<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
november 13, 2019

Topp 5 fordeler med OneDrive

1. Enkelt

OneDrive gjør det enkelt å dele filer i og utenfor bedriften, med en delingsopplevelse på tvers av alle enheter. Du kan enkelt dele en fil eller mappe med kolleger ved å sende dem en lenke. For å sikre at dataene ikke lander i feil hender, kan du velge hvem lenken skal fungere for. Det kan være følgende:

  • Bare personer i organisasjonen
  • Bare personer du angir

Du kan også ta en lenke som fungerer for andre som allerede har tilgang til dokumentet, uten å legge til ekstra tilgang. Du kan opprette en kobling som lar andre redigere filen, eller bare gjøre den synlig, avhengig av om du trenger at noen bare skal lese dokumentet eller samarbeide direkte.

 

OneDrive er en intelligent filapp, og gjør det også enklere å dele en fil i en e-post. Med Outlook-integrasjon kan du enkelt dele lenker til skyfiler og dermed automatisk sikre at mottakeren av e-posten vil kunne få tilgang til filen.

 

 

Onedrive1

2. Sikkert

OneDrive er en privat og kompatibel plattform for deling av innhold, enten det er med ko

lleger eller eksterne personer.

 

Dersom du bruker «Alle med koblingen» når du skal dele, kan du enkelt beskytte filen ved å legge til en utløpsdato for å begrense tilgangen etter den tiltenkte perioden. Med den siste utgaven av OneDrive kan du også proaktivt tilordne tilpassede passord for å beskytte det delte innholdet, og kreve at alle som får tilgang til lenken skal oppgi passordet. Administratorer kan angi en obligatorisk utløpsdato eller endre standard delingslenke for å sikre at bedriftsdata ikke er tilgjengelig dersom det oppstår et uhell.

 

På tvers av de forskjellige alternativene for deling av lenker, kan du også enkelt blokkere nedlasting av Office-filer for å forhindre brukere i å laste ned, skrive ut eller lime inn innholdet.

Du kan også opprette lenker som bare fungerer for bestemte personer ved å velge «Spesifikke personer».

 

 

Onedrive7.jpg

 

Dette fungerer også når du deler med personer utenfor bedriften. Når du sender en «Spesifikk person»-kobling til en ekstern bruker, trenger de ikke å logge seg på eller registrere seg med en Microsoft-konto. Når lenken åpnes vil OneDrive sende en bekreftelseskode til e-posten som koblingen ble sendt til. Ved å legge inn bekreftelseskoden beviser dermed brukeren eierskap til e-postkontoen som den sikre koblingen ble sendt til, og dermed verifiseres også identiteten.

 

 

Onedrive screenshot (002)

 

Til enhver tid har du kontroll på hvem som gjør hva, og som har tilgang til innholdet ditt. Du kan enkelt administrere tilgang, legge til og fjerne individuelle brukere på delte lenker eller stoppe delingen helt. Administratorer kan bruke Office 365-revisjon for å overvåke deling i bedriften og dermed forhindre misbruk eller utilsiktet deling.

 

3. Sosialt

Å være medforfatter i et Office-dokument gir en enorm produktivitetsgevinst for brukere. Du kan samarbeide med andre om filene dine i sanntid ved å bruke Office-appene, men også desktop- og mobilappene.

 

Onedrive8

Office er mer enn bare et lerret for dokumentoppretting, det støtter det naturlige samarbeidet med vanlige mønstre som kommentarer og @omtaler. Med @omtaler kan brukere ta med kolleger inn i dokumentet og trekke oppmerksomheten dit det trengs. Dersom en nevnt bruker ikke har tilgang til dokumentet, er OneDrive og Office smarte nok til å be brukeren om å dele dokumentet i en strømlinjeformet opplevelse.

 

 

OneDrive sender deg også en e-post med beskjed når du er blitt nevnt i et dokument, for eksempel et nøyaktig PowerPoint-lysbilde. Dersom du savner en delingslenke som skal ha blitt sendt til deg, vil OneDrive automatisk sende en påminnelsesepost syv dager senere for å sikre at brukeren holder seg oppdatert.

 

 

 

4. Smart

Å finne filene som betyr noe for deg kan være en tidkrevende prosess. OneDrive gjør det derfor enklere ved at du kan velge en fane som heter «Delt med meg» og «Delt av meg»

 

Nå kan du i tillegg se «Populært rundt meg» når du er inne i «Delt med meg»-visningen på nettet. Denne vil vise filer som er anbefalt basert på dine arbeidsforhold for å hjelpe deg med å finne relevant informasjon raskere, og oppdage innhold du kanskje ikke var klar over. Visningen «Populært rundt meg» endrer ikke tillatelser, og brukere vil bare se hva de allerede har tilgang til. 

 

Onedrive6

 

Med kalenderintegrasjonen med Outlook kan OneDrive spare deg tid. Dersom du presenterer en PowerPoint-presentasjon som er lagret i OneDrive, blir du bedt om å dele den med de andre deltakerne når møtet er over.

 

Når du velger hvem du vil dele dokumentet med, forslår OneDrive automatisk kolleger basert på tidligere preferanser for deling og kommunikasjon.

 

5. Overvåkning

En av de største bekymringene i dag handler i stor grad om datalekkasje. Her gir OneDrive synlighet og kontroll for å administrere brukere og data, samt muligheten til å kontrollere hva som deles eksternt, hvem som kan dele eksternt, til hvem innhold kan deles og hvordan brukere kan dele.

 

Onedrive5

 

  • Administratorer kan velge hvilke type kobling som er valgt som standard når brukere deler innhold. Man kan for eksempel angi et mer restriktivt alternativ.
  • For koblinger som fungerer for alle, kan administratorer også angi utløpstidspunkt og maksimalt tilgangskontrollnivå for koblinger, filer og mapper.
  • Administratorer har full autoritet til å bestemme hvor tillatende ekstern deling skal være i deres bedrift. Man kan for eksempel begrense ekstern deling på bestemte brukeres OneDrive-biblioteker eller spesifikke delte biblioteker.
  • Administratorer kan også begrense deling av innhold til spesifikke domener og kontrollere delingsatferd til eksterne brukere.
  • Administratorer kan bruke avanserte DLP-retningslinjer og følsomhetsetiketter for omfattende informasjonsbeskyttelse, samt overvåke brukeratferd via revisjonslogger og rapporter.Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar