<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Jon Alfred Smith
By
april 16, 2018

SERVERFRI – neste generasjons IT-løsning

Egentlig trenger du ingenting – ingen servere, ingen infrastruktur. Med SERVERFRI kan du flytte samtlige av virksomhetens tjenester opp i skyen, og heller fokusere på kjernekompetanse og forretningsbehov. Med SERVERFRI vil du få mer forutsigbare kostnader, og du vil være minst like godt beskyttet som på lokalt nettverk. 

Hva er SERVERFRI?

SERVERFRI er en samling av ulike tjenester fra forskjellige leverandører: Microsoft, Lillevik IT og diverse tredjeparter. Med SERVERFRI slipper du drift og vedlikehold, og du får en mer avansert IT-løsning enn det du ville hatt med bedriftsinterne systemer. Dataene dine er alltid tilgjengelige, og du kan jobbe når som helst, hvor som helst, fra hvilken enhet som helst. Tjenesten gir deg en omfattende sikkerhetsbeskyttelse, og du har mulighet til å plukke og mikse mellom ønskede tjenester utover SERVERFRI sin grunnmodul.  

Grunnmodulen

Grunnmodulen består av Microsoft 365 (en bundel som består av Office 365EM+S og Windows 10), og All Inclusive Support. Stikkordene her er samhandling og produktivitet, sikkerhet og administrasjon. 

  1. Windows 10. Hver bruker får fem lisenser for Windows 10 Enterprise Edition, som er betegnet som den sikreste versjonen av WIndows. 
  2. Office 365. Hver bruker vil få fem lisenser til PC/Mac, fem lisenser til nettbrett og fem lisenser til mobil. Lisensen inneholder full tilgang til Microsoft sin samarbeidsplattform, som består av e-post med kalendere og møteromsbooking (Exchange Online), intranett og dokumenthåndtering (SharePoint Online), direktemeldinger og videokonferanser (Skype for Business) og Office 2016, med gratis oppgradering til 2019 når den kommer til høsten. Filserveren erstattes av skylagring (OneDrive for Business). Du har valget mellom å bruke de Office-programmene du er vant til, og tynne webklienter. I Office 365 kan flere samtidig redigere samme dokument. Microsofts samarbeidsplattform utvikles i dag for skyen og gir en mye tettere integrasjon enn ved lokale installasjoner. Et godt eksempel er Microsoft Teams, som sammenfatter funksjoner i Exchange, SharePoint, Skype og OneDrive og fungerer som et digitalt nav for samhandling og arbeidsflyt.
  3. EM+S. Microsoft sin sikkerhetspakke Enterprise Mobility + Security gir deg full kontroll over mobile enheter, og lar deg kryptere dokumenter og e-post. Du bestemmer hvilke krav enheten skal oppfylle (f.eks. kryptert lagring, PIN-kode), og hvilke apper som får lov til å aksessere bedriftens data. Ved behov kan du fjernslette bedriftsdata på enheten - uten at dette går utover privat innhold. Tradisjonelt beskytter man filer ved å knytte sikkerheten til lagringsområdene ved hjelp av tilganger og rettigheter. Nå kan du i tillegg koble beskyttelsen direkte til de ulike dokumentene, som sikrer dokumentene også når de deles over et usikkert Internett. Du klarer deg uten VPN-forbindelser. Det er full støtte for engangspålogging med multifaktor-autentisering, som er mye sikrere enn kombinasjonen av bare brukernavn og passord.
  4. All Inclusive Support. Lillevik IT vant Microsofts høythengende hederspris Beste kundetilfredshet 2017. Fornøyde kunder er vår aller viktigste ressurs. Med i snitt 10 sekunders responstid på support skal vi sørge for at du også blir fornøyd. Med denne avtalen får du som prioritert kunde ubegrenset support for alle ansatte, uansett enhet eller hendelse. Avtalen inkluderer fri tilgang til Lillevik IT sin Help Desk med telefonsupport, ticket-system, live chat, e-post, og fjernstyring. Gjennomsnittlig responstid på telefon er 10 sekunder, og selskapet er fra kl. 08:00 til 16:00 bemannet med teknisk kvalifisert personell som kjenner kundens løsning. Etter kl. 16:00 har Lillevik IT en vakttelefon for kritiske hendelser. Tjenesten er tilgjengelig for alle, men kunde vil bli belastet et fast gebyr ved bruk.
     

SERVERFRI– Portal

serverfri

 

SERVERFRI-portalen forenkler og effektiviserer bruken av Office 365. Arbeidsflaten kan tilpasses, og gir deg tilgang til dine mest brukte funksjoner. I skjermbildet ovenfor ser du til venstre brukerens egne programmer og live-fliser, i midten bedriftsapplikasjoner, til høyre statistikker fra Power BI og guider. Sistnevnte gir en oversikt over enkeltmoduler i SERVERFRI. Portalen snakker også norsk!

