<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
august 27, 2021

Treg PC? Prøv disse 6 stegene

Dersom PC'en din går sakte kan det følgende forslag hjelpe deg med å få bedre fart på tingene. Tipsene er oppført i rekkefølge, så begynn med det første og se om det hjelper, og fortsett deretter til neste dersom det trengs. 

 

Mer av dette, jeg vil motta nyhetsbrev!

1. Oppdater maskinen for enda bedre PC-ytelse

Gå til Start > Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Windows Update. Se etter oppdateringer for å sikre at PC’en er oppdatert. Du får også enhetsdriveroppdateringer, noe som bidrar til å forbedre PC-ytelsen.

TregPC1

2. Programmer som starter automatisk ved oppstart kan bremse PC’en

Programmer som starter i bakgrunnen når du starter PC’en, kan gjøre maskinen betydelig tregere. Noen ganger er det også ikke merkbart at de faktisk kjører i bakgrunnen. For å sjekke dette går du til Start > Innstillinger > Apper > Oppstart. Her kan du skru av alt du ikke trenger.

 

TregPC2

 

3. Frigjør diskplass for å få bedre fart på PC’en

Lav diskplass kan påvirke PC’ens ytelse. Gå til Start > Innstillinger > System > Lagring. Her kan du konfigurere diskplass. Det vil frigjøre plass automatisk bed å fjerne unødvendige filer.

 

TregPC3

 

4. Gjør oppstart av nettleseren 41% raskere

Hurtigoppstart i Microsoft Edge maksimerer PC’ens ytelse ved å redusere tiden det tar å åpne nettleseren betraktelig. I Microsoft Edge går du til Innstillinger > System og slå deretter på Hurtigoppstart.

 

TregPC4

 

5. For å få en raskere PC kan du bruke hvilemodus

Med hvilemodus i Microsoft Edge hviler inaktive faner i henhold til hvor lenge du velger og frigjør dermed CPU og minne som gjør PC’en raskere. I Microsoft Edge går du til Innstillinger > System. Under Optimaliser ytelse kan du slå på Spar ressurser med faner i hvilemodus.

 

TregPC5

 

6. Balanser batteriet med ytelsen til PC’en

Velg den strømmodusen som fungerer for deg og få den beste batterilevetiden, beste ytelsen og balansen mellom de to. Dersom du ønsker å bytte strømmodus går du til Batteri-ikonet på oppgavelinjen og drar over glidebryteren.

 

TregPC6

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar