<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Marianne Aarhus
By
september 11, 2017

Slik kan Office 365 skape mer produktive team

Teamfølelse er bra, det får de ansatte til å føle seg som en del av noe og kan gjøre at folk gleder seg til å dra på jobben. Når folk presterer som team, øker gjerne produktiviteten. Du vil gjøre teammedlemmene dine fornøyde, og vil ikke at andre skal trenge å jobbe ekstra fordi du ikke har gjort nok. Med et hektisk skjema og mange møter blir teambygging ofte nedprioritert, og ett eller to teambuilding-events i året er rett og slett ikke nok til å skape produktive team.

Office 365 vil hjelpe deg å skape mer sammensveisede team, der produktiviteten kan blomstre.

 

Microsoft Teams – fremtidens teambygging

teams2.jpg

Skype for Business er en glimrende løsning for å bygge team, men i dette innlegget vil vi fokusere på en ny funksjon i Office 365, nemlig Microsoft Teams.

Hva er så Microsoft Teams? Det er et chat-basert arbeidsområde der alle medlemmene av et team kan chatte og dele dokumenter. Chatten er brukervennlig, og alle brukere kan vise frem personligheten sin gjennom å bruke emojier, GIF-er og memer. Det blir som et internt sosialt medium som de ansatte vil sette stor pris på, og som vil styrke teamfølelsen.

 

Del dokumenter i sanntid

Microsoft Teams fungerer som en hub for alle Office 365-programmer, slik at deltakerne kan dele dokumenter fra Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power BI og Delve samtidig som de forklarer hva de holder på med til de andre deltakerne. Slik kan de andre teammedlemmene lett bidra med feedback og komme med innspill.

Andre deltakere kan klikke tommelen opp på kommentaren for å vise at de er enige med innspillet. Dette er tidsbesparende og øker produktiviteten. Videre reduserer denne prosessen forstyrrelser og irrelevant diskusjon. Det blir med andre ord bedre kvalitet på teamarbeidet.

 

Sikkerhet

Naturligvis er all data kryptert, slik at kun de som skal ha tilgang til det som deles i teamchatten, har tilgang til det.

Men hva har så sikkerhet med produktive team å gjøre? Hvor mange ganger har du ikke tenkt "hva var det egentlig vi ble enige om på det møtet?". Siden teamet kommuniserer via skyen, lagres alle diskusjoner. Dermed sikres all brainstorming og alle ideer istedenfor å gå i glemmeboken. Sikkerheten i at alle gode (og dårlige) ideer dokumenteres, innebærer at misforståelser reduseres, noe som til gjengjeld øker teammedlemmenes produktivitet.

 

Heterogene team samhandler best

Det har argumenteres for at heterogene team, med mange ulike personligheter, fungerer best og gir et bredt spekter av perspektiver.

Det er imidlertid vanlig at det er én eller to som har en mer fremtredende rolle i et teamarbeid. Litt mer beskjedne teammedlemmer, som kanskje har mange gode innspill å bidra med, kommer ikke alltid til orde. Med en teamchat er det lettere å gjøre seg hørt, uansett personlighet. På den måten kommer også alle de gode innspillene og perspektivene frem, og ikke bare de som pitches av de som snakker høyest.

 

Dette er bare noen måter som Microsoft Teams kan øke produktiviteten i team på, samtidig som det bidrar til å skape en sterkere teamfølelse. Hvis noen av deres ansatte jobber på steder utenfor hovedkontoret, er dette en optimal løsning. Men selv om alle jobber på samme sted, er dette en god måte å redusere støy og øke produktiviteten på.

Microsoft Teams kan tilpasses hvert team, slik at det fungerer akkurat slik teamet vil at det skal fungere. Så det er bare å sette i gang, øk teamfølelsen og produktiviteten nå.

Gratis E-bok: Dette får du med Office 365

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar