<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Marianne Aarhus
By
november 30, 2017

Sets - En kommende nyhet i Windows 10

Faner (tabs) i filutforsker har vært en av de mest etterspurte funksjonene i Windows 10, og kun et par uker etter Microsoft sin store lansering av Windows 10 Fall Creators Update, har selskapet begynt å se på nye testfunksjoner som kan endre hvordan du bruker din nettleser. 

 

Grupperer relaterte programmer, websider og notater

29.11.17 annonserte Microsoft en ny funksjon de midlertidig har valgt å kalle Sets. Funksjonen har som mål å skape en synergi mellom hvordan nettlesere og programmer sammen opererer i Windows 10. Ved å samle alle relaterte dokumenter, programmer og websider i ett og samme vindu, skal Sets forenkle måten du jobber i prosjekter. Du kan for eksempel åpne en tab som inneholder et Word-dokument, en annen tab som inneholder relevante notater fra OneNote, og en tredje tab som inneholder en aktuell artikkel hentet fra en webside - og enkelt bytte mellom de ulike programmene.

Velger du å åpne en ny fane har du mulighet til å scrolle ned for å se en feed som viser prosjekt-relevante Word-dokumenter, PowerPointer, notater i OneNote, nettsider etc. Om du ikke finner det du er ute etter i feeden, har du i tillegg tilgang til en søkefunksjon i Sets som lar deg søke etter dokumenter på tvers av OneDrive, bokmerkede nettsider eller lokalt lagrede filer. Det ønskede dokumentet vil med ett trykk åpne seg som en ny tab i samme vindu. 

 

Mobilitet

I tråd med Microsoft sin overordnede strategi "Mobile first, Cloud first", fungerer Sets like godt på alle typer enheter. Dette vil si at du kan lukke vinduet, hvor du har samlet alle dine relevante programmer i ulike tabs, logge av din PC, for deretter å logge på med din bruker på en annen enhet. Dersom du klikker på et av dokumentene relatert til et av dine prosjekter, vil Windows Sets huske hvilke andre tabs som var oppe i samme vindu sist gang du jobbet med prosjektet. Dette sparer deg for tid brukt på leting etter relevante dokumenter, og gir deg mulighet til å samle relaterte dokumenter og websøk i en og samme fil, som du når som helst kan hente opp fra hvilken som helst enhet.

 

Når er det tilgjengelig?

Sets, som nødvendigvis ikke blir det endelige navnet på den nye funksjonen, vil rulles ut til en gruppe testere i løpet av de neste ukene. Fra denne gruppen ønsker Microsoft å få så mange tilbakemeldinger som mulig på den nye funksjonen, før den skal tilpasses og gjøres tilgjengelig for alle. I en e-post sendt ut til Windows Insiders forteller Terry Myerson (EVP, Microsoft Windows and Devices Group) at Sets på sikt vil bli gjort tilgjengelig for alle, men at det kan ta tid.

Dersom du ikke skulle se nytten av den nye funksjonen, eller tror at de ulike samlingene av tabs kun kommer til å bidra til økt kompleksitet og kaos - frykt ikke. Sets kommer til å være en valgfri tilleggsfunksjon, du velger selv om den skal aktiveres eller ikke.

 

Konklusjon

Sets er en funksjon som fortsatt er under utvikling, men som når den lanseres vil passe like godt til profesjonelt som til privat bruk. Hvor stor nytteverdi funksjonen har vil variere fra bruker til bruker, men det er liten tvil om at den for mange vil forenkle arbeidet med diverse prosjekter, samt bidra til en mobil arbeidshverdag.

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar