<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
oktober 13, 2020

Sikre og administrer enhetene du bruker på jobb

De aller fleste av oss har både PC, nettbrett og forskjellige telefoner som vi bruker i forbindelse med jobb. Det er derfor desto viktigere at disse enhetene er sikret og administrert på riktig måte. Vi må vite hvilke data som beveger fra A til B. A er nettverket vårt, og det er som regel ikke her problemene ligger. De virkelige problemene starter når punkt B har flyttet seg over til en ny landegrense og blir mer sårbar for dataangrep. Det er ikke bare data som er i bevegelse, men de fysiske enhetene også. Bærbare datamaskiner er enkle å stjele, nettbrett blir borte og mobiltelefoner legges stadig igjen i taxier, fly, parker og besøkssentre. Når disse enhetene havner på avveie, vil også bedriftens data stå i fare.

 

Det du da trenger en løsning for enhetsadministrasjon

Med Microsoft 365 Business Premium får du en omfattende, men likevel enkel løsning for enhetsadministrasjon drevet av Microsoft Intune som videre hjelper med å beskytte enheter, data og arbeidstakere på en produktiv måte. Når vi sier «drevet av Intune» så gjelder det den fulle effekten av produktet som fungerer på tvers av iOS, Android, Mac og Windows.

I tillegg til å ha en helhetlig løsning for enhetssikkerhet trenger du også sikkerhetsrutiner som holder enhetene og dataene trygge. Disse er enkle rutiner de ansatte selv kan iverksette.

 

 

 

Her er 5 tips til enda bedre kontroll over enhetene som brukes til jobb

1. Hold et øye med phishing-svindel. Ikke klikk på ukjente lenker, og se over varsler som kommer fra banken din nøye. Dette kan være med på å spore potensiell skade. Personlige e-postmeldinger som ser ut til å være fra et kredittfirma kan tyde på et pressende behov for å handle.
2. Ha alltid en sikkerhetskopi. For å bedre beskytte filene dine bør du bruke en skylagringskilde som Microsoft OneDrive for sikkerhetskopiering og som beskytter dataene mot løsepengevirus.
3. Vær forsiktig når du bruker usikre Wi-Fi-nettverk. Forskning har funnet at en av fem brukere kjøper online mens de er på usikre nettverk. Dersom du bruker et usikret nettverk må du sørge for at tilkoblingen er kryptert og sikker ved å se etter et «låse»-ikon øverst til venstre i adresselinjen. Dobbeltsjekk også om adressen du navigerer til er det du forventet.
4. Stol ikke bare på ett passord. Du bør alltid bruke totrinnsverifisering som for eksempel Microsoft Authenticator-appen for å administrere pålogginger, og Windows Hello for enkel og sikker pålogging til Windows 10-enheter. Det muliggjør biometrisk autentisering som ansikt og fingeravtrykk for raskt og trygt å logge på tvers av enheter, apper og nettlesere uten at du trenger å huske passordet.
5. Hold programvaren oppdatert. Kjør et moderne operativsystem som Windows 10, med de nyeste sikkerhets- og funksjonsoppdateringene, sammen med innebygd antivirusbeskyttelse.

 

Windows sikkerhet

Windows 10 inkluderer Windows sikkerhet som gir deg den nyeste antivirusbeskyttelsen. Enheten blir dermed beskyttet aktivt fra du starter Windows 10. Windows sikkerhet søker også kontinuerlig etter skadelig programvare, virus og sikkerhetstrusler. I tillegg til denne sanntidsbeskyttelsen lastes det ned oppdateringer automatisk for å beskytte enheten din mot trusler.

 

Windows sikkerhet

 

 

I tillegg til de 5 tipsene du selv kan foreta deg, finnes det også noen funksjoner i Windows sikkerhet som du bør være oppmerksom på:

Forstå og tilpass Windows sikkerhetsfunksjoner

Virus og trusselbeskyttelse. Overvåk trusler mot enheten din, kjør skanninger og få oppdateringer som gjør at du kan oppdage disse truslene.

 

Kontobeskyttelse. Få tilgang til påloggingsalternativer og kontoinnstillinger, inkludert Windows Hello og dynamisk lås.

 

Brannmur og nettverksbeskyttelse. Administrer brannmurinnstillingene og overvåk hva som skjer med nettverkene og internettforbindelsene dine.

 

App- og nettleserkontroll. Oppdater innstillingene for Microsoft Defender SmartScreen for å beskytte enheten mot potensielt farlige apper, filer, nettsteder og nedlastninger. Du har utnyttelsesbeskyttelse, og du kan tilpasse beskyttelsene for enhetene dine.

 

Enhetssikkerhet. Gjennomgå innebygde sikkerhetsalternativer for å beskytte enheten mot angrep fra skadelig programvare.

 

Enhetens ytelse og helse. Se statusinformasjon for enhetens ytelse, og hold enheten ren oppdatert med den nyeste versjonen av Windows 10.

 

Avslutning

Å sikre enhetene våre er viktigere enn noen gang. Det er viktig å starte med grunnleggende prinsipper som vi selv kan foreta oss. Her er det igjen viktig at ansattes læres opp og er informert om hvordan man selv kan få bedre kontroll over enhetene man bruker på jobb. Vi må heller ikke glemme den innebygde sikkerheten som vi får med blant annet Windows 10.

 

Utover det er det også viktige at bedriften har sikkerhetsløsninger som beskytter de ansatte mot avanserte angrep. Selv Stortinget skulle vise seg å bli utsatt for nettopp dette. I tillegg til opplæring trenger vi derfor løsninger som sikrer enhetene våre, enten om det er så at vi blir frastjålet enheten, at vi glemmer den igjen i en taxi, eller dersom uvedkommende prøver å komme seg inn på kontoen vår. Microsoft 365 Business Premium og Microsoft Intune gir bedriften den enhetsadministrasjonen man trenger for å sikre enhetene til de ansatte. Det gir bedriften muligheten til å modernisere administrasjonen av Windows 10 uten at det går på bekostning av kontroll, muligheten til å administrere det mobile økosystemet fra skyen, muligheten til å beskytte inngangsdøren med betinget tilgang og nyskapende informasjonsbeskyttelse i Office 365.

I neste blogginnlegg vil du få mer informasjon om hvordan Microsoft 365 og Intune bidrar til at din bedrift kan få enda bedre kontroll over enhetene de ansatte bruker til jobb.

 

Flere sikkerhetstips: 

Beskytt e-postkontoen din

Utvidet beskyttelse mot phishing i Office 365

8 sikkerhetstiltak som beskytter arbeidet ditt

Beskytt deg mot innbrudd med Advanced Threat Analytics

 

 

 

Kontakt oss

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar