<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
oktober 04, 2019

Slutten på Skype for Business

Datoen er kommet – 31. juli 2021 er den offisielle sluttdatoen for Skype for Business Online. For eksisterende brukere har Microsoft lagt opp til en smidig overgang med en langsom utfasing. Vi anbefaler å allerede nå begynne å gjøre seg kjent med Microsoft Teams. Teams følger med i de vanligste Office 365-abonnementer (det finnes også en gratisversjon).

 

Microsoft Teams utvider funksjonene i Skype for Business ved å samle filer, chat og samtaler i en integrert app, med funksjonalitet som gjør at bedrifter kan samarbeide mer effektivt.

 

Fra og med 1. september 2019 vil alle nye Office 365-kunder automatisk bli satt til å ta i bruk Microsoft Teams i stede for Skype for Business.

 

New call-to-action

 

Hva er Microsoft Teams?

Teams er en chat-basert arbeidsflate for teamarbeid og intelligent kommunikasjon, en slags moderne utgave av Outlook som i høy grad kan bidra til mer effektive samarbeidsformer og styrke informasjonformidlingen internt. Appen er tett integrert med kjernetjenestene i Office 365 og Office-applikasjonene du er vant med å bruke, samt et stadig voksende antall tredjepartsapper. Du kan tilpasse Teams til akkurat de arbeidsoppgavene som skal utføres, og utvide funksjonaliteten etter behov. Du kan inlemme alle sikkerhetsfunksjoner du ellers har på plass, som to-faktorautentisering for pålogging, beskyttelse av nulldagstrusler og skadelig programvare, informasjonsbeskyttelse for kryptering av dokumenter og hindring av datatap for å sikre at følsomme data ikke kommer på avveie.

All Skype-funksjonalitet er integrert i Teams, og dette markerer slutten på Skype for Business – i skyen vel å merke. Konsekvensen er at Skype ikke lenger rulles ut til nye Office 365-bedrifter med færre enn 500 seter.

Chat

Både Teams og Skype muliggjør chatting i sanntid. Når en chat blir avsluttet i Skype for Business blir chatten «tapt», og chatloggen vil bare finnes i Outlook eller Exchange; samtalen blir ansett som å være over. Microsoft Teams introduserer vedvarende chat. I motsetning til Skype, vil chatten fra forrige dag fortsatt være tilgjengelig neste dag. Dersom det også er sendt bilder, filer eller koblinger, vil disse også beholdes inne i chatten, trygt lagret i skyen.

Kommunikasjon på tvers av team

Utover chat, er det også mulig å opprette ulike «Team» for å produsere informasjon om bestemte emner. Et «Team» kan settes opp avdelingsvis, per prosjekt, per kunde eller på hvilket som helst grunnlag. Brukere kan dermed dele meldinger, filer, og koblinger med andre medlemmer av det angitte teamet. Innenfor teamet kan brukere også starte et møte.

Møter

Mange av møtefunksjonene i Teams ligner de i Skype for Business, noe som gjør det enkelt å begynne å bruke funksjonen i Teams. Vanlige funksjoner som samtaleopptak, skjermdeling og filopplastninger vil også være tilgjengelig i Teams.

 

Enten du går fra Skype for Business til Teams på grunn av en automatisk oppdatering eller du har valgt dette selv, bør du være klar over at Microsoft Teams åpner døren for en rekke funksjoner du ikke hadde fra før. Hovedformålet med endringen er å tilby bedrifter et enkelt knutepunkt for teamarbeid. Oppdateringen til Teams-plattformen som skal erstatte Skype for Business kombinerer de forretningskritiske kommunikasjonsfunksjonene du er kjent med i Skype for Business med samarbeidsverktøy, appintegrasjoner og fillagring. En slik moderne skybasert infrastruktur vil skape nye opplevelser for møter og telefoni, og ikke minst samarbeid.

 

Teams 4 forside

 

 

Hvordan kan jeg forberede meg på oppgraderingen?

For å forberede seg på denne endringen oppfordrer vi de som bruker Skype for Business i dag å varsle sine brukere om overgangen. Microsoft Teams er ikke et helt nytt verktøy, det er mer et smart «verksted» som samler alle de eksisterende verktøyene du trenger og bruker fra før, integrerer dem og legger til funksjoner for chat, kunstig intelligens og mer. Det fungerer som et knutepunkt som forbinder mennesker, samtaler og innhold.

 

Til å begynne med er det en fordel å gjøre seg kjent med rammeverket; Grupper, kanaler, faner, bots, kontakter og mer. Du kan lese mer om Teams Best Practice ved å klikke på bilde under:

 

New call-to-action

 

Avslutning

Oppgraderingsreisen begynner i det du begynner å planlegge endringen. Bruk av stegene du finner ovenfor er ment som en tidslinje som kan hjelpe deg med å planlegge og forberede deg og dine brukere til overgangen.

 

Vi har skrevet en rekke blogginnlegg om Microsoft Teams:

 

 

Kontakt oss

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar