<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
mars 31, 2020

Synkroniseringsproblemer i OneDrive? Følg disse 6 stegene

OneDrive er en enkel og trygg måte for deg å lagre dine dokumenter, filer og bilder i skyen. Skulle du være så uheldig å miste eller ødelegge enten mobiltelefonen, nettbrettet eller PC’en trenger du ikke bekymre deg for å miste data. Med OneDrive har du tilgang til alle filer og dokumenter hvor som helst og når som helst. Alle endringer synkroniseres automatisk når du kobler til internett.

 

Det finnes flere grunner til at det oppstår synkroniseringsproblemer i OneDrive. Når dette skjer så ser du et av følgende ikoner helt til høyre på oppgavelinjen:

 

sync1

Synkroniseringsfeil i OneDrive:\

 

sync2

Synkroniseringsfeil i OneDrive for Business

 

sync3

Behandlingsendringer i OneDrive for Business (endringer lagres)

 

4sync3

OneDrive-kontoen er nesten full

 

4sync5

OneDrive-kontoer er full eller låst

 

sync6

Ikke logget på OneDrive

 

7sync6

Synkroniseringsfeil i OneDrive for Mac

 

 

I dette innlegget tar vi for oss 6 antall scenarioer med løsninger til hvordan du selv kan prøve å løse synkroniseringsproblemet.

 

1. Jeg ser ikke OneDrive-ikonet

Dersom du sitter på en Windows-enhet, ser du enten et hvitt eller blått OneDrive-ikon helt til høyre på oppgavelinjen. Her kan det hende at du må klikke på Vis skjulte ikoner som er en pil ved siden av systemstatusfeltet for å se OneDrive-ikonet. Det bør se slik ut:

 

sync7

Dersom du ikke heller her ser OneDrive-ikonet, kan det være at OneDrive ikke kjører. Velg deretter Start, skriv inn OneDrive i søkefeltet, og velg OneDrive i søkeresultatet.

 

sync8

 

Dersom du sitter på en Mac, finner du OneDrive-ikonet på den øverste menylinjen. Dersom du ikke ser ikonet her, kan du prøve å finne OneDrive i Programmer-mappen. Høyreklikk på OneDrive og velg Vis innhold i pakken. Gå deretter til Innhold-mappen og velg Ressurser, dobbeltklikk på ResetOneDriveApp.command, start OneDrive og fullfør konfigurasjonsprosessen.

 

2. Jeg er ikke pålogget OneDrive

Gå til Start og søk deretter etter OneDrive og åpne programmet. Når OneDrive-installasjonen starter, skriver du inn navnet på kontoen din og velger deretter Logg på.

 

sync9

 

3. Jeg får en hengelås på en fil

Dersom det er noe som hindrer synkronisering vil du se en hengelås på filen. Dette kan skyldes feil i filnavn og filtype.

Det finnes tre typer begrensinger med OneDrive-filer og -filnavn:

  • Størrelsen på en fil kan ikke overskride 20 GB. Dersom du ser en feilmelding som denne: Denne filen er for stor til å lastes opp eller Reduser størrelsen på denne filen for å laste den opp kan du prøve å «pakke» filen.

 

sync910png

  1. Kontroller at hele filbanen, inkludert filnavnet, ikke har mer enn 400 tegn. Et eksempel på en filbane: C:\Users\TrineGutubakken\OneDrive - Lillevik IT AS\Jobb
  2. Ikke bruk følgende tegn: <, >, :, «», |, ?, *, /, \.

 

4. OneDrive-kontoen min er nesten full

Dersom du får opp ikonet om at OneDrive-kontoen nesten er full eller låst, kan det hende at du er logget av OneDrive på enheten. OneDrive-kontoen kan også bli låst dersom du overskrider lagringsgrensen i mer enn tre måneder. Det er to alternativer som gjør at du kan unngå å gå over denne grensen:

  1. Slett unødvendige filer og mapper.
  2. Frigjør OneDrive-lagringsplass ved å begrense hva du synkroniserer. Dette kan du gjøre ved å velge hvilke OneDrive-mapper som skal synkroniseres med datamaskinen.

 

sync11png

 

Du kan også høyreklikke på en mappe og velge Frigjør plass.

 

sync12png

 

5. Synkroniseringen henger seg eller stopper

Tilbakestilling av OneDrive kan noen ganger løse synkroniseringsproblemer. Hver oppmerksom på at dette kan ta litt tid, da alle OneDrive-filer vil bli synkronisert på nytt ved tilbakestilling. Følg disse stegene for å tilbakestille OneDrive:

  • Trykk på Windows-tasten + R og skriv inn %localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset i vinduet og klikk Ok.
  • Kontroller at OneDrive-ikonet på oppgavelinjen forsvinner og deretter dukker opp på nytt. Se etter det hvite-ikonet på oppgavelinjen.
  • Dersom OneDrive-vinduet ikke dukker opp trykker du igjen på Windows-tasten + R og skriver inn: %localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe

 

6. Opplastningen blir blokkert

Dersom du får en feilmelding om at opplastingen er blokkert, eller du får problemer med å synkronisere Office-filer, kan det hende at opplastingsbuffer-systemet i Office forstyrrer synkroniseringen. Høyreklikk på det hvite OneDrive-ikonet på oppgavelinjen, velg Innstillinger og velg Office-fanen. Fjern avmerkingen for Bruk Office 2016 til å synkronisere Office-filer som jeg åpner.

 

sync13png

 

 

Oppsummering

Husk å bare synkronisere det du trenger. OneDrive gir deg tilgang til alle filene dine uten at du må laste dem ned og bruke lagringsplass på enheten. Du kan også laste ned eller synkronisere færre filer ved å velge hvilke OneDrive-mapper som skal synkroniseres med enheten. Kontroller også at du ikke synkroniserer for mange filer. Dersom OneDrive synkroniseringen stopper opp over en lengre tid kan det være fordi du har for mange filer i OneDrive eller at det er mange nye filer som skal lastes opp. Det er også mulig å stanse synkroniseringen midlertidig og gjenoppta synkroniseringen for å starte den. Sørg for å holde deg innenfor lagringsgrensen. Dersom du ikke har nok plass i OneDrive kan du flytte eller slette noen filer eller redusere antall filer og mapper. Til slutt, kontroller at du ikke har noen like filnavn. For å redusere synkroniseringsproblemer kan du gi filene eller mapper et nytt eller unikt navn og lagre dem på nytt.

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar