<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1908464336105901&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Blogg med aktuelle nyheter, tips og triks

Blogginnlegg

Kategorier
Trine Gutubakken
By
september 16, 2021

Vi har testet Windows 11

PC’en vår mer enn bare en tekstbehandler og en app-plattform. PC’en vår åpner et vindu mot en hel verden av tjenester og funksjoner. PC’en vår binder oss sammen – både med venner, kollegaer, studenter og familie. PC’en vår knytter sammen vårt arbeid, læring og personlige liv. Og nettopp derfor trenger vi et operativsystem som er strømlinjeformet og som gir en mer personlig databehandlingsopplevelse som ikke går på kompromiss med ytelse, sikkerhet og håndterbarhet.

 

Windows 11 er sagt til å være operativsystemet for hybridarbeid og læring med et modernisert brukergrensesnitt, samtidig som vi ser den kjente følelsen av Windows. Start-menyen er blitt mer moderne, og det er enklere å finne både apper og anbefalte dokumenter. Når du til tider har mange vinduer oppe samtidig, som for eksempel dokumenter, presentasjoner og regneark, er det med Windows 11 enklere å organisere og å feste disse til ulike deler av skjermen, gruppere dem sammen og bytte tilbake.

 

*Windows 11 vil begynne å bli tilgjengelig 5. oktober 2021. Gratisoppdatering til Windows 11 vil i første omgang rulles ut til kvalifiserte enheter.

 

Her ser vi på noen av de nyeste funksjonene i Windows 11:

Sveip fra venstre til høyre eller velg «Widgets» fra oppgavelinjen for å se din favorittinformasjon:

 

Windows1111

Velg Start på oppgavelinjen for å komme til appene dine, se dine siste filer eller søkeboksen:

 

Windows1112

Kommuniser med familie og venner rett fra oppgavelinjen:

 

Windows1113

Hold markøren over maksimeringsknappen i et vindu eller trykk på Windows logo-tasten + Z, og velg deretter et oppsett for å optimalisere skjermplassen og produktiviteten:

 

Windows1114

Finn apper, spill og de programmene du ønsker i Microsoft Store-appen:

 

Windows1115

Windows 11 har alternativer for bakgrunner, temaer og skrivebord. Her kan du tilpasse din egen arbeidsflyt som gjør at du kan være enda litt mer produktiv.

 

Windows1116

Fest apper du bruker ofte til Start-menyen. Åpne Start, finn appen du vil feste og trykk deretter på appen og velg Fest til start:

 

Windows1117

 

Fest en app eller et nettsted direkte til oppgavelinjen for rask tilgang når du er på skrivebordet. Gå til Start, finn appen du vil feste, trykk eller høyreklikk på appen og velg deretter Fest til oppgavelinjen:

 

 

Windows1118

Gjør musepekeren, tekstmarkøren eller endre skriftstørrelse på skjermen til en større font eller en annen farge. Gå til Innstillinger og Tilgjengelighet:

 

Windows1119

 

Bruk ulike skrivebord for å holde forskjellige oppgaver organisert eller for til ulike gjøremål. Dersom du vil opprette et nytt skrivebord velger du Oppgavevisning og Nytt skrivebord. Du kan deretter veksle mellom de ulike skrivebordene ved å velge Oppgavevisning på nytt.

 

 

Windows112+

Til slutt

Utrullingen av Windows 11 starter 5. oktober. Med erfaringer fra utrullingen av Windows 10, vil Microsoft starte med kvalifiserte enheter, deretter vil Windows 11 rulles ut til alle enheter på markedet. Dette er da basert på intelligensmodeller som vurderer maskinvarekvalifikasjoner, pålitelighetsberegninger, enhetens alder og andre faktorer som påvirker oppgraderingsopplevelsen. Det er forventet at alle kvalifiserte enheter blir tilbudt oppdateringen til Windows 11 innen midten av 2022. Dersom du har en Windows 10 PC som er kvalifisert for oppgraderingen, vil Windows Update gi deg beskjed om når den er tilgjengelig. Du kan også selv gå til Innstillinger og Windows Update og velge Søk etter oppdateringen.

 

 

Mer av dette, jeg vil motta nyhetsbrev!

 

 

 

 

 

 

Besøk vår hjemmeside

Abonner på bloggen

Serverfri
New call-to-action
Sikkerhet

Legg igjen en kommentar