Cloud Backup

Office 365 har flere mekanismer for å gjenopprette tapte data. Likevel egner disse seg best til rask databerging for sluttbrukere, da man typisk bare kan gå mellom to uker og 30 dager tilbake i tid. En fullgod beskyttelse får du derfor først med en dedikert backup-løsning. Cloud Backup sørger for en solid beskyttelse med opptil seks snapshots om dagen. Du får ubegrenset lagringskapasitet, og dataene oppbevares like lenge som du abonnerer på tjenesten. 

Les mer om Cloud Backup her

Cloud Print

Selvfølgelig kan du skrive ut direkte mot lokal skriver! Med Cloud Print får du en avansert håndtering av nettverksskrivere, og du har mulighet til å ta utskrifter fra hvor du enn måtte befinne deg. Det er støtte for køer, forsinket- og gjentatt utskrift, samt skanning av QR-kode. Oppsettet er automatisert, og du behøver ikke bruke ressurser på en print-server.

Avansert e-postbeskyttelse

Når du har mail gjennom Office 365 er du godt dekket for kjente trusler gjennom Exchange Online Protection, som luker ut det meste av søppelpost og skadevare. Likevel øker datakriminalitet i omfang og ny skadelig programvare lanseres hver dag. Advanced Threat Protection gir en ekstra e-postbeskyttelse mot nye og ukjente trusler, og beskytter mot skadelige lenker og nettfiske. Alt innhold sendt via e-post vil bli åpnet i et "detoneringskammer" hvor potensielle trusler blir sjekket. Dersom vedlegg passerer testen sendes det videre til mottakeren, men ved feilet test vil mottaker motta en melding om dette. Alle lenker skrives om til sikre lenker i sanntid, og dersom en kobling er usikker, advares brukeren mot å besøke nettstedet eller blir informert om at nettstedet er blokkert. 

 

Image_SecureMailboxes_713x261                                                            Bilde hentet fra: https://products.office.com/en-us/exchange/online-email-threat-protection

 

Antivirus

Windows kommer med et innebygd antivirusprogram i form av Windows Defender. Antivirus sørger for sentralt administrert beskyttelse mot skadevare og overvåkes av Lillevik IT. Dette kan være vesentlig særlig for større bedrifter, der det gjelder å gripe inn kjappest mulig for å hindre virus-smitte.

Tradisjonell mappe- og filstruktur

Tjenesten gir deg tilgang til filområdene dine i SharePoint og OneDrive på en måte som ser ut akkurat sånn som du er vant til, med mapper fordelt på felles- og hjemmeområder. Du velger selv hva som passer deg best; du kan enten jobbe med de samme filene direkte i SharePoint, Teams og OneDrive, eller med tradisjonelle mappestrukturer du kjenner fra før.

Automatisk PC-oppsett

Med automatisk PC-oppsett slipper du kostbar konsulenthjelp og lang ventetid. Du kan pakke opp maskinen du har kjøpt hos Lillevik IT eller en annen leverandør, og logge deg direkte på med brukernavn og passord. SERVERFRI setter automatisk opp maskinen slik du vil ha den med programmer, antivirus, skrivere, fellesområder, rettigheter og sikkerheten du trenger. 

PC-drift

For å avlaste deg fullstendig fra alle tekniske sider ved IT, kan Lillevik overta drift og vedlikehold av alle klienter. Våre erfarne teknikere vil raskt rette feil som oppstår med program- og maskinvare.

Tredjeparts applikasjoner

Hva med Visma, SuperOffice og andre forretningssystemer? I samarbeid med tredjepartsleverandøren flytter vi alt til skyen. Du får enkel tilgang til alt du trenger på ett og samme sted, som vil gjøre hverdagen lettere for alle ansatte, samtidig som sikkerheten ivaretas. Du kan velge mellom å beholde applikasjonen på dagens server, eller flytte den til Microsoft Azure

Om Lillevik IT

Lillevik IT er et entusiastisk og engasjert selskap sammensatt av erfarne kunderådgivere, driftskonsulenter og nettverksspesialister. Våre tre grunnverdier er å være ærlige, hjelpsomme og innovative, og vårt mål er at både kunder, samarbeidspartnere og ansatte skal være så fornøyde at de ikke vurderer andre alternativer.

Konklusjon

Lillevik IT har gjennom en årrekke bygget opp solid erfaring med Microsoft skytjenester. På bakgrunn av dette har vi skreddersydd en pakke som erstatter dine servere og din infrastruktur fullstendig. Spørsmålet er derfor i bunn og grunn ikke om du skal i skyen, men når og hvordan. Vårt svar er: Nå – og da med SERVERFRI. Du har ingenting å tape. Vi har fornøydhetsgaranti som sikrer at om du ikke blir fornøyd, så reverserer vi kostnadsfritt løsningen tilbake til sånn som den var.

For mer informasjon se «SERVERFRI – Du trenger egentlig ingenting» 

 

Kontakt oss

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar