<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
mai 10, 2019

Vårens nyheter i Microsoft 365

Microsoft 365 ble lansert som en samling av Office 365, Windows 10 og Enterprise Mobility + Security (EMS). Siden den tid har det blitt introdusert en rekke apper og tjenester som Microsoft Search og Microsoft Stream. Underliggende finner vi Microsoft Graph – som registrerer aktiviteten vår i Microsoft Cloud. Dette hjelper oss med å skape erfaringer på tvers av plattformene ved å tilføre informasjon om bedriftens arbeid som skjer på tvers av dokumenter, apper og enheter. Microsoft Graph har de viktigste komponentene i Microsoft 365 – fra en «born in the cloud» opplevelse med Microsoft Teams, Stream og MyAnalytics til moderne skykoblede samarbeidsverkøy i apper som Word, Excel og PowerPoint.

 

Risiko og beskyttelse av sensitive data

Administrasjon av sensitive data

I april lanserte Microsoft tilgjengeligheten av flere nye compliance-muligheter som gir mer kontroll over datasikkerhet for hele bedriften. Compliance Manager i Admin-portalen lar deg nå opprette risikovurderinger på alle applikasjoner som brukes av bedriften. Office 365 Advanced Message Encryption gjør det mulig for administratorer å tilbakekalle og utløpe krypterte e-postmeldinger. I tillegg kan den nye dataundersøkelsesfunksjonen i Office 365 Security and Compliance Center søke etter høyrisikoinnhold, som for eksempel phishing-e-postadresser og sensitive data som kan være lekket.

 

M365 1

 

 

Sikkerhetspolicyer skreddersydd for bedriften

Security Policy Advisor er en ny tjeneste som bruker opplæringsbasert analyse for å hjelpe IT-administratorer med å anslå risikoen og fordelene ved å bruke en skreddersydd policy og deretter overvåke denne over tid. Administratorer kan også distribuere retningslinjer med ett klikk og enkelt oppdatere, eller til og med revidere disse retningslinjene. Sammen bidrar disse funksjonene til at IT-administratorer kan følge med på arbeidsflyten og styre sine retningslinjer. Denne tjenesten er foreløpig tilgjengelig i forhåndsvisning for alle bedrifter med Office 365 ProPlus.

 

Sikkerhetsinnstillinger med Azure AD Password Protection

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan sette regler for passord med Azure AD Password Protection. Azure Ad Password Protection bidrar proaktivt til at brukerne unngår å velge svake og sårbare passord, og reduserer risikoen for å bli utsatt for et dataangrep. For å komme i gang logger du inn i Azure-portalen med an global administratorkonto.

 

AD3-2

 

Engasjement og innhold

Snakk sammen med Microsoft Kaizala

Tidligere i april ble Microsoft Kaizala lansert – en enkel og sikker arbeidsadministrasjon og meldingsapp. Denne er blitt rullet ut til Office 365-kunder globalt og vil bli en del av Microsoft Teams over de neste 12 månedene. Kaizala gjør det mulig å koble til og engasjere seg med store grupper utenfor bedriften – inkludert kontraktsarbeidere, leverandører, partnere og kunder ved hjelp av en telefonnummerbasert identitet. Microsoft Kaizala er i dag tilgjengelig i Appstore for iOS og Play Store for Android.

 

 

M365 2

Bilde fra Microsoft: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2019/04/30/new-to-microsoft-365-in-april/

 

MyAnalytics

De fleste av oss er vant med å motta møteinnkallelser og andre henvendelser som haster. Til tider kan det være vanskelig å finne tid, plass og konsentrasjon som kreves for å kunne utføre arbeidet. I sommer lanseres en forhåndsversjon av nye Microsoft 365-funksjoner som skal hjelpe til med å kunne prioritere fokuspunkter som er reservert i kalenderen. Gjennom Microsoft Graph vil for eksempel Microsoft Teams da automatisk kunne beskytte planlagte fokustider ved å blokkere varsler så du kan arbeide uten forstyrrelser. MyAnalytics vil også gi deg en fokusplan basert på din tilgjengelighet.

 

analytics1

Outlook og Word

Nå blir det mulig for utviklere å bygge handlingsbaserte meldinger for Outlook mobil. Det gjør det mulig å utføre en handling uten å måtte gå ut fra appen. Med en handlingsmelding kan du da for eksempel godkjenne rapporter, gi dokumenttilgang, booke fokustid eller svare på undersøkelser direkte fra innboksen. I tillegg kan du gi andre en digital melding ved å bruk @omtale i et Word-dokument, som for eksempel stille et spørsmål eller gi en kollega en oppgave uten å forlate dokumentet.

 

Word

 

Microsoft Search

Den kollektive kunnskapen i bedriften er et av de beste verktøyene vi sitter på, og med Microsoft Search blir det enda enklere å tilegne seg ny informasjon. Du finner nå et søkefelt på tvers av Microsoft 365-programmene du bruker daglig, inkludert Office, SharePoint, OneDrive, Outlook, Windows og Bing. Gjennom en forbindelse med Microsoft Graph, vil Microsoft Search hjelpe deg med å finne relevante personer, innhold, kommandoer og aktiviteter fra hele Microsoft 365.

 

Search1-1

 

Avslutning

Microsoft kommer jevnlig med oppdateringer som gjør at vi skal kunne arbeide mer produktivt - på en sikker måte. For å lese mer om sikkerhet i Microsoft 365 kan du sjekke ut vår siste kampanje her:

 

 

Les mer her

 

Kilde:

 https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2019/05/06/build-2019-people-centered-experiences-microsoft-365-productivity-cloud/

https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2019/04/30/new-to-microsoft-365-in-april/

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar