<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Marianne Aarhus
By
august 30, 2017

Slik sikrer du dine data i skyen

Spørsmålet om sikkerhet står helt sentralt i forbindelse med kjøp av skytjenester. Når en bedrift vurderer å legge sine data i skyen, kreves det at de har klart for seg hvilke risikofaktorer som finnes. Her får du noen tips til hvordan du kan øke sikkerheten på dine data som er lagret i skyen.

 

Tips 1ROS-analyse

For å beskytte alle elementene i det som utgjør bedriften dins data, må du skaffe deg oversikt over informasjonsmengden bedriften sitter på. Hvor befinner dataene seg, hvem har tilgang, og hvordan er helsen på dataene?

Ved å gjennomføre en ROS-analyse (som står for risiko- og sårbarhetsanalyse, og er en generell analyse av risiko og sårbarhet i bedriften) får du oversikt over hvilke data bedriften egentlig har, og hvordan bedriften skal forholde seg til disse.

 

Tips 2

Bruk flerfaktorautentisering (Multi-Factor Authentication)

Alle skytjenester krever passord for å få adgang til filer. Det er viktig at dere som bedrift har klare retningslinjer for håndtering av passord. Men kun passord er ikke lenger nok for å ivareta sikkerheten, selv om du bytter passord regelmessig og har ulike passord for hver konto. Flerfaktorautentisering (MFA) er en metode der brukeren må verifisere seg gjennom passord og via en annen faktor, som for eksempel BankID.

Godkjenning med flere faktorer skaper et ekstra lag av sikkerhet for brukerpålogginger og -transaksjoner. Mulighet til å aktivere MFA er inkludert i Enterprise Mobility + Security, og tjenesten kan aktiveres per bruker.

 

Tips 3Krypter

Enhver god leverandør av skytjenester tilbyr kryptering av data, altså at dine data blir kryptert før de lagres i skyen. Dette gjør det nærmest umulig for andre å trenge inn.

Velg en skytjenesteleverandør som lar deg kryptere egne data med din egen krypteringsnøkkel.

 

Tips 4Ha backup

Office 365 har omfattende rutiner og mekanismer på plass for å sikre at data ikke går tapt som følge av systemfeil. Sikkerhetskopier av dine data er lagret på flere av Microsoft sine datasentre, noe som garanterer at dataene er tilgjengelig for deg minst 99,9 % av tiden. I praksis har Office 365 en oppetid på 99,98 %.

Skulle et datasenter ha nedetid, blir du som kunde automatisk overført til et annet, med så lite forstyrrelse som mulig.

 

Trustworthy Cloud

For at bedrifter skal ta i bruk tjenester som kjøres og lagres av andre, er tillit til leverandøren helt avgjørende. Microsoft har derfor et omfattende initiativ for å sikre sine skytjenester, kalt Trustworthy Cloud.

Fire områder er spesielt viktige for å skape sikre løsninger:

  1. Sikkerhet – beskyttelse av din informasjon, fysisk sikring av datasentre og logisk sikring av data.
  2. Personvern – sikre at personinformasjon ikke kommer på avveie, og at du beholder kontroll.
  3. Etterlevelse av lover og regler, sertifiseringer hvor dette er påkrevet.
  4. Transparens – åpenhet om hvordan Microsoft drifter sine datasentre globalt, hvor data lagres, og selskapets respons på henvendelser fra myndighetene.

Microsoft har investert 15 milliarder dollar i global datasenterinfrastruktur. Selskapet investerer fortløpende i de nyeste teknologiene for infrastruktur, med fokus på høy pålitelighet, driftskvalitet, kostnadseffektivitet og bærekraft.

Microsoft benytter seg av fysiske sikringstiltak av datasentrene, som biometrisk adgangskontroll og videoovervåkede bevegelsessensorer.

 

Konklusjon

Å velge riktig skytjeneste gir din bedrift bedre kontroll på forretningskritiske data. Samtidig blir det enklere for bedriftens ansatte å få adgang til de filene de behøver, om de så jobber på kontoret eller på farten.

Office 365 for business er en av verdens sikreste skytjenester, og 90 % av Fortune 500-selskaper bruker skytjenester fra Microsoft. Lillevik IT leverer Office 365 i Norge.

Azure er av amerikanske myndighetsorganer anerkjent som den mest pålitelige skytjenesteplattformen. Azure omfatter over hundre ulike typer tjenester, inklusive lagring og virtuelle servere. Tjenesten beskytter dine data gjennom en streng metodikk og fokus på sikkerhet, personvern, forskriftssamsvar og gjennomsiktighet.

 

Gratis E-bok: Dette får du med Office 365 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar