<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Jannie Johnsen
By
januar 02, 2018

Slik kan du enkelt lage spørreundersøkelser og quiz!

Microsoft Forms gir deg mulighet til å lage undersøkelser, quizer og avstemminger, og presenterer resultatene i en enkel oversikt med innebygget analyse av svarene. Dersom du ønsker å utføre videre analyse kan du eksportere resultatene til Excel. Du kan utarbeide ulike Forms i samarbeid med andre, og invitere hvem du vil til å svare.

Hvordan komme i gang med Forms

Microsoft Forms er inkludert i alle Office 365-abonnementer, bortsett fra Business. Foreløpig fins Forms kun i beta-versjon, da Microsoft arbeider med å legge til flere funksjoner som er tilpasset bedriftsmarkedet.

Du kan enkelt finne Forms i Office 365-"vaffelen". Trykk deg inn, velg nytt skjema og du er i gang!

Steg 1: Velge innstillinger

Under innstillinger kan du velge hvem som skal kunne delta i undersøkelsen din, om den skal være anonym eller ikke, samt alternativer for svar.

 

instillingerforms

 

Basert på dine valg under "Innstillinger", vil mottakerne av undersøkelsen kunne se informasjon om dataene du samler inn. Velger du at undersøkelsen skal være anonym vil dette være noe mottakeren vil bli informert om:

 

Formsvisning

 

Steg 2: Utforme spørsmål

Når du legger til et nytt spørsmål kan du velge mellom flere svaralternativer:

Valgspørsmål

Du kan gi leseren valgmuligheter, la leseren skrive inn en fritekst som svar, gi vurdering i form av stjerner eller tall, eller svare med en dato.

 

Valgmuligheter

Det er også mulig å la den som svarer skrive inn sitt eget svar i en "Annet"-boks. Under hvert spørsmål har du mulighet til å velge om det skal være mulig å gi flere svar per spørsmål og om det skal være obligatorisk å avgi et svar.

 

Microsoft Forms gir også mulighet til forgrening. Dette er en fin måte å la brukere som svarer noe bestemt på ett spørsmål hoppe videre i undersøkelsen dersom resten av spørsmålene ikke er relevante for dem. Forgrening-funksjonen finner du øverst til høyre under de tre prikkene.

 

forgrening

Steg 3: Legge til personlig tema

Du kan endre tema og legge inn bilder eller videoer i spørsmålene. Dette gjøres enkelt ved å endre "Tema" øverst til høyre, eller ved å trykke på hvert spørsmål og trykke på bildeknappen.

formsbilde-1

Steg 4: Samarbeide om og dele undersøkelsen

Med Microsoft Forms har du mulighet til å samarbeide om utformingen av et skjema. Før du sender ut undersøkelsen har du mulighet til å velge forhåndsvisning for å se hvordan den vil se ut på både PC og mobil for de skal skal svare. Trykk på "Del" for å sende ut eller dele undersøkelsen, og velg det alternativet som passer:

 

samarbeide

 

Du kan velge mellom: Sende en link, QR-kode, lage en kobling direkte på en nettside eller Sway, eller sende på epost.

Steg 5: Analysere svar

Når du har startet å motta svar vil du få tilgang til en egen oversikt som viser svarene du har mottatt. Det er mulig å gå gjennom hver respondent, skrive ut sammendrag, eller eksportere hele undersøkelsen til Excel.

 

analyseforms

 

Konklusjon

Forms har et enkelt grensesnitt og er et ypperlig verktøy for å kjøre både interne og eksterne brukerundersøkelser, evalueringer og avstemninger. Muligheten til å samarbeide om utforming er tidsbesparende, og en innebygget analyse av svarene kan gi verdifull innsikt.

 

 Kontakt oss

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar