<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
januar 16, 2019

Trendrapport 2019 – Hvilke trusler og sikkerhetstrender må du vite om?

Visste du at nye varianter av ransomware har økt med 46% det siste året? I følge Mørketallsundersøkelsen 2018 mente 67% av virksomhetene som ble utsatt for sikkerhetsbrudd at det skyldtes tilfeldigheter eller uflaks, mens menneskelige feil sto for 55%. Det er derfor viktig at vi sørger for god opplæring av ansatte og at brukerne er bevisste på hvordan de håndterer data internt og eksternt i bedriften. Vi må være oppmerksomme på «unormaliteter».

 

I denne trendrapporten kan du leser mer om tips til hvordan du kan sikre deg og din bedrift mot databrudd.

Last ned trendrapporten her:

 

New call-to-action

Trendrapporten tar for seg følgende: 

  1. Phishing: Målrettede angrep gjennom infiserte e-poster, hvor en prøver å få deg til å oppgi brukernavn og passord. 
  2. Ransomware: Cyberkriminelle saboterer og låser av systemet ditt og krever løsepenger for å gi tilbake data.
  3. Kompromittering av utdaterte webserverinstallasjoner: Dette er en form for angrep som ofte rammer mindre bedrifter med begrensede IT-ressurser. 
  4. Angrep på verdikjeden i bedriften: Har bedriften et svakt ledd i verdikjeden sin, er det stadig flere som velger denne måten å angripe bedriften på. 
  5. Kontroll over mobile enheter: Denne formen for kriminalitet er svært avansert og velorganisert, utøverne har store utviklingsressurser og stor infrastruktur med kompromitterte servere. 
  6. Kryptojacking/Kryptomining: Ondsinnede aktører jobber målrettet mot mottakelige maskiner med sårbare operativsystemer, for prosessorkraft for ulovlig utvinning. 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar