaliteten som tilbys i OneNote 2016 vil bli innebygd i OneNote for Windows 10, og du trenger ikke lenger installere tillegget som en separat funksjon.

 

Notebook

Bilde hentet fra: https://techcommunity.microsoft.com/t5/Office-365-Blog/The-best-version-of-OneNote-on-Windows/ba-p/183974

 

Synkroniseringsopplevelsen blir forbedret

Den nye brukeropplevelsen skal i tillegg være bedre formet for større notatbøker og i tillegg være bedre egnet for de som er avhengig av andre plattformer. Dette gjelder spesielt raskere og mer pålitelig synkronisering av data.

Du kan lese mer om det nye designet på Microsoft sine hjemmesider.

Konklusjon

Etter å ha lyttet til brukerne, har Microsoft tilpasset og forbedret OneNote for å levere et mer brukervennlig produkt. Sikkerhetsoppdateringer til Office 2016 vil fortsatt tilbys frem til 2025, men dersom man ønsker ny funksjonalitet i OneNote må brukerne oppdatere til Windows 10, og benytte seg av den nye applikasjonen.

 

Kontakt ossBesøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar