<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
september 19, 2018

Tenker du på skyen? Vil du bli ServerFri?

Vi har sett at flere bedrifter ikke lenger ønsker å forholde seg til drift, vedlikehold, og pålogging på ulike servere. Tidligere har blant annet print servere, og tredjepartsapplikasjoner som CRM- og lønnssystemer vært faktorer som har satt en stopper for sky-drømmen til mange selskaper. Det er dette problemet som gjorde at gjengen i Lillevik IT har utviklet det de kaller ServerFri – et resultat av behovene til våre kunder. Veien til skyen kan for mange virke skummel, hva med sikkerheten? Hvordan skjer det i praksis? I dette innlegget skal vi ta deg gjennom prosessen. Hva vi gjør og hva som kreves av din bedrift. Veien til skyen er nemlig ikke så lang som du tror.


TBF_6377_web

 

Hvordan blir du ServerFri?

Det er ingen stor jobb å bli ServerFri. Vi gjør det meste av jobben. Ønsker du en fullstendig oversikt over prosessen kan du lese mer om dette i vår e-bok:


New call-to-action

GO-Live

Den viktigste delen av prosessen med å bli ServerFri er det vi kaller «GO-Live». Dette er dagen løsningen er klar til bruk, og hvor vi erstatter bedriftens gamle systemer med ServerFri. Målet vårt er at «GO-Live» skal resultere i minst mulig forstyrrelser i deres normale arbeidshverdag.

 

onedrive2

 

Hvilke tjenester får jeg?

En av fordelene med ServerFri er at du kan plukke og mikse mellom de ulike tjenestene, for å skape den riktige IT-løsningen for din bedrift. ServerFri-portalen forenkler og effektiviserer bruken av Office 365 og andre bedriftsapplikasjoner. Arbeidsflaten kan tilpasses, og gir deg tilgang til dine mest brukte funksjoner.

  • Ubegrenset eller All Inclusive support
  • Cloud Print
  • Tradisjonell filstruktur i SharePoint og OneDrive
  • Cloud Back-up
  • Antivirus
  • PC-drift
  • Automatisk PC-oppsett
  • ServerFri-portal

 

TBF_6775_web-6

 

Hva med sikkerheten?

Når bedriften planlegger å flytte hele eller deler av bedriftens IT-tjenester ut i skyen, bør det gjøres noen enkle grep for å ivareta sikkerheten. Med den økte tilgjengligheten i skyen, øker også faren for at firmaets data blir spredt rundt på enheter som bedriften ikke administrerer eller vet om. Når man er bruker i Office 365, har Windows 10 Pro eller Enterprise er man godt dekket for kjente trusler. Utfordringen for mange bedrifter er allikevel ukjente trusler, hackerangrep og brukeres identitet. Dessverre er det slik at brukeren er det enkleste angrepspunktet og derfor er det tre sikkerhetsløsninger vi anbefaler bedrifter å ta i bruk.

 

Våre sikkerhetspakker

2-faktor autentisering - enhetskryptering og policies

Bedriften får to-faktor autentisering ved tilgang til dokumenter, filer og e-post utenfor kontorets nettverk. Enhetene blir kryptert og administrert i Intune. Det blir satt opp krav til passord og rutine for endring.

Betinget tilgang

For at brukeren skal få tilgang til Office 365 kreves det at brukerens enhet innrulleres og firmaet får kontroll over enheten, samt at firmaets policier blir opprettholdt. Som for eksempel at enheten må være kryptert, oppdatert og passordbeskyttet. Når en ansatt slutter, slettes kun firmadata på alle enheter brukeren har benyttet.

Kryptering av dokumenter

Bedriften får etiketter i alle Office applikasjoner som hjelper brukere med å klassifisere sine dokumenter og eventuelt kryptere de dokumentene som er sensitive eller inneholder personopplysninger.

 

Avslutning

For å kunne tilby de beste løsningene på markedet, er det viktig for oss at vi er nytenkende, fremoverlente og proaktive. ServerFri er et resultat av dette. Ønsker du å lese mer om ServerFri?

 

LAST NED E-BOKEN HER

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar