<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
januar 14, 2021

Start det nye året med disse nyhetene i Microsoft Teams

Microsoft spår et spennende år for Microsoft Teams. Og, helt på tampen av året 2020 lanserte de nyheter som vi allerede nå kan dra nytte av.

 

En av nyhetene er grupperom (også kjent som breakout rooms) i Teams. Her kan en møtearrangør dele møtet inn i mindre grupper for idemyldring og lettere diskusjoner. Et grupperom kan opprettes i et Teams-møte eller i et kanalmøte. Arrangøren kan enkelt hoppe mellom de forskjellige rommene, sende kunngjøringer til alle samtidig, og når som helst ta alle tilbake til hovedmøtet. Denne nyheten rakk vi å skrive om før jul – du finner innlegget her

 

La oss se på hva annet som er nytt i Microsoft Teams:

Melding om at møtet er i ferd med å avslutte

Microsoft Teams varsler nå deltakerne i et møte når det er fem minutter igjen av den planlagte møtetiden. Meldingen vises på skjermen i 10 sekunder og forsvinner uten noen form for brukerhandling. Dette skal hjelpe deltakerne med å holde seg på sporet og avslutte etter behov uten å gå over tiden. Varsling utløses for alle private møter og kanalmøter, men fører ikke til at møtet avsluttes automatisk.

 

Nyheterteams1

Velg video- og lydalternativer før møtet starter

Nå får du enklere oppdagelse av lyd-, video- og enhetskonfigurasjoner før du bli med i et møte. Tidligere måtte du gå til innstillinger for å endre møteenheter, men nå kan disse enkelt justeres før du bli med i et møte.

 

Nyheterteams2

Direktesendte arrangementer med støtte for opptil 20 000 deltakere

Microsoft har valgt å utvide økningen for deltakere i direktesendte arrangementer frem til 30. juni 2021. Det inkluderer også 50 arrangementer på tvers av en tenant og en arrangementsvarighet på 16 timer pr sending. I tillegg kan arrangementer for så mange som 100 000 deltakere planlegges gjennom for direktesendte arrangementer.

Gjør søkene enklere

Nå når du søker etter meldinger i Microsoft Teams genereres de tre «beste» meldingene. Tidligere meldinger kom kronologisk med de siste meldingene øverst i søkeresultatet.

 

Nyheterteams3

Få tilgang til filer når du er offline på en iOS-enhet

Teams mobilappen for iOS lar deg nå få tilgang til filer selv når du er offline eller under dårlige nettverksforhold. Velg filene du trenger tilgang til, og Teams vil deretter beholde en nedlastet versjon for bruk i mobilappen din. Du finner alle filene dine som er tilgjengelige i filseksjonen i appen.

Få flere alternativer til å kontakte en kollega

Du kan nå se en delt knapp i chatoverskriften for lyd- og videosamtaler. Dette viser flere numre for en enkelt kontakt, noe som gjør det enklere å se tilgjengelige numre for å starte en samtale.

 

Nyheterteams4

Legg til dokumentbiblioteker, sider eller nyheter til en kanal i Teams via SharePoint

Teammedlemmer kan nå bruke SharePoint-faneopplevelsen til å feste hvilken som helst side, nyheter, liste eller dokumentbibliotek som en egen fane i Teams-kanalen. GÅ til «+»-knappen fra en hvilken som helst kanal i Teams, velg SharePoint og begynn og feste ressurser som teamet ditt trenger for å samarbeide bedre.

 

Nyheterteams5

En ny lobbyinnstilling gjør at bare inviterte personer kan delta i et møte

En ny lobbyinnstilling kommer nå til Team-møter. Her kan du nå velge «Personer jeg inviterer» som et alternativ til «Hvem kan omgå lobbyen». Når den er aktivert er det bare deltakerne som er invitert av arrangøren i møteinvitasjonen som kan delta direkte i møtet. Alle andre blir sendt til lobbyen.

*Denne funksjonen er under utrulling.

En spennende tid i vente

Året 2020 åpnet for helt nye metoder for samarbeid for mange bedrifter. Å jobbe hjemme er blitt en naturlig del av arbeidshverdagen og vi har blitt med inn i den «nye normalen». Det er liten tvil om dette vil endre seg helt med det første. Hjemmekontoret spås for å ha kommet for å bli, og vi har dermed blitt enda mer fleksible enn før. Microsoft Teams er definitivt et av de verktøyene vi har tilgjengelig som gjør at samarbeidet også fungerer når vi ikke sitter i samme rom. 

 

Vi anbefaler også at du leser hvor e-bok om sikkerhet på hjemmekontoret.

 

New call-to-action

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